Přidání 3 disku zpomalí start W7

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Přidání 3 disku zpomalí start W7

Příspěvek od Honzaja »

Po přidání 3 HDD počítač najíždí o 2 minuty déle po odpojení zase zrychlí start. Mám desku Gygybyte ga-ma 770UD3, Award bios. Měnil jsem i grafiku ale to nemá vliv na start. Udajně to může dělat program Acronis, ale proč po přidání 3 disku a hlavně ho potřebuji. Systémový mám SSD + 2x HDD dokumenty a zálohy. Údajně může pomoct nastaveni v biosu na Delay For HDD 0,, tuto položku nemůžu najít zžejmě nemám zobrazeny všechny položky biosu a nenšel jsem jak je zobrazit. Pokud se s tím někdo setkal předem dík, HJ
pbjun
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Přidání 3 disku zpomalí start W7

Příspěvek od pbjun »

Setkal sem se s tím v souvislosti že přidávaný disk byl vadný. Systém s ním celý zpomalil a nabíhal půl hodiny, při kontrole smartu jsem zjistil že má přes 1000 vadných bloků...
Hlavní PC: Core i7 13700K, Asus TUF Z790-PLUS D4 , 128GB DDR4, RTX 4070 Ti, Gigabyte Aorus 500GB NVME, Samsung 2TB NVME, LCD Dell 34"
Garáž PC: Core i5 11400F, 32GB DDR4, GTX 1070 Ti, 1TB NVME Samsung
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Takhle presne se chova kdyz je disk vadnej, taky mam jiz nekolikrat stejnou zkusenost jako kolega nademnou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Mě se zase stalo něco obodbnýho že Jeden z mejch Hitachi dusků nemá rád AHCI na SB/IB chipsetech Intelu. Na P67 jsem musel jet IDE jinak jsem do win nikdy nenabootoval, na X79 už ani ale trvá to random pár vteřin až minutu. Poté co jsem nainstaloval intel rapidstro driver místo standard AHCI se to dost stabilizovalo a zrychlilo, ale stejně to neni 100% druhej PC se starou P55 a mnohem pomalejšim HW bootuje rychlejc. Jde o tu část než najede grafickej driver, jakmile to projde k němu už je to pak fast ja má bejt.

Sleduj jestli při té prodlevě svítí LED HDD aktivity, pokud ano, na 99% má problém naloadovat partition což by mohl bejt nečitelnej začátek jednotky, a jak už tu padlo vadnej disk.
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Honzaja »

Kontrolka bliká jen občas a to max 10 sekund, BIOS najede okamžitě a najíždění systému trvá dlouho.
C/: SSD NTFS Systém, Spouštěcí oddíl, Stránkovací soubor, Aktivní, Primární oddíl, 120G-41%
D/: HDD NTFS Aktivní, Primární oddíl, 500G- volné 90%
F/: HDD NTFS Primární oddíl, 3000G- volné 87%
Windows 7 Ultimate, Service Pack 1, AMD Athlon 64 X2 Dual Core 3800 +,00GH, Systém 64 bit.,
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Nenastavuje ti ho len ako primary boot device a najprv sa snazi bootovat pri post teste z neho ked ho zapojis a to sposobi delay a nasledne ti zacne boot os? Alebo mas problem s pomalostou nacitavania Winu?
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Honzaja »

Problém je když se začnou načítal okna, všechno předtím jde rychle. HJ
Spring
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Spring »

Stale se ovsem pohybujeme v imaginarni urovni bez znalosti. Proc nepouzijes bcdedit /debug a neoveris si tak stav behem bootovani systemu (msconfig > bootlog)?
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
Honzaja
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Honzaja »

Můžeš to trochu upřesnit - postup - dík za pochopení
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“