nová instalace WIN7 - nelze se zbavit starých XP?

Všechny dotazy, problémy a řešení týkající se Windows 7.

Moderátor: Loki5567

Odpovědět
Walker
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

nová instalace WIN7 - nelze se zbavit starých XP?

Příspěvek od Walker »

Zdravím,

situace je následující:
V pc je 1 disk, který byl rozdělen na 2 oddíly. Při instalaci WIN7 jsem zformátoval oddíl, kde byl původní systém (XP) a WIN 7 jsem nainstaloval na tento zformátovaný oddíl.

Instalace ok, vše ok. Až na jednu věc a to je ta, že vždy když zapnu pc nebo restartuju, tak mi naběhne volba buď spustit předchozí verzi systému nebo Windows 7.

windows neinstaluju poprvý a nemyslím si, že jsem v tomto nějaký začátečník, ale vůbec to nechápu :)

Jak mi může nabízet předchozí verzi, když jsem oddíl se systémem zformátoval?! (při vybrání předchozí verze mi to napíše chybu, že nebyl nalezen příslušný soubor - což je asi logické, když jsem xp zformátoval).

Co jsem udělal špatně, popř. dá se tato volba nějak vypnout a nastavit rovnou WIN7?

Díky !
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: nová instalace WIN7 - nelze se zbavit starých XP?

Příspěvek od Butch »

Cus, zrejme se ti udelal spousteci oddil na jednu z dalsich partition.
Tj nevytvorilo ti to dalsi 100MB oddil jako Win 7 delaji ale pouzilo to pro "boot oblast" nejakou ze stavajicich casti disku.

Overil bych v nejakym programu jaky disk je nastaveny jako Spousteci oddil.
Resp muzes normalne i ve windows pres spravovat, sprava disku.

Musel bys pripadne se podivat do tech souboru a upravit cestu.

Uz jsem to zazil, sedmicky si udelaly "start" na druhem disku pro data.
Ja to pak presouval. V tech souborech pak budes mit obe volby systemu, tak nech jen ty sedmicky.

Nebo pokud mas kam dat data, prekopni tam vsechno z ostatnich partition. Pak pri instalaci win7 zrus uplne vsechny oddily a nech instalaci samotnou udelat oddily znovu(prerozdelit pak muzes ve win)
Samozrejme aby pri instalaci nebyl v compu zapojeny dalsi fyzicky disk, to bys mohl pak dopadnout stejne jako jsi dopadl ted.

Variant je tedy vice, budto editnout ty soubory a presunout a nebo to vzit nanovo...
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
Odpovědět

Zpět na „Windows 7“