Watch Dogs, testy a technicka stranka hry

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

Odpovědět
Hladis
Moderátor
Moderátor

Re: Watch Dogs, testy a technicka stranka hry

Příspěvek od Hladis »

Polakum tam na high porazila 290x i GTX 780Ti. EHW zase pouzili přetočenou GTX 780Ti, která jim tam utika nekam do ztracena. Coz je opet nesmysl porovnavani OC edic proti referakum. Dále systém asi nebude delat takovy rozdily. PCgameshardware taky testil na Win 7 a vyslo jim zase něco jiného. Kazdopadne ty fps u polaku jsou proste realnejsi a kolem takových hodnot se ta hra bude pohybovet, pokud najdes lokaci, kde to nebude CPU az tak brzdit. I ti polaci se snazili to nejak odstupnovat. Jakmile ale zacnes za provozu jezdit po meste, nebo i behat uprostred města a klidne ještě zacnes delat bordel s honickama a prestrelkama, tak ty výsledky jsou uplne jiny. Vse je pak vesmes na high-end GPU limitovany CPU. Ten test na EHW s nejakym 22s během na molu proste nerika nic o tom, jak ta hra ve skutecnosti na tech kartách bezi prevazny cas, ktery v ni hrac stravi. To at se na me nikdo nezlobi, ale takovy test je vlastne k prdu.

Ano jsem pro uzivatelsky testy (k tomu ostatne tohle vlakno primarne je), jak se ta hra proste realne lidem chova.

sobo: Nevim kde to je. Asi to je save nekde v pribehu a pribeh zatím nehraju. Muzu se pokusit to místo najit. Ale ne ted, uz me to od práce zdrželo dost :)
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Zkuste někdo najít přesně tu lokaci jakou má na screenech extra HW!
A pak si v ovladači zapněte 16x HQAF... to budete čumět jak to najedou bude hezký, nerozmazaný a né jako tento blivajz:
http://www.cnews.cz/sites/default/files ... a_290x.png

Já to stihnu až večer, tak jestli někdo můžete dřív, tak šup sem se screenem. :wink:
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

OK zkusim tam na Ultra ted doject, jestli to najdu. Sakra zase mi stoji práce......

Edit//Takze to místo jsem nasel. Je to uplne klidny nenarocny místo na uplnym hornim okraji mapy. Pro screen jsem pouzil rozliseni 1680x1050, MSAA4x a nastaveni Ultra textury i Ultra graficky efekty. V ovladacich natvrdo HQx16AF.
http://i.imgur.com/p0FJH2f.jpg

K porovnani z EHW http://www.cnews.cz/sites/default/files ... a_290x.png

http://i.imgur.com/kvp7red.jpg
Tohle je s texturama na high s Ultra pro graficky efekty s HBAO+ na High a TSMAA.
Sobo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Sobo »

No, řekněme, že rozdíl ve filtraci textur je poměrně značný. :) Ale jinak AF samo o sobě by nemělo na dnešních kartách brát moc výkonu, ne? Když navíc vezmu v úvahu, že v průběhu reálného hraní je to většinou CPU bound, tak by snad AF mělo mít minimální dopad na výkon (ideálně teda i v případě mainstream GPU).
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Mno s temi nároky na HQx16AF bych si prave u Radeonu nebyl tak jistej :) Zvlaste v te vegetaci a trave. Jinak kdo tohle nenastavi, tak rovnou muze hrat s texturama na nejnizsi uroven :|
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Jsem tak slepej nebo mám rozbitou kartu? Já s HD7850 nepoznám rozdíl mezi nastavením 16x AF High quality vs performance. Na co se mám zaměřit?
PS5 Pro | LG OLED CX55
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Heh, teďka začnou lidi objevovat díky nám co vlastně AF 16x dělá co? :P :P

Riku: rozdíl je ve filtraci - performance používá horší metodu (ostřejší přechody mezi-mip map a menší počety vzorků z textury... vetšinou pozorovatelné v pohybu).
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No já jsem měl vždycky napevno nastavený 16xHQAF, ale nikdy jsem nezkoumal rozdíly mezi těmi nastaveními. Tak jsem teď zkusil dát to nejhorší a nevidím rozdíl na screenshotu s tou samou scénou, ale jestli to je teda znát v pohybu tak se na to jdu podívat :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ještě bohužel imgur mi ty PNG preved do JPG, takze je to zkomprimovany :(
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

No koukám, že na EHW hrajou bez AF :D
PS5 Pro | LG OLED CX55
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Testovat karty a hrat bez nastaveni natvrdo HQx16AF je vůbec BFUserina. Pak rovnou můžete hrat s texturama na low :lol: Vetsina her ma i vlastní AF na blby urovni, nebo nektery to pro jistotu nemaji vůbec. Proto první co je, je vnutit tohle přes ovladace. To je naprostej zaklad.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

jo s tim souhlasim, že je to základ (hlavně pro majitele hi-end karet), ale vyprávěj tohle borcům v recenzích co jen vezmou kartu, zapojí, otestují nesmyslný úsek... škoda slov. :(
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Já hlavně nechápu proč většina starých her měla nastavení AF normálně v menu, po úrovních 2x 4x 8x 16x a dnešní hry nic takového neznají.. Nebo třeba jen AF low, high... právě proto mám i na shitu 7850 nastaveno 16xHQAF, protože nevěřím tomu co ty hra nastaví :)
PS5 Pro | LG OLED CX55
Paul
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paul »

16xAF používám už snad dekádu.

Ale zajímavý je, že na nových konzolích, i PS4, AF nepoužívaj. Textury jsou tam mázlý jak hovno. Přitom na PC to nestojí prakticky žádný výkon.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck

If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

Paul: ona to není úplně pravda - zrovna radeony (které jsou i v konzolích) s tím HQ AF docela bojují - už sem to tady testoval na R9 290 vs. GTX 780 ;-)

Ale u hry kde jsou tak ostré textury to bez AF vypadá fakt vtipně. :-D

EDIT: třeba díky těm nový "AMD" konzolím tohle bude nová móda - hry budou už i preventivně bez AF. :P
Wolfenstein to samé - viz. můj návod jak tam AF rozchodit (i když ideální to taky není) :x
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Ono ten jejich usek z EHW je dost mimo jak to vypada ve hre samotny. Tam fakt v ty lokaci nic není. Je to na hornim okraji mapy na molu a je tam jen jedna ulice s parcikem a vesmes vidíte jen vodu a hory s par barakama. Jo CPU to tam uz dokaze krmit. S mym nastavenim, jak to hraju, tam je 72-73fps. Jenze ve meste to pada na hubu a skace mezi 45-65fps stejne jako procentualni vytizeni GPU, kde to nekde pada az na 7x%. Proste ten test na EHW je jak koukani do zdi v BF4 singleplayeru a z toho budu hodnotit jak pojede multak. Opravdu nebudete mit většinu casu průměrných 90fps s GTX780ti OC.
Ache
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Ache »

No prostě se ExtraHW fakt předvedl mimochodem těsně nad těmi jejich sceeny je napsáno toto:

"Ačkoli je hra prošpikována technologiemi, za nimiž stojí Nvidia, byla při testovacím nastavením (takřka) identická kvalita obrazu jak na GeForce, tak na Radeonech. Možná najdete lehounký rozdíl ve filtrování textur, ale ten je (na bohužel mírně posunutých – nelze jinak) screenshotech ze hry stěží pozorovatelný."

Takže oni hodnotí filtraci textur podle mazanice co generuje obyčejný trilinear filtr. (která je na všech kartách identická pokud se nehackne LOD bias a as tím se cheatovalo možná tak za dob Voodoo3 vs. TNT2 :P )

No nic... tak nějaké návrhy na uživatelský reálný test v reálným hraní s normálním nastavením hry? :) (nejlépe tedy procházka na venkově po molu :P )
Frametimes by se měřilo přes fraps a grafy bych generoval asi přes ten FLA Calculator.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

No dobry joke. Posuzovat kvalitu dle toho rozmazaného cosi nema chybu. Jinak "prospikovany" technologiemi, když je tam od nV jen TXAA a HBAO+, který ani nezapinali.....to je taky usmevny. Chjo.

Ja zkousel okruch po predmesti. Vyjedu z motelu nalevo a jedu az na konec, kde zatocis doprava a jedes uplne dolu, kde zatocis zase doprava a jedes opet na konec, kde je zatáčka zpet nahoru. Tam se napojis na hlavni kde je motel a po ty se do motelu vratis. Nebo nahodit trasu na nejaky bod s ukazatelem a podle neho ject.
NEZNALEC
Žlutá karta
Žlutá karta

Příspěvek od NEZNALEC »

me to na gtx 770 a i5 2500k @ 4,8 8gb ram jede spokojne na max detaily a smaa pro fhd a higt tx. Ale skubance mam porad, jsem priznivec 60fps ale u tedle hry typu AC a GTA me 50 staci az az, mam navic 42" tv s jen 50 hz tak jsem hodil Async na 50hz zapl 3ple bufering a jede to tech 40-50 spis 50 pod to pada jen za jizdy a to na momentky tx na medium to resi, pak si zapnu i 2TXaa. Jo a taky pomaha vytvorit si zastupce na plochu a do vlastnoti pripsat -disablepagefilecheck trosku min se to seka, doufam ze vydaji brzo patch kterej to rozhybe solidne. osobne mam pocit ze i ta i5 na 4,8 si to nedava. cim zjistujete vytizenost te gpu?

ps k te debate o vysledcich na exhw nemerili oni to pri nastaveni high + high tx + fhd tempsmaa? pokud jo tak by ty vysledky mozna odpovidaly?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

TXAA nedoporučuju. Sice to vyhladi všechno, ale taky to celou scenu rozmázne a detaily se ztraceji. Afterburner ukazuje procentualni vytizeni GPU.
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“