AMD Mantle: Low-level Graphics API

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
ifkopifko
Začátečník
Začátečník

Re: AMD Mantle: Low-level Graphics API

Příspěvek od ifkopifko »

RAD-x píše:Na to už je trochu pozdě, o tomhle jsem tě přesvědčoval někdy před měsícem a přez tu zombie zeď jsem se nedostal. Spíš mi ty vysvětli, jaký já bych měl dúvod používat něco, co mi poskytuje horší výkon/hratelnost, za více peněz....jo, taky o žádném nevím.
Tak som si tú diskusiu schválne prečítal a je to fakt sila. :D Podľa mňa, jeden o koze, druhý o voze, nie že by ma to prekvapovalo, vzhľadom na účastníkov.

webwalker píše "latencia" a ty myslíš, že hovorí o "lagu" (v zmysle oneskorenia zobrazenia snímku od času, kedy boli preň vygenerované vstupné dáta). On pritom hovorí o rozdiele vo frametimes medzi susednými snímkami v čase.

Chvíľu to vyzeralo, že nechápeš vzťah medzi "webwalkerovou_latenciou" a "fps", ale to bolo možno len tým nepochopením, čo za latenciu má webwalker na mysli.

Ak to nie je ako predpokladám, tak som tiež stratený, kde sa stala vo vašej komunikácii chyba (nie že by na tom záležalo).
CPU: R7 7700 COOLER: Endorfy Fera 5 MB: ASUS B650M-E RAM: 2x16GB DDR5 VGA: Asus GTX 1060 3GB OC HDD: Samsung 980 Pro 1TB + Crucial MX500 1TB + WD Red 6TB PSU: Seasonic Focus GM550
CASE: Thermaltake Swing Silver w/o window -trošku modifikovaná (skôr znásilnená) DISPLAY: Asus MX239H
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

battlefield hardline (beta) mantle vs DX11
snazil jsem se jit cca stejnou trasu vyznacenou na mapce bylo to v MP (15v15) takze deni okolo jsem moc nemohl ovlivnit ale bylo cca podobny

Obrázek

vsechno na ultra 4x MSAA 16xAF 1920x1080 v ovladacich
FOV 85 borderless window
tohle mereni se spatne replikuje ale aspon pro ukazku
probehl jsem po cerveny trase cca doba behu okolo 50sec na zacatku hry
http://postimg.org/image/aqt8vixxx/

catalyst 14.6 beta
win 8.1 update 1 x64

v plynulosti jasne zretelnej rozdil obzvlast pri otaceni kdy pod mantlem hra bezi daleko plynulejs
POZOR pro prepnuti hry do mantle musite hru vyrestartovat
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

Ja to dnes nestiham, len tak btw 14. - mantle catalysty asi pridali skoro vo vsetkych hernych tituloch +2% vykonu :D
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

webwalker píše: Aha, ale já vlastně ani nic jiného nečekal, snad možná lepší výmluvu :)
Ták, to si opakuj každý ráno a vždy před spaním, po čase tomu i sám uvěříš. Vidim, že dúvod si samozřejmě žádnej nenašel, jelikož samozřejmě neexistuje...kolik redakcí měří flacem? jo, taky o žádný nevím...proč asi.
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

oneb1t píše:jestli ti mantle davalo min fps nez bez mantle v BF4 tak chyba bude pravdepodobne na vasem prijimaci :)
Číst...nevymýšlet, psal jsem že 290X s mantle nedorovná ani GTX780 v DX.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

to bych zas rek ze dorovna viz ty testy co sem tady postoval kdy R9 290x mantle je konkurenci 780ti DX (a hardline = bf4 skoro 100%) CPUcko meli i7-3770k pretaktovany takze to je nebrzdilo

http://www.pcgameshardware.de/Battlefie ... s-1125079/

(780ti meli pretaktovanou o 13% proti stock a r9 290x o 4% proti stock) a pokud by meli libovolnej slabsi procesor (klidne i 6core intel na defaultnich taktech treba tak by r9 290x vyhrala)
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

Na 3770K jsem neměřil, tady múže bejt i rozdíl v tom, že moje GTX780 nethrotlujou a defautlní výkon je minimálně na úrovni Ti. Oproti tomu 290X s mantle jsem jel v defaultu, kvuli hluku...pokud by na tom bylo lepší chlazení, situace by možná byla opačná ale porovnával jsem referák proti referáku...karty ve stejný cenový relaci a jednalo se o moje potřeby, tedy maximálně plynulý game play...kvalitu obrazu bych pominul, stejně to hraju na low, abych měl max FPS a minimální latence...konečně ale prostě neexistuje důvod proč to provozovat úmyslně na horším HW, s horšími výsledky, ta selekce je motivovaná čistě spokojeností ve hře.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

ono kdybys to omeril tak bys zjistil ze prumerny fpska jsou mozna lepsi na 780 ale celkovej gameplay bude lepsi s mantle na R9 290x az nejakej recenzent omeri MP s frametimes tak to bude pekne videt :) prumerny FPS dokazou pekne zkreslit jak ta hra ve skutecnosti funguje
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

oneb1t píše:ono kdybys to omeril tak bys zjistil ze prumerny fpska jsou mozna lepsi na 780 ale celkovej gameplay bude lepsi s mantle na R9 290x az nejakej recenzent omeri MP s frametimes tak to bude pekne videt :) prumerny FPS dokazou pekne zkreslit jak ta hra ve skutecnosti funguje
Nevim jestli je to v tom textu nějak nečitelný, nebo se to nezobrazuje ale tohle přesně jsem psal...že gameplay na radeonu pod mantle prostě neni lepší než na geforcu pod DX. Hlavně v otevřených mapách to kulhá...v mapách jako je to metro, nebo Locker to asi neni tak citelný. Ale pak takovej golmud....a už jsi rád za geforce, zvlášť třeba miniheliny...když to hrotíš nízko a dáváš si pěchotu...tam to prostě potřebuješ 100% smooth...jinak jsi kill donater :lol: a to samozřejmě na FPS koukat nestíháš, jde ti čistě o hratelnost, latence. Problém recenzí je často taky v tom, že oni nastaví často +50% power limit pro radeony ale u geforcu si ani nevynutěj max takty ve 3D, pak tam ty karty šetřej a skutečný perf jsou uplně v loji. Pokud si to dáš vedle sebe a nastavíš ty karty tak jak je pro tebe optimal na hraní a nejseš lama, situace se drasticky mění...jako GTX780 v defautlu která si pošetří a downclockne někam i pod 900MHz....a v tom stráví třeba 1/3 herního času, jasně nemuže bejt jako 290X...potom řekněme že ANO, že lama na tom samozřejmě vydělá...páč prostě strčí kartu do slotu, hra je pod mantle a ono to funguje a to celkem dobře...pokud je to situace power usera, výsledek je opačnej...při porovnání s TI je ten odstup už hodně velkej.
webwalker
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od webwalker »

RAD-x píše:
webwalker píše: Aha, ale já vlastně ani nic jiného nečekal, snad možná lepší výmluvu :)
Ták, to si opakuj každý ráno a vždy před spaním, po čase tomu i sám uvěříš. Vidim, že dúvod si samozřejmě žádnej nenašel, jelikož samozřejmě neexistuje...kolik redakcí měří flacem? jo, taky o žádný nevím...proč asi.
Místo přitroublých keců v tomto vlákně (zvláště o Mantle), bys sem mohl konečně nahodit ten svůj graf ať se máme konečně o čem bavit. Myslím, že tvého vykrucování už bylo dost takže buď piš k věci, nebo nereaguj vůbec.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
Krteq
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Krteq »

Skočím vám na chvilku do ringu chlapci :roll:

Nevím jestli to interview už někdo postoval nebo ne, ale Ryan měl u sebe Richarda Huddyho a nějak mi z toho celého vyplynulo, zvlášť v úvodu a v té části o Mantle, že Huddy se do AMD vrátil především právě kvůli Mantle.

Mluvil o něm už v r. 2006 ještě než odešel a myslím, že tenhle projekt byl jeho, jen se to před těmí pár lety zametlo jako zbytečnost a teď když to s velkou pompou pustily ven, tak se prostě vrátil ke svýmu děcku :)
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Odkaz mas v AMD Graphics news
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

RAD-x píše:
oneb1t píše:ono kdybys to omeril tak bys zjistil ze prumerny fpska jsou mozna lepsi na 780 ale celkovej gameplay bude lepsi s mantle na R9 290x az nejakej recenzent omeri MP s frametimes tak to bude pekne videt :) prumerny FPS dokazou pekne zkreslit jak ta hra ve skutecnosti funguje
Nevim jestli je to v tom textu nějak nečitelný, nebo se to nezobrazuje ale tohle přesně jsem psal...že gameplay na radeonu pod mantle prostě neni lepší než na geforcu pod DX. Hlavně v otevřených mapách to kulhá...v mapách jako je to metro, nebo Locker to asi neni tak citelný. Ale pak takovej golmud....a už jsi rád za geforce, zvlášť třeba miniheliny...když to hrotíš nízko a dáváš si pěchotu...tam to prostě potřebuješ 100% smooth...jinak jsi kill donater :lol: a to samozřejmě na FPS koukat nestíháš, jde ti čistě o hratelnost, latence. Problém recenzí je často taky v tom, že oni nastaví často +50% power limit pro radeony ale u geforcu si ani nevynutěj max takty ve 3D, pak tam ty karty šetřej a skutečný perf jsou uplně v loji. Pokud si to dáš vedle sebe a nastavíš ty karty tak jak je pro tebe optimal na hraní a nejseš lama, situace se drasticky mění...jako GTX780 v defautlu která si pošetří a downclockne někam i pod 900MHz....a v tom stráví třeba 1/3 herního času, jasně nemuže bejt jako 290X...potom řekněme že ANO, že lama na tom samozřejmě vydělá...páč prostě strčí kartu do slotu, hra je pod mantle a ono to funguje a to celkem dobře...pokud je to situace power usera, výsledek je opačnej...při porovnání s TI je ten odstup už hodně velkej.

prave ze vyhoda mantle je ze ten stuttering i variance je za vsech okolnosti nizsi
takze GTX 780 TI da 10ms average ale s variance 2ms a 1.5ms stutter
R9 290x da 12ms average ale s variance 0.9ms a 0.8ms stutterem

R9 je tedy podle prumernejch FPS horsi ale na plynulost hry je ten vysledek lepsi
navic mas obe ty karty doma tak nechapu proc si to nevyzkousis omerit ten rozdil je ve velky prestrelce a prudkym mireni jasne viditelnej

a navic to ze to vetsina redakci otestuje na brutalne pretakovany i7 znacne smejva realnej vysledek kterej to bude mit u vetsiny hracu co netaktujou

//Krteq - fixed
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

No já to řešil tak, 5dní na R9 290X a pak přechod na Geforce a byla to úleva, hlavně v těch situacích kdy toho máš kolem sebe mraky, technika, lidi a všecko do sebe střílí, do toho na tebe střílí AC 130...prostě kvantum výbuchů a všeho. Nějak měřit jsem to právě zkoušel ze začátku flacem a právě hned od začátku mi přišlo totálně mimo, protože to co jsem viděl herně se neslučovalo s tim co bylo na grafu, když jsem už asi po 3tí dostal stejně neodpovídající graf, nedalo mi to a popisek jsem naschvál prohodil...a tim jsem s flacem skončil. Je to škoda, mě to v začátku hodně potěšilo, protože přesně takovej soft jsem hledal...něco, co by ti jasně ukázalo to co hledáš, prostě měření hratelnosti. Jelikož ten způsob, že hraješ to samý nekolik dní na jednom HW a pak na druhém je sakra zdlouhavej. Btw, já jsem s 4930K a GTX780 podle AB vždy pod 10ms, tu desítku tam nevidim ani bliknout...samozřejmě fluktuace z toho nevyčteš, to nelze. Nicméně radeon je 10+ a i herně je to horší, když pominu problémy ala středisko hainan a pády BF4 pod mantle na týhle mapě, nejčastěji v loadu levelu, neni to prostě takový jako v DX pod geforcem. Pokud na radeonu přepnu na DX, tak ten bug v hainanu neni, samo to ale zaplatíš výkonem, což je naprd...snad v příští betě ovladačú se tenhle problém opraví.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

/facepalm :D nech si vyjet log z battlefieldu a pak se budem bavit do ty doby nema smysl se o tom dal bavit

to co mas v tom FLA calculatoru presne odpovida tomu jak se hra chova pokud teda nemas monitor co je tak inteligentni ze by si domejslel chybejici pohyb

afterburner ukazuje hromadu kravin napriklad 100% vyuziti grafiky je 100% jen do doby nez sundas interval na 100ms pak uz ten graf vypada uplne jinak
Naposledy upravil(a) oneb1t dne čtv 19. čer 2014, 23:19, celkem upraveno 1 x.
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Muze někdo nahodit bench z Thiefa z 290tky ? Vse nastaveny na max samozrejme.

Edit//Takze test nemcouru v BF: H nelhal. Probeh jsem celou mapu smerem k nepratelum, znicil jedno vozidlo, zabil nejakyho typa a pak na druhy strane mapy zdechnul. Ovladac ani není nova beta pro tuhle hru ale WHQL a nastaveni Ultra. Replikovat to nejde, jelikož jaksi po ceste clovek musí bojovat, skrývat se a delat ruzny skopiciny a nejde jen nekam bezet po stejny trase.

2014-06-20 00:45:35 - bfh
Frames: 19410 - Time: 174109ms - Avg: 111.482 - Min: 81 - Max: 163

CFT: 10.93ms
CFR: 91.53
A: 8.97ms
C: 1.03ms
S: 0.93
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

vysledky od nemcouru sedej skoro na 100% koukal sem odkud merili ty fpska a mam tam stejne jako namerili oni -4% za overclock (oni maj kartu 1040 ja mam stock jen 1000)
RAD-x
Červená karta
Červená karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAD-x »

oneb1t píše:/facepalm :D nech si vyjet log z battlefieldu a pak se budem bavit do ty doby nema smysl se o tom dal bavit

to co mas v tom FLA calculatoru presne odpovida tomu jak se hra chova pokud teda nemas monitor co je tak inteligentni ze by si domejslel chybejici pohyb

afterburner ukazuje hromadu kravin napriklad 100% vyuziti grafiky je 100% jen do doby nez sundas interval na 100ms pak uz ten graf vypada uplne jinak
double facepalm :D proč to teda viditelně vypadá jinak? Já to fakt nehraju pro radost z porážek, problémů a lagů, dokonce ani kvuli hezkýmu grafu. Tripl facepalm...proč mluvíš o chování hry, když si to zjevně nemáš na čem vyzkoušet/porovnat :lol: vycházíš z info z druhý ruky. A qutrofacepalm ... vy pořád nemáte žádný systém který 100% zaručí testování ve stejných podmínkách?WTF? jakože prostě hrajete mulťák a něco měříte? hm no... i při nejlepší vůli to nelze označit lépe než jako orientační. Docela mě udivuje, že není zatím žádný BF4 benchmark, stajně jako tomu bylo v Crysis, nebo Far Cry.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

muzu to ozkouset na svoji karte a tam se ta hra chova paradne :)
a pak to porovnat treba s timhle https://www.youtube.com/watch?v=dxYwUy3gQiY

napr. pri vybuchu mu letej fpska k 70 i min kdyby mel vic pretaktovany cpu tak ten propad nebude tak velkej ale stale tam bude kdezto na mantle tenhle propad prakticky neexistuje
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Mno tak vidíš, ze jaksi ti to jede katastrofalne pod Dx 11 a trochu prijatelne pod Mantle, ale na nV to nema. Nemcouri namerili, ze pod Ultra s MSAA4x je AMD horsi i s Mantle nez nV. Jeste i rusaci udelali test, ale ti merili bez Mantle, takze nic http://gamegpu.ru/action-/-fps-/-tps/ba ... t-gpu.html Ta hra jede naprosto plynule, fps litaji nekam do stropu a je dost pro me prekvapive nV like i na driverech, který nemaji optimalizaci pro tuhle hru. Kde soudruzi udelali chybu, ze to s Mantle jede hur jak s Geforce ? Ne neberu test v 720p bez MSAA.

Ještě by me zajimal Thief jak jede na 290tce. Predem muzu rict, ze s přetočenou 7970 vytru podlahu i s Mantle, ale to se da cekat. Thief je tak zbabranej, ze karta v nem nejede na plno a flaka se, ikdyž na scene skoro nic není, coz je smesny, ale takhle blbe jede Thief od zacatku a dost se vymika ostatním Unreal hram. Asi to delal "slusny oddil".

PS: Ja zadny propad na 70fps nemel a to jsem granatem zlikvidoval auto a u me spadnul vrtulnik. Mas tam vypis z frapsu vcetne minimalek a probehl jsem mapu ze spawnu az do prostoru protivníka, kde jsem mel slusnou přestřelku, kde jsem pak zdech. Ještě uvadi, ze nahravani mu zere 10-15% vykonu a CPU asi nemá OCly.
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“