AMD Mantle: Low-level Graphics API
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- Hladis
- Moderátor

Re: AMD Mantle: Low-level Graphics API
Ingamacek:
Jen to AF nech zapnuty. Budes tak mit maximalni kvalitu ve všech hrach. Jinak Krteq nameril podobny výsledek i se staršími drivery. Kazdopadne nedava to nejaky 10+fps. To nikdo nenameril. Co jsem projizdel, tak většinou to odpovida tomuhle. U nizsich AMD s 2GB VRAM nevim, ale ja se zameroval na 280x a tam lidi i v BF4 porad psali o nejakych cca 5%. Znamy, jak jsem psal, ma dvojici 290tek a nejaky extremni narusty při GPU limitu s Mantle na jedny karte nemá. Nic co by vybocovalo z prumeru vykonu tehle karet. Opravdu masivni narusty jsou az u CF. Tam je to nekdy dost brutalni.
Jen to AF nech zapnuty. Budes tak mit maximalni kvalitu ve všech hrach. Jinak Krteq nameril podobny výsledek i se staršími drivery. Kazdopadne nedava to nejaky 10+fps. To nikdo nenameril. Co jsem projizdel, tak většinou to odpovida tomuhle. U nizsich AMD s 2GB VRAM nevim, ale ja se zameroval na 280x a tam lidi i v BF4 porad psali o nejakych cca 5%. Znamy, jak jsem psal, ma dvojici 290tek a nejaky extremni narusty při GPU limitu s Mantle na jedny karte nemá. Nic co by vybocovalo z prumeru vykonu tehle karet. Opravdu masivni narusty jsou az u CF. Tam je to nekdy dost brutalni.
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Eh, já jsem z Mantle dost zklamanej, v BF4 to s 290X ani nedorovná GTX780...bugy, pády...problémy, neni o co stát. Pokud to měříte FLACEM, to potom jo. Když jsem webwalkerovi posledně úmyslně poslal logy s prohozeným popiskem, 3 stránky mi líčil jak je moje SLI vlastně singl karta a singl karta je vlastně SLI....no, já teda nevim ale
Thiefa nehraju a ta jediná hra kde to múžu použít je BF4. Mantle ano, třeba na mém Xeonu E5 je to fajn(proto tam také tu 290X mám, má to nějaký smysl), tam to v BF4 pomúže, nebo taková i3 540...tam se to hodí ale high end CPU...kdepak, tam Mantle v případě BF4 znamená víc problémú než užitku. Jsem zvědavej jestli s tim nějak pohnou, protože pokud bych si čistě hypoteticky nechal svou první 290X, asi bych byl hodně, hodně zklamanej zákazník.
- Ingamacek
- Červená karta

-
No ved v driveri som ho zapnute mal ale ako pisem, hra tie nastavenia zase nebrala lebo po prestaveni v nastaveniach hry z 8* na 16* mi FPS klesli na rovnaku uroven ako mal cca Krtek
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Vzhledem k "light-weight" driveru v kernel space mimo WDDM bych se nedivil spřažení s nějakým jiným procesem.oneb1t píše:no dobre jinak tomu rikaj ale je to furt driver thread
...jestli chces videt ze mantle driver thready ma tak mi posli obrazek z process hackeru a ja ti je tam zakrouzkuju abys to tam videl
- Hladis
- Moderátor

Zajimala by me ale otázka, zda Mantle dokaze ulevit i dalším procesum, jak fyzika, AI skripty apod...
Tak to mozna nejde vynutit u Mantle ? Mělo by to globalne vnutit AF ve vsem pod Dx bez ohledu na to co si tam hra nastavi.Ingamacek píše:No ved v driveri som ho zapnute mal ale ako pisem, hra tie nastavenia zase nebrala lebo po prestaveni v nastaveniach hry z 8* na 16* mi FPS klesli na rovnaku uroven ako mal cca Krtek
- oneb1t
- Začátečník

ale porad to bude videt jako jednotlivy thready skoro na 100% to pak schvalne otestuju ve star swarmKrteq píše:Vzhledem k "light-weight" driveru v kernel space mimo WDDM bych se nedivil spřažení s nějakým jiným procesem.oneb1t píše:no dobre jinak tomu rikaj ale je to furt driver thread
...jestli chces videt ze mantle driver thready ma tak mi posli obrazek z process hackeru a ja ti je tam zakrouzkuju abys to tam videl
nevyhoda ring-0 driveru je ze kdyz se tam neco rozbije tak bude misto ovladac selhal nasledovat modra smrt
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
- webwalker
- Začátečník

Ale kulovka. Pokud by to bylo tak jak píšeš, žádná výhoda Mantle v MP by nebyla, ale ona je a velká.DOC_ZENITH píše:Myslim si že kecáš. Prč? Protože CPU limitace v renderu a v enginu jsou 2 různé věci. Mantle ti sníží overhead, nesníží ti výpočty pro animace, fyziku, AI, komunikaci se serverem, atd, což je to coroste v multiplayeru.
Ano našly by se i situace kdy to bude vzájemně vázané, ale to se bavíme otak slabejch CPU že by neměly dost volnejch prostřdků, tzn nemohly by renderu dopřát vlastní plnej thread, v takové situaci by ulehčení ze strany CPU limitace renderu pomohlo celé hře i v sitacích kdy je CPU limitována z jinejch důvodů než je render/overhad API.
Pokud snížíš režii na API jako takové, tím více máš volných prostředků pro všechno ostatní! Největší problémy u DX vznikají, když se ti tam perou o prostředky vlákna aplikační (hlavní renderovací vlákno) a obsluha user mode driveru a kernel mode driveru. Mantle ti vzorně rozloží režii user mode driveru na všechny dostupná vlákna a vypouští celý kernel mode.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- webwalker
- Začátečník

Myslím, že kecáš a to dost.RAD-x píše:Eh, já jsem z Mantle dost zklamanej, v BF4 to s 290X ani nedorovná GTX780...bugy, pády...problémy, neni o co stát. Pokud to měříte FLACEM, to potom jo. Když jsem webwalkerovi posledně úmyslně poslal logy s prohozeným popiskem, 3 stránky mi líčil jak je moje SLI vlastně singl karta a singl karta je vlastně SLI....no, já teda nevim aleThiefa nehraju a ta jediná hra kde to múžu použít je BF4. Mantle ano, třeba na mém Xeonu E5 je to fajn(proto tam také tu 290X mám, má to nějaký smysl), tam to v BF4 pomúže, nebo taková i3 540...tam se to hodí ale high end CPU...kdepak, tam Mantle v případě BF4 znamená víc problémú než užitku. Jsem zvědavej jestli s tim nějak pohnou, protože pokud bych si čistě hypoteticky nechal svou první 290X, asi bych byl hodně, hodně zklamanej zákazník.
Pošli mi odkaz, kde jsem ti vysvětloval, že tvoje SLI je vlastně single. Tvůj problém byl v tom, žes nevěděl, jak se vlastně latence (frametimes) u sigle-gpu a multi-gpu měří a jaký je rozdíl mezi milisekundama a fps. A mám za to, že jsi to nepochopil do dnes
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- oneb1t
- Začátečník

nejvetsi rozdil je videt ve star swarm
kdyz mate dx11 tak koncite pri pohledu na vic jak 2000 jednotek a je jedno co mate za stroj CPU usage jde max do 25-55% (a to je star swarm multithread render i na dx11 ale jakmile ten main thread kterej ve vysledku odesila data do grafiky dosahne 100% load (v mojem pripade 12,5%) tak zabava konci a vic jednotek na scenu uz nenacpete)
ale s mantle je tenhle limit dle procesoru nekde okolo 5000-10000 jednotek a CPU USAGE leze az ke 100%
kdyz mate dx11 tak koncite pri pohledu na vic jak 2000 jednotek a je jedno co mate za stroj CPU usage jde max do 25-55% (a to je star swarm multithread render i na dx11 ale jakmile ten main thread kterej ve vysledku odesila data do grafiky dosahne 100% load (v mojem pripade 12,5%) tak zabava konci a vic jednotek na scenu uz nenacpete)
ale s mantle je tenhle limit dle procesoru nekde okolo 5000-10000 jednotek a CPU USAGE leze az ke 100%
Naposledy upravil(a) oneb1t dne stř 18. čer 2014, 20:10, celkem upraveno 1 x.
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Já se tím v podstatě bavil, jednalo se o poslední logy který jsem ti poslal, jelikož od začátku jsem se podivoval tvé interpretaci a naprosté odlišnosti od toho, co vyšlo mě. Je to ve tvém vlasním vlákně a ty logy máš u sebe...a celou tu dobu i když si měl koretkní čísla z těch logů co jsem posílal několikrát před tím, tě zjevně ani nenapadlo to porovnat...nebo napadlo, porovnal a...mě je to fuk, vim co vidim...tvoje motivace, nebo omyl...nevím. Zbytek SW na zeměkouli, kterej nějak měří latence, ukazuje opačným směrem... ale to už jsem ti napsal i soukromě několikrát a vubec nemám chuť ani ambice to dál řešit. Nevím jestli tomu fakt věříš, nebo je v tom něco jiného...a je mi to v podstatě jedno. Mám doma obojí a vím proč hraju na čem hraju... no ofense, spíš povzdech.webwalker píše:Myslím, že kecáš a to dost.RAD-x píše:Eh, já jsem z Mantle dost zklamanej, v BF4 to s 290X ani nedorovná GTX780...bugy, pády...problémy, neni o co stát. Pokud to měříte FLACEM, to potom jo. Když jsem webwalkerovi posledně úmyslně poslal logy s prohozeným popiskem, 3 stránky mi líčil jak je moje SLI vlastně singl karta a singl karta je vlastně SLI....no, já teda nevim aleThiefa nehraju a ta jediná hra kde to múžu použít je BF4. Mantle ano, třeba na mém Xeonu E5 je to fajn(proto tam také tu 290X mám, má to nějaký smysl), tam to v BF4 pomúže, nebo taková i3 540...tam se to hodí ale high end CPU...kdepak, tam Mantle v případě BF4 znamená víc problémú než užitku. Jsem zvědavej jestli s tim nějak pohnou, protože pokud bych si čistě hypoteticky nechal svou první 290X, asi bych byl hodně, hodně zklamanej zákazník.
Pošli mi odkaz, kde jsem ti vysvětloval, že tvoje SLI je vlastně single. Tvůj problém byl v tom, žes nevěděl, jak se vlastně latence (frametimes) u sigle-gpu a multi-gpu měří a jaký je rozdíl mezi milisekundama a fps. A mám za to, že jsi to nepochopil do dnes
- oneb1t
- Začátečník

@RAD-x: ten soft co vyrabi webwalker latence meri a zohlednuje oproti krivce vyrobeny klouzavym prumerem (coz zjednodusene znamena ze to zkouma jestli nejakej snimek v ramci poslednich 5ti snimku byl extremne dlouhej = shutter)
graf co ti vyjde z multigpu reseni ma skoro vzdycky vyssi srovnatelny FPS nez ze singlegpu ALE tehle shutter snimku tam opravdu muze bejt vic pozna se to tak ze na grafu je vic extremnich spicek
problem je taky to ze tim ze mas tech snimku vyrazne vic (treba 2x) za stejnej cas tak se to do vyslednyho skore daleko vic rozlozi a neni to pak okamzite viditelny (kdyz das 2 grafy vedle sebe tak protoze se musi nahnacat 2x vic snimku na stejnou velikost tak nektery spicky zmiznou
graf co ti vyjde z multigpu reseni ma skoro vzdycky vyssi srovnatelny FPS nez ze singlegpu ALE tehle shutter snimku tam opravdu muze bejt vic pozna se to tak ze na grafu je vic extremnich spicek
problem je taky to ze tim ze mas tech snimku vyrazne vic (treba 2x) za stejnej cas tak se to do vyslednyho skore daleko vic rozlozi a neni to pak okamzite viditelny (kdyz das 2 grafy vedle sebe tak protoze se musi nahnacat 2x vic snimku na stejnou velikost tak nektery spicky zmiznou
Naposledy upravil(a) oneb1t dne stř 18. čer 2014, 20:21, celkem upraveno 3 x.
- webwalker
- Začátečník

@RAD-x: OK, není problém, postni ten graf sem teď a ukaž mi (nám), jak odlišně zbylý SW na zeměkouli (a to, co vyšlo tobě) prezentuje frametimes tvých logů 
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Ingamacek
- Červená karta

-
Neviem ale v globale mam nastavene aj Vsync on lebo som skusal zapnut na simsa ked tam ide zbytocne 150+FPS a hra nema vsync ale neslo to ani tam a vidis ze fps sli cez 70.Hladis píše:Zajimala by me ale otázka, zda Mantle dokaze ulevit i dalším procesum, jak fyzika, AI skripty apod...Tak to mozna nejde vynutit u Mantle ? Mělo by to globalne vnutit AF ve vsem pod Dx bez ohledu na to co si tam hra nastavi.Ingamacek píše:No ved v driveri som ho zapnute mal ale ako pisem, hra tie nastavenia zase nebrala lebo po prestaveni v nastaveniach hry z 8* na 16* mi FPS klesli na rovnaku uroven ako mal cca Krtek
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Na to už je trochu pozdě, o tomhle jsem tě přesvědčoval někdy před měsícem a přez tu zombie zeď jsem se nedostal. Spíš mi ty vysvětli, jaký já bych měl dúvod používat něco, co mi poskytuje horší výkon/hratelnost, za více peněz....jo, taky o žádném nevím.webwalker píše:@RAD-x: OK, není problém, postni ten graf sem teď a ukaž mi (nám), jak odlišně zbylý SW na zeměkouli (a to, co vyšlo tobě) prezentuje frametimes tvých logů
- oneb1t
- Začátečník

jestli ti mantle davalo min fps nez bez mantle v BF4 tak chyba bude pravdepodobne na vasem prijimaci 
- webwalker
- Začátečník

Aha, ale já vlastně ani nic jiného nečekal, snad možná lepší výmluvuRAD-x píše:Na to už je trochu pozdě, o tomhle jsem tě přesvědčoval někdy před měsícem a přez tu zombie zeď jsem se nedostal. Spíš mi ty vysvětli, jaký já bych měl dúvod používat něco, co mi poskytuje horší výkon/hratelnost, za více peněz....jo, taky o žádném nevím.webwalker píše:@RAD-x: OK, není problém, postni ten graf sem teď a ukaž mi (nám), jak odlišně zbylý SW na zeměkouli (a to, co vyšlo tobě) prezentuje frametimes tvých logů
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- oneb1t
- Začátečník

tak sem dostal beta klic do hardline tak muzu vyzkouset mantle aspon v tom
(a beta klice jsou ted pro vsechny kdo si zazadaj automaticky)
- BL!zZard
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Díky za info, to musím Mantle vyzkoušet
.
Hladis//Vydeleni OT. Zumpari, zadny OT a narážky podobnyho typu. Priste uz taky varovani natvrdo.
Hladis//Vydeleni OT. Zumpari, zadny OT a narážky podobnyho typu. Priste uz taky varovani natvrdo.
AMD RYZEN 7 9800X3D @ PBO2 + ALF II 240 | ASUS ROG STRIX B650E-F | GIGABYTE RTX 4080 EAGLE OC 16GB @ 2820/23400MHz | Kingston FURY Beast 64GB (2x32) @ 6000MHz, CL30 | Samsung 9100 PRO | Corsair HX1000 | be quiet! Pure Base 500 FX | OLED 240 Hz QHD 27" LG Display
HTC Vive Pro 2
https://www.3dmark.com/3dm/136150474 25378 bodů
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
HTC Vive Pro 2
https://www.3dmark.com/3dm/136150474 25378 bodů
https://steamcommunity.com/id/johny66cz/
A6 3.0 BiTDI, 313 koní, 650 Nm, 0-100 za 5,1s
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Dík, taky zkusím.
- Ingamacek
- Červená karta

-
Ja idem preinstalovat Win, kedze mi blbne ten driver a tak isto ked vytvorim nove konto tak sa mi tam nespustaju planovane ulohy pre all users, takze skusim 8.1, W7 uz je nuda aj ked neviem ako dlho mi to v PC vydrzi
potom pojdem na mantle a hardline, snad este dnes