Ahoj mam procesor AMD Phenom II X4 965 BE a chtěl bych se dostat na 4.1ghz podle tohoto návodu(dole pod obrázkem) by to stabilně mělo jít, ale jsem celkem amater a v BIOSU se moc nevyznám co přesně mám nastavit ?
marablind píše:Ahoj mam procesor AMD Phenom II X4 965 BE a chtěl bych se dostat na 4.1ghz podle tohoto návodu(dole pod obrázkem) by to stabilně mělo jít, ale jsem celkem amater a v BIOSU se moc nevyznám co přesně mám nastavit ?
stabilně mělo jít, ale to je relativní. Jaký máš chladič, jak máš větranou skříň, jaký máš zdroj. Ono to tam nejde jen tak nahodit a ejhle ono to jede. Mám IFX-14, Seasonic 620W a na 955 jsem měl 4GHz a 1.55V a to jsem to překecával a žralo to a topilo poměrně dost. Není to žádná sranda.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze
Ono kdyz nenapises ani co mas za desku, jaky mas chlazeni atp, tak se moc poradit neda. Navodu na taktovani Phenomu je tu plno. Na tom obrazku je jasne videt, co je nastaveny - nasobic na 20,5, Northbridge tak, aby sel lehce pres 2000MHz a napeti cca 1,5-1,55V - podle kusu. Jestli to budes mit stabilni a jestli to uchladis a jestli to zvladne deska ti nikdo bez podrobnosti nerekne.
Obrázek jsem fotil já je to moje nastavení ale bohužel při 4.1 nestabilní proto se ptám co je tam špatně, základní desku mám - Gigabyte GA-MA770T-UD3P - AMD 770 chlazení mám http://www.czc.cz/arctic-cooling-freeze ... 57/produkt, Děkuji za veškeré rady
AMD Phenom II X4 965 4,02Ghz, AMD Radeon HD 7950 DDR5 3Gb, 8Gb Ram, M5A999FX PRO R2.0
Mozna proste pri 1.55 tuhle frekvenci nezvlada stabilne. Zkusil bych ubrat takt, treba na 3,9-4GHz a kdyz to bude stabilni, tak bude limit u CPU. Mas tu posledni revizi Phenomu? Ty starsi zrovna bezne pres 4GHz nedavaly. Jaky mas teploty v zatezi? Mely by byt pri OC do 70°, vic casto zpusobuje nestabilitu.
Jinak desku nemas uplnej sunt, ale myslim, ze se s tim Phenomem na 1,55V docela trapi - nema ani chlaznou kaskadu a tyhle CPU s tak vysokym napetim dost zerou. Osobne bych radeji nasel stabilni takt nekde kolem 1,5V (tam bys mohl dat cca 3,8GHz) - bude to mnohem min zrat a topit, neodpalis si casem desku a rozdil vekonu bude dost malej
Mám stabilních 4Ghz, na napětí 1.52V možná bych mohl napětí ještě ubrat, Ano mam poslední revizi, nad 70 stupnu jsem se v životě nedostal, a ten rozdíl výkonu jde docela znát... strašně mi to brzdí grafickou kartu
AMD Phenom II X4 965 4,02Ghz, AMD Radeon HD 7950 DDR5 3Gb, 8Gb Ram, M5A999FX PRO R2.0
Hodně podobnou desku jsem měl, ale nebylo na konci označení P, což značí lehce levnější model, Ale jinak jsem měl PII 955 na 4GHz a dostal jsem ho tam až za 1.55V ale to už bylo slušný topení, naštěstí mám vylapovaný IFX-14 a 2x120mm na něm, takže to dal, ale je pravda, že v zátěži OCCT tak kolem 65°C bylo a 1.55V už bylo znát jako totálně moc, ale u mě to drželo asi rok a půl, ale opravdu to bylo hodně znát.
discord IT & racing: https://discord.gg/JaGehGp PC1: PC1: R7 5700X|X470 Taichi|32GFlareX@3200CL14|6900XT Red Devil|6xSSD|1xNVME|CustomLoop EKWB feat Alphacool///NAS: Synology 1515+ a DS513 expanze