http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/45 ... w%3D&pUp=1
The Elder Scrolls V: Skyrim
Moderátor: Baneshee
- Dithius
- Pokročilý

Re: The Elder Scrolls V: Skyrim
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- Hladis
- Moderátor

To mu muselo dat kurevsky hodne práce, ale to není muj "taste". Vypada to divne a nerealne.
- Dithius
- Pokročilý

je to umělé ale zase v kombinaci s nějakým Cinematic dark ENB to nemusí byt špatný prostě je to retextura, která se nechce chovat realně
CPU: AMD Ryzen 9 9950X, IF 2066 MHz; MB: ASROCK B650E TAICHI Lite; RAM: Kingstone Fury Beast 2x64GB 5600MT/s @6000MT/s; GK: AMD Radeon RX 6950 XT; SSD#1: Kingstone KC3000 2048 GB; SSD#2: Seagate Firecuda 530R 2000GB; PSU: Corsair RM1000; Case: Phanteks Enthoo PRO 2; Rad: Alphacool NexXxoS HPE-45 Full Copper 420mm; Block: EKWTB Quantum Velocity (Fully black Nickel base); Pump: EK-DDC + Alphacool Rise Flat; OS: Custom Fedora 43 (installed ground UP from cmd nonGUI).
- Dithius
- Pokročilý

Hledam nějaké ENB ale ne realistické ale nějaké dark lore friendly
nějaký nápad ? Hlavně hodně efektů 
- Hladis
- Moderátor

Prolez Nexus. Ode me nejaky dark fanatsy silenosti necekej 
- Dithius
- Pokročilý

takžře jsem opět dojebal Skyrim .D tak sem se naštval a už nikdy na něj nešáhnu
, jen nevim co budu hrát teď 
- Hladis
- Moderátor

Jak "dojebal" ?
Ja mam stále uplne první verzi postupne updatovanou a modovanou bez jedinyho preinstallu 
- Dithius
- Pokročilý

tak že se mi spustí skyrim a hned vypne prostě jsem to dojebal
ostatně jako vždy prostě kolem 200 modů a výše je to krytické 
- T1ger
- Začátečník

-
Pred par dnami som si rozohral znova Skyrim s Requiem modom. Ak ma niekto rad hardcore tak toto je pravy HARDCORE mod
Zo skyrima sa hned stava uber takticka a brutalna hra. Nato, zeby ste hned na lvl 1 isli kamkolvek mozete rovno zabudnut kedze potvory a enemaci neleveluju s vami ale maju stanoveny level.
Je to na dlho to vsetko poopisovat kedze je to komplete overhaul a meni komplet celu hru vratane skillov, protivnikov, boja a aj ekonomiky.
A ak vam nevadi, ze musite o kazduckom bodiku do skillov premyslat dlhe minuty kam ich investujete tak tento mod moze byt prave pre vas. Pri zaciatku hry vam to da hned tri skill body len aby ste boli schopny odist z helgenu
Tento mod je dlhodobou pracou viacerych modderov a je vysperkovany do extremov. Mlatenie hlava nehlava sa nekona a takticky postup plus planovanie vpred je nevyhnutne.
Spravi to v podstate zo Skyrima Dark Souls. Kde sice dostanete na prdel neustale, avsak odmena za skvele zvaldnutu akciu vas nenecha chladnym
Neodporucam novacikom, ktory zo skyrimom len zacinaju.
Link: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/19281/?
Pridavam este manual ale je len v anglictine.
https://bytebucket.org/ogerboss/requiem ... 3af7cdf820
Je to na dlho to vsetko poopisovat kedze je to komplete overhaul a meni komplet celu hru vratane skillov, protivnikov, boja a aj ekonomiky.
A ak vam nevadi, ze musite o kazduckom bodiku do skillov premyslat dlhe minuty kam ich investujete tak tento mod moze byt prave pre vas. Pri zaciatku hry vam to da hned tri skill body len aby ste boli schopny odist z helgenu
Tento mod je dlhodobou pracou viacerych modderov a je vysperkovany do extremov. Mlatenie hlava nehlava sa nekona a takticky postup plus planovanie vpred je nevyhnutne.
Spravi to v podstate zo Skyrima Dark Souls. Kde sice dostanete na prdel neustale, avsak odmena za skvele zvaldnutu akciu vas nenecha chladnym
Neodporucam novacikom, ktory zo skyrimom len zacinaju.
Link: http://www.nexusmods.com/skyrim/mods/19281/?
Pridavam este manual ale je len v anglictine.
https://bytebucket.org/ogerboss/requiem ... 3af7cdf820
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
http://valid.x86.fr/nqz82b
http://www.3dmark.com/3dm/10921982?
http://www.3dmark.com/3dm/10929111?
- Hladis
- Moderátor

Takovy podobny mody jsem taky mel. Pak jsi musel skill cvicit na loveni zvere a jakejkoliv bandita ci vlk te hned sejmul. Stejne tak zmenena ekonomika i drop. Je to ale dost HC a malo kdo na to ma trpelivost.
- T1ger
- Začátečník

-
Mne sa to paci. Je to dobre vybalancovane. Sice tazke jak ***** zo zaciatku ale neskor sa to uz trocha zmierni. Ono do Bleak Falls Barrow uz chodim asi 6 raz. Napoprve ma zdrtili aj banditi a teraz pomaly cistim Draugov a uz som pri jaskyni s Draugh rytierom(ci co to je). Bohuzial som musel opat odist kedze vdaka 5 lucistnikom a asi 6tim tazkoodencom nemam sancu. Neviem sa k oltaru ani len priblizit
A to je len prvy quest
Vraj drak je oproti tomu este 10krat silnejsi
Skusal som tiez podobne mody ale takyto komplet som este nevidel. Celkom dobre poskladane.
Aspon ma hra znova bavi
Btw idem ako tazkoodenec s magiou a dvojrucnym mecom/sekerou
Skusal som tiez podobne mody ale takyto komplet som este nevidel. Celkom dobre poskladane.
Aspon ma hra znova bavi
CPU: i7 4820k@4.5Ghz, 24Gb (6x4Gb) DDR3 Ram(1333Mhz), GPU: 1080Gtx G1 Gaming Vram(default), MB: Asus Rampage IV Extreme, HDD:2xOCZ Agility 3 120Gb, + 2x3Tb Caviar SS: Sonar X2D Logitech Z-5500 5.1 Monitor: LG 34" - Freesync 21:9 +Samsung 24" Roccat Kone+ Logitech G11 Nostromo N52te
- Hladis
- Moderátor

No to te stejne brzo prestane bavit. Uvedom si jak velky svet to je a i na nejlehci obtiznost potrebujes mraky hodin všechno priojit, splnit a komplet dohrat. S takovym HC modem to budes hrat tak rok a spis to skonci frustraci.
BTW: pokud si chces aspoň trochu uchránit život na takovou obtiznost, tak muzes nahrat mod, kdy te nepratele nezabiji, ale "jen" znasilni
Ale proti zvířatum, nemrtvym a drakum ani tohle logicky nepomuze 
BTW: pokud si chces aspoň trochu uchránit život na takovou obtiznost, tak muzes nahrat mod, kdy te nepratele nezabiji, ale "jen" znasilni
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Podle mě Hladisovo ENB je zatim nejlepší, co sem viděl, reálnost nedokážu posoudit...co já vždycky pošlu jako že se mi zdá super skvělý a realistický mi známej grafik a fotograf vždy řekne opak, že je to stejně všecko špatně. Fantasy šílenosti sou podle mě kravina, to tam nepotřebuju a ostatní věci vypadaj pěkně.Dithius píše:Hledam nějaké ENB ale ne realistické ale nějaké dark lore friendlynějaký nápad ? Hlavně hodně efektů
Já sem se po těhlech modech koukal taky a requiem mi přijde starý a prostě moc na hlavu.T1ger píše:Mne sa to paci. Je to dobre vybalancovane. Sice tazke jak ***** zo zaciatku ale neskor sa to uz trocha zmierni. Ono do Bleak Falls Barrow uz chodim asi 6 raz. Napoprve ma zdrtili aj banditi a teraz pomaly cistim Draugov a uz som pri jaskyni s Draugh rytierom(ci co to je). Bohuzial som musel opat odist kedze vdaka 5 lucistnikom a asi 6tim tazkoodencom nemam sancu. Neviem sa k oltaru ani len priblizitA to je len prvy quest
Vraj drak je oproti tomu este 10krat silnejsi
![]()
Aspon ma hra znova bavi![]()
Místo toho používám T3ndos Skyrim Redone, což upravuje dmg zbraní, kouzel, sílu zbrojí, dovednostní strom. K tomu používám Skyrim community Uncapper přes kterej si nastavim, že chci 2.8 perk pointů za level, abych mohl vylepšit to, co chci. K tomu Locational Damage s tim, že headshot sem si nedávno nastavil jako instant kill, protože mě to prostě přestalo už bavit do nich hodinu řezat, abych pak stejně chcípl.
Přesně tak, bohužel jak to hraju na Legendární obtížnost + ten Skyrim Redone + loc. damage, tak sice je to vybalancovanější a hrát se to dá, ale všechny boje sou moc zdlouhavý, ovládání je debilní, myš má lag jako bych měl zaplej Vsync (někdy ten lag je i horší) přitom ho mám vyplej přes všechno možný, tak mě to přestalo bavit...ten Skyrim je pro mě nedohratelná hra prostě, člověk někam přijde a hned někdo začne kecat jen tak na ulici nějakej nesmysl (totální kravina reálně) že ty hned přijdeš, zakecáš se a máš další quest...Hladis píše:No to te stejne brzo prestane bavit. Uvedom si jak velky svet to je a i na nejlehci obtiznost potrebujes mraky hodin všechno priojit, splnit a komplet dohrat. S takovym HC modem to budes hrat tak rok a spis to skonci frustraci.
BTW: pokud si chces aspoň trochu uchránit život na takovou obtiznost, tak muzes nahrat mod, kdy te nepratele nezabiji, ale "jen" znasilniAle proti zvířatum, nemrtvym a drakum ani tohle logicky nepomuze
Díky tý obtížnosti to dopadá tak, že všecky boje hraju s úžasnou společnicí Lydií, která má takovou výdrž (jako i ostatní NPC), že do nich drak může chrlit proudy ohně či mrazu a ona vesele stojí na nohou dál a máchá mečem hlava nehlava, zatimco já v postraní do něj šiju kouzla a po 10ti minutách je konečně mrtvej. Když se to ale pose*e a dojdou jí síly (moc nepřátel nebo moc dlouhej boj) a drak jde na mě, tak mu stačí jedna dávka toho inferna a sem hned mrtvej...
Takže ty všecky mody sou sice super, že to ztěžujou, boj pro hráče se tváří reálnějš (rychlejší smrt, těžší draci, který se víc podobaj hypotetickejm "skutečnejm drakům - jakože je kravina, aby jedno dvounohý hovado vraždilo draky o váze 3 slonů jeden za druhym, protože opravdovej drak vypálí celou vesnici lidí a zničí klidně celej oddíl vojáků, ovšem v originálnim skyrimu stačí jeden blbej hrdina a stádo lítajících draků s IQ mouchy, který schválně navíc slítávaj dolů aby do sebe nechávali pálit šípy, meče a kouzla a přitom nebyly ani schopný rozmetat kolem sebe jenom svym tělem svoje okolí - sry, tohle je fakt kravina a to mě nebaví, celá ta hra je pak sice jednoduchá, velká, rozlehlá, plná questů, ale když je to totální vymaštěnost tak proč to hrát...), výsledkem ale je, že zatimco pro hráče se okolí tváří reálnějš, že si toho tolik dovolit nemůže, NPC - umělý inteligence se to téměř netýká a dál dělaj totální kraviny a zhovadilosti a ten balanc systém do tý hry je prostě napasovanej jak ferrarri motor do parní lokomotivy...
A k tomu si člověk může přidat úžasný pády ve městě Riften díky 2K texturám, a jiný potíže s loadingem v některejch oblastech, díky snaze o "vylepšení".
Takže bez super modů, co to činí "realističtější" je to dlouhá hra na xxx hodin s tuny nesmyslnejch a stupidních questů, se super módama je to hra tak na jeden rok, kdy ve snaze udělat z tý hry aspoň něco, co smysluplně vypadá, přijdeš stejně na to, jak je celá ta hra vlastně stupidní a mody to nezachrání. Jedinej důvod kterej mám proč to hrát je ta hratelnost a ten RPG systém spolu s pohledem první osoby, kdy "budování" vlastní postavy vlastně přináší nějakej benefit, větší sílu, výdrž a tim snažší cestu k vítězství, stojí to ale hodně času, a když se člověk zamyslí nad "vyspělostí" týhle hry, tak osobně dost váhám, jestli to za to vůbec stojí...ale to je můj názor...někdo kdo má čas a strašně ho baví RPG tak si asi nestěžuje a vesele se baví, hlavně že udělal další level a pozabíjel tuhle a tamtu příšeru a naexpil se v superhrdinu.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- sefin
- Začátečník

-
Dohrál jsem to bez datadisků na legendary a byl to oser maximální. Hecl jsem to sice, ale znova bych to nehrál.
Chyba této obtížnosti je, že tam není pořádná křivka nárustu DMG s investovanýma skill pointama.
Pokud bych byl slabej jak moucha na začátku a pak s každým skill pointem stoupal rapidně dmg do stádia kdy zabiju např. lidského oponenta na 2-3 rány (stejně jako on mě) tak by to bylo supr.
Bral bych nějaký realistic mode. Aby hodně záleželo na tom jak se člověk hýbe a blokuje. V tomto se mi hodně líbí Chivalry - medieval warfare. Není to dokonalé, ale je to hodně zajímavé
Chyba této obtížnosti je, že tam není pořádná křivka nárustu DMG s investovanýma skill pointama.
Pokud bych byl slabej jak moucha na začátku a pak s každým skill pointem stoupal rapidně dmg do stádia kdy zabiju např. lidského oponenta na 2-3 rány (stejně jako on mě) tak by to bylo supr.
Bral bych nějaký realistic mode. Aby hodně záleželo na tom jak se člověk hýbe a blokuje. V tomto se mi hodně líbí Chivalry - medieval warfare. Není to dokonalé, ale je to hodně zajímavé
MB:AS Rock Z77 Pro 3 | CPU: Xeon E3 1230-V2 3,3GHz |RAM: Kingston HyperX black 8GB DDR3 1600 | GK: Sapphire R290 Vapor-X OC | PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 | SSD: Samsung 850 EVO 250GB + Kingston HyperX 3K - 120GB
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Tak jsem místo toho, abych začal hrát nasypal hladisovy módy (o pár stran zpět), což mi trvalo spolu ses tahováním několik hodin a hra vůbec nenastartuje. To je módování jak stehno, že jsem se na to radši nevykašlal a normálně si nezahrál 
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Hladis
- Moderátor

Hmm nekde jsi udelal chybu. Skyrim mi jede zcela stabilne. Nezapomen, ze potrebujes aspoň BOSS a spravny management modu. Aktualni verzi hry, DLC pokud to vyžaduje, aktualni verze modu a spravny poradi. ENB který jsem sem daval je stále aktualni. Hrat bez modu Skyrim je docela o nicem. Nezapomel bych ani na memory patche, jinak hodne modla hra muze padat. Pokud ti hra nestartuje, tak je to nejaka nekompatibilita, ci spatna posloupnost modu.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

IMHO to bude v tý posloupnosti. Ale než se s tím tejden srát, to se na to radši vyprdnu a zahraju si to čistý.
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
- Hladis
- Moderátor

Tak si nahraj BOSS a on ti to srovna.
- Bez_n1ck
- Pokročilý

Tak po hodině laborování jak rozběhat BOSS jsem se dostal aspoň do menu. Už na to dneska nemám sílu ...
- maco54
- Začátečník

-
Zdravim mam taky divny problem, stale mi v niektorych castiach hry alebo mapy pada FPS. Bezne mam 80 az 120 a viac ale napr, v nebezkej kovarni mi zrazu spadne na 3 a potom zas vybehne, a takto dookola, v miestnostia mi napr, lietaju veci hrnce jedlo po izbe a v menu uloh mi ukazuje niektore ako lookup failed. Moze to byt daky zly patch alebo cestina ?
Poradte prosim
Poradte prosim