Ta sestava od Mr Lucase vypadá moc dobře.
Ještě jsem, aby bylo z čeho vybírat, udělal jeden velmi podobný návrh:
http://www.czc.cz/dhgsmh899ogc1bme93bbbnv471/seznam
1/ Použil jsem nejrychleji taktovaný procesor Intel Core i5-4690.
2/ Herní sestava si zaslouží herní desku, takže jsem použil MSI H97 GAMING 3 - Intel H97.
3/ Grafická karta MSI N770 TF 2GD5/OC do celkové ceny výborně zapadne. R9 290 by již byla nad limit.
4/ RAM jsou osvědčené A-DATA XPG V1.0 8GB s latencí CL9, napětím 1,5V a doživotní zárukou.
5/ Chladič procesoru SilentiumPC Fera 2 HE1224 podává dobrý výkon při nízké hlučnosti.
6/ Pro data je zde obvyklá kombinace SSD Crucial MX100 - 128GB + WD Caviar Blue EX - 1TB. Za zvážení stojí pořízení pouze SSD Crucial MX100 o dvojnásobné velikosti 256GB, které vyjde levněji než uvedená kombinace a později pořídit nějaký objemnější a tišší HDD, nejlépe WD Red.
7/ Napájecím zdrojem je kvalitní Seasonic S12II-620 620W. Je sice dimenzován o něco výše, než je nutné, ale bude připraven na případný pozdější upgrade grafické karty za silnější. Příplatek proti slabší verzi 140,- Kč je zanedbatelný.
8/ Vše bude umístěno elegantní skříni Corsair Carbide Serie SPEC-01 red LED s pořádným oknem. Později by se měl opatřit ještě jedním ventilátorem 120 mm na odtah vzduchu ze skříně.
Při nákupu je vhodné posoudit nabídky různých obchodů. Ceny některých komponent se liší a dá se tím ušetřit.