Toshiba Qosmio G30 teoretická použitelnost

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
TOMIKK
Začátečník
Začátečník

Toshiba Qosmio G30 teoretická použitelnost

Příspěvek od TOMIKK »

Zdravím jen bych se chtěl zeptat jakou má použitelnost notebook Toshiba Qosmio G30 s procesorem Core Duo T2400, GPU Geforce Go7600 GT 2556mb, 2gb ram. Notebook byl pořízen cca na internet a taky kvůli dálkovému ovladači a dobrým reproduktorům pro líného člověka který rád poslouchá hudbu a nechce se mu vstávat při každý písničce která se mu nelíbí aby jí přepnul ideální :D ale i tak by mě zajímalo jestli má někdo s touto bestií zkušenost a zdali na něm poběží třeba CS:GO a The Sims 3-přítelkyně. (ten notebook ještě nemám trčí mi v Německu proto se takhle ptám). Předem dík za odpovědi.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Toshiba Qosmio G30 teoretická použitelnost

Příspěvek od DOC_ZENITH »

No, použitelnost vyšší než Atomy a tak ( i ty dnešní typu silvermonth ), ale bude to slow. OS bude chodit nehorázně slow kvůli pomalému dobovému disku (pokud neni vyměněnej). Co se multimédií týče, online stream to dá s odřenejma ušima 720p, 1080p ne. Z lokálních souborů na disku by se 1080p dalo pokud bitrate či komprese enebude gigantická.

Co se her týče, ty co jsi jmenoval to spustí, CS:GO docela fajn, ty sims spíš hůř, ty jsou hodně o CPU a ten je zde velice slabej, a 2GB ram taky neni žádnej úlet.
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Jestli jsem recenzi pročetl dobře, tak má tahle mrška 2x 100GB HDD, což jsou ideální kandidáti na vyhození do popelnice, takže bys tam měl mít teoreticky místo na nový HDD + SSD :-)
RAM bude stačit podle toho, jaký OS na NTB budeš provozovat, ale nebylo by na škodu koupit další 2GB.
TOMIKK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOMIKK »

Tak jako hodlam tam provozovat Windows XP 32bit kvůli 2gb ram a grafice která stejně zvládne jen DX9 takže si myslím že o opravdu nemá smysl tam dávat Win 7. SSD nemá cenu kupovat si myslím do tak starého ntb zrovna v tutom ntb jsou hdd 80+160GB ale mám v plánu sehnat někde třeba dva stejný 160 až 250GB zapojený do RAID 0 což je ten ntb na to dělanej a taky by se to tím mělo o dost zrychlit a nechci do toho nacpat víc jak 1 000kč když se nebude nějak moc využívat mám svého stolního miláčka :D
Jeltík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jeltík »

Tak to bych rovnou vzal něco takovýho:
http://www.czc.cz/wd-blue-500gb-7mm/126735/produkt
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Tohle bude tak na CS 1.6, ale na hudbu a filmy to bude luxus diky bombovemu audio.
Asus Rog Strix G18
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Bombové audio :D :D :D Já mám doma Qosmio X500 a audio kamo úplně strašné .. taky proto jsem dokoupil normální kvalitní repra ..

Tak užívej bombové předpotopní audio ;) .. přej a bude ti přáno
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

Jsi ňoumík, to víme, nemusíš se pořád připomínat.
Asus Rog Strix G18
TOMIKK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOMIKK »

blystar...... Když vezmeš v potaz ostatní notebooky a jejich audia tak pořád je to lepší než cokoliv jinýho.... Máme doma kancelářský DELLko a na tom když si něco pustíš tak neslyšíš nic.... Myslím že takové repro je určitě lepší než cokoliv jinýho samozřejmě ze zabudovaných reproduktorů v noteboocích sice ano máš pravdu nebude to jako moje dvě metr dvacet sloupový krávy + luxusní subwoofr a profesionální zvukovkou od Creativu..... -_- nemůžeš chtít zázraky od notebookovýho repra
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Tak jako zvuk k nějakému filmu (komedii a pod.) to stačí. Zážitek z hudby už je o poznání menší ;) Rozhodně budeš mít lepší zvuk než z kancl dellka :D to se shodnem ;)
orgasmic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od orgasmic »

blystar: Tu zlutou kartu mas za podobne dementni kecy nebo Tvou nizkou inteligenci?

Jen pro Tvou informaci, evidentne si ten notebook nevidel ani na obrazku...do dnesniho dne nebyl vyroben notebook s lepsim zvukem nez mela tato Toshiba.
Asus Rog Strix G18
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Nebuď drzý a ještě k tomu agresivní :) .. taky tě neurážím. Zvuk z konkrétně této Toshibi jsem neslyšel, vycházím však z toho, že mám doma 2 roky starý model Qosmio X500, u kterého logicky předpokládám progress dopředu .. Např rozdíl v CPU Dual core vs core i7 , stejně tak jsem předpokládám posun v audiu, které je ovšem pro mne naprosto žalostné a zážitek z poslechu hudby je na tomto stroji minimální.
TOMIKK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOMIKK »

jéé zase klid já měl tuto G30 doma na přeinstalaci od kámoše sice s nějakou chybou na grafickém čipu tak jsem nemohl zjistit jeho pravý výkon ale zvuk mi přišel hodně dobrý na notebooky sice zrovna ten co sem měl doma mělo nějaký hovado protože repra vychrastěný při vyšší hlasitosti ale jinak palec nahoru.
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Starý toshiby měly kvalitní zvuk (v rámci možností na NTB repráky), lepší než maj ty dnešní.
roman2277
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od roman2277 »

X500 taky nemá moc dobrý zvuk.Jinak nejlepší zvuk jaký kdy NTB měl byla Toshiba G40 a Asus X90.
TOMIKK
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TOMIKK »

tak NTB už mám delší dobu doma bohužel DE*** do něj prý zapomněl namontovat ten 160gb hdd a 2gb ram takže ntb má pouze 1gb ram... že to pošle dodatečně což se nestalo tak teď že nám vrátí peníze za ten ntb zpět což se mi taky nelíbí snažím se zněj vymlátit částku aspoň na ty díly abych si je obstaral sám... Windows jsem musel přeinstalovat jelikož všechny okolní čudlíky, ovladač, tv karta atd bylo dělaný jen na určitý Windows a to Windows XP Media Center Edition a na XP professional nic z toho nefungovalo po několika neúspěšných přeinstalací viz: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=120&t=210585 jsem tam nainstaloval Windows 7. HD z youtube maká parádně full HD z disku jsem nezkoušel The Sims 3 makají tak že běží pak se seknou načtou běží načtou a tak dále CS:GO načítání hrozně pomalí ale ve hře hezkých 20FPS a na Windows XP to bylo 25-30FPS a načítání 3x rychlejší.... bohužel je to šíleně pomalí všechno a to díky 300mb volný paměti co tomu nechá Win a omezenost místem taky není příjemná 80HDD na system a vše ostatní nic moc... zvuk příjemný.... Grafickou kartu to má taky bohužel jen GeForce 7600 128mb takže taky žádný zázrak počítal jsem s 256mb ale ta není.... kdyžtak napiště někdo kdyby jste měli nějaký rady ohledně toho jak tam narvat ty ovladače na RAID mě to buď vypsalo chybu nebo je to vůbec nedetekovalo to bude asi vše jen jsem se sváma chtěl o to podělit že to není zas takový šrot
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“