Herní sestava do 24 000,-

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Lanza
Nováček
Nováček

Re: Herní sestava do 24 000,-

Příspěvek od Lanza »

Můžu vědět proč jsi vybral HDD WD Blue 1TB?
Je něco, v čem se liší od Seagate Desktop HDD 1TB?
Díky
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

@Lanza: V mém návrhu SSD máš, do ostatních můžeš kdykoliv dokoupit. Pokud dokoupíš později, musíš počítat s tím, že budeš nově instalovat Windows.
SSD přímo ve hrách nebude mít výrazný přínos, pokud by hry byly instalovány na vedlejším klasickém disku. V případě instalace hry na SSD, bude přínos poznat například v rychlosti načítání lokací.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

WD Blue má delší záruku a v celkových statistikách poruchovosti si vede lépe, což je však těžkou ironií, jelikož mi zrovna kamarád napsal, že se mu přesně tento disk vysypal po dvou měsících provozu. Přesto jsou oba HDD dobrou volbou.
Naposledy upravil(a) PaulCZE dne úte 17. čer 2014, 19:22, celkem upraveno 1 x.
ZnamisCA
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ZnamisCA »

PaulCZE píše:620W verze pro verzi se zamčeným CPU není třeba, postačí 520W verze (či OCZ ZS 550W, pokud by byl ještě k mání).
Samozrejme, lenže tazateľ mi pri zakladaní tématu písal do PM že nechce dávať pri kúpe počítača prednosť OS na úkor výkonu, a kedže sa nakoniec rozhodol že osadí OS do počítača hneď pri kúpe, tak som mu tam dal výkonnejší zdroj pre možný upgrade, napríklad výkonnejšej grafiky a v budúcnosti napríklad taktovateľného čipsetu.

Ale ak to prekáža, tak v kľude sa môže použiť ten 500W od Seasonicu.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Já to nepřehlédnul, jen jsem to nijak nerozváděl. Jak jsem již psal výše, 620W verze na škodu nebude.
Lanza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lanza »

PaulCZE píše: http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... 4O012I5901

+ periferie dle vlastního výběru.
Pokud se teda shodnete, že komponenty na tomto seznamu jsou vyhovující mým požadavkům, jsem ochoten se podle nich zařídit. Jen bych nejspíš vyměnil HDD za Seagate Desktop HDD 1TB, a dal bych na vaši radu, a pořídil ten výkonější zdroj.
http://interlink.tsbohemia.cz/seasonic- ... 93999.html

Dohromady to dává 24 144,- (se slevou cca 23 500,-)
Když se mi k tomu podaří sehnat klávesnici a myš do 500 ,-, tak bych se mohl vlézt do mnou požadovaných 24 000,-.
Sice si teď uvědomuju, že budu bez reproduktorů, ale snad bych to chvíli vydržel se sluchátkama, a reproduktory dokoupil později.

Teď by mě jen zajímalo, jak velké zkušenosti máte se sestavováním herních PC, a jak moc jste si jistí, že s těmito komponenty opravdu rozjedu novější hry na nejvyšší detaily. Jsem totiž mile překvapen, že se za tak krátkou chvíli našlo tolik rad, a zajímá mě, jestli by jste si podle toho co jste mi poradili, byli ochotni poskládat PC i pro sebe. A nebo jestli jste jen naházeli do jednoho seznamu kompomenty tak, aby se vešly do 24 000,- :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Na tu sestavu je 620W zdroj zbytcny, Vem, pokud lepsi zdroj nez ten OEM, Seasonic S12II- 520W. Jinak na nejvyšší detaily ? Tohle není GTX 780Ti za 16 koliku, aby se dalo hovorit o nejvyšších detailech :)
Lanza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lanza »

Bylo mi řečeno, že je to lepší pro případný budoucí upgrade sestavy. Pokud je to ale zbytečné, tak se spokojím s 520W, aspoň ušetřím pár set :)
Hladis píše:Na tu sestavu je 620W zdroj zbytcny, Vem, pokud lepsi zdroj nez ten OEM, Seasonic S12II- 520W. Jinak na nejvyšší detaily ? Tohle není GTX 780Ti za 16 koliku, aby se dalo hovorit o nejvyšších detailech :)
Tak je mi jasné, že nejnovější hry jako watch dogs na ultra detaily nerozjedu, ale na střední-vysoké by to jít mohlo ne? :)
Např. by mě zajímalo, kolik odhadujete , že bych měl s touhle sestavou FPS ve World of Tanks. Tuhle hru bych si totiž rád zahrál, a vím, že je poměrně náročná na grafiku.
WenzelLAH
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WenzelLAH »

PET5 píše:@Lanza: V mém návrhu SSD máš, do ostatních můžeš kdykoliv dokoupit. Pokud dokoupíš později, musíš počítat s tím, že budeš nově instalovat Windows.
Reinstal neni nutný, stačí pouze naklonovat HDD na SSD a HDD pak přeformatovat :-)
Lanza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lanza »

Existujou nějaké stránky, kde bych si mohl zjistit, kolik fps budu mít s tou sestavou, kterou mám vybranou na některých hrách?
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Odmazan a sloucen post. Pouzivej edit.

Jinak ja mam GTX780 i GTX760. Jaky hry myslis ? Na netu se vali hromady testu. Staci se podivat.
Lanza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lanza »

Hladis píše:Odmazan a sloucen post. Pouzivej edit.

Jinak ja mam GTX780 i GTX760. Jaky hry myslis ? Na netu se vali hromady testu. Staci se podivat.
Já vím, že je plno testů na spoustu grafických karet. Ve většině případů je to ale bohužel tak, že testovací sestava, ve které testují určitou grafickou kartu, obsahuje i7 CPU, a ostatní o dost výkonější komponenty, než si můžu dovolit. Takže pak z testu nezjistím prakticky nic. Teda alespoň podle mě.
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PET5 »

Lanza píše:Existujou nějaké stránky, kde bych si mohl zjistit, kolik fps budu mít s tou sestavou, kterou mám vybranou na některých hrách?
Tady máš například jeden novější test grafiky R9 280. Je tam i ta GTX 760, kterou jsi si vybral, takže si obrázek o jejím výkonu určitě uděláš. Procesor mají sice silnější, ale ten ty výsledky výrazně neovlivní. Jak psal Hladis, nečekej v této výkonové kategorii zázraky.
http://www.hardwareluxx.de/index.php/ar ... -test.html
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Lanza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lanza »

Pro mě je zázrakem to, že vůbec budu mít herní PC. Momentálně mám all-in-one, na kterém nerozjedu půlku her, a druhou půlku jen na low detaily. Takže já nemůžu být nespokojen :)
Lanza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lanza »

Šlo by to postavit do těch 24 000,- na Geforce GTX 770 a Intel Core i5-4690?
http://interlink.tsbohemia.cz/msi-nvidi ... 64278.html
http://interlink.tsbohemia.cz/intel-cor ... %20i5-4690

Polsední dobou se totiž o té grafice dost mluví, a podle testů by měla být poměrně dobrá.
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

Když obětuješ operační systém, tak šlo.
Lanza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lanza »

Mohl bych se podívat, jak by celá sestava asi vypadala?
A jaký je tvůj názor na tuto grafiku? :)
PaulCZE
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od PaulCZE »

GTX770 je ideální grafikou pro 1080p. Má slušný výkon i pro vyhlazování, jde obstojně taktovat a příliš netopí ani nežere, v důsledku čehož je i tichá.

http://www.alfacomp.cz/php/basket.php?i ... BC01008Q01
Lanza
Nováček
Nováček

Příspěvek od Lanza »

Vidím tam 500W zdroj, i když u grafiky píšou minimálně 600W. Dá se ve stejné ceně takový sehnat?
cameroncz
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od cameroncz »

Nepotřebuješ 600W, maj to tam napsaný pro jistotu aby to někomu neodpálilo nekvalitní zdroj, který nemá zdaleka takovou účinnost jako by měl mít.

Ten 500W to utáhne s prstem v nose.
CPU: 9900k @ 5Ghz @ D15 GPU: EVGA 980ti SC+ MB:ASUS ROG STRIX Z390-H RAM: 32GB HDD: WD Red 2TB SSD: 970 EVO 500GB, 850 PRO 1TB CASE: CM Storm Stryker Monitor: 27" PG279Q PSU: Corsair RM750i
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“