Inno3D GeForce GTX 780 iChill Black Accelero Hybrid
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- radekhgt
- Začátečník

Inno3D GeForce GTX 780 iChill Black Accelero Hybrid
Ludkovia, mam taku blbu otazku. Moj znami s Anglie ma moznost poslat mi tuto kartu za velmi dobre peniaze.
Rozmyslal som ci by som vymenou jednej s mojich EVGA za tuto kartu nedosiahol znizenenie teploty ktore mam v loade na hornej karte.
Vobec netusim ci by to malo nejaky zmysel, ci by osadenie tejto karty do vrchnej alebo do spodnej pozicie nejak pomohlo.
Dakujem za kazde info.
http://www.tichepc.sk/Inno3D-GeForce-GT ... =001001162
Rozmyslal som ci by som vymenou jednej s mojich EVGA za tuto kartu nedosiahol znizenenie teploty ktore mam v loade na hornej karte.
Vobec netusim ci by to malo nejaky zmysel, ci by osadenie tejto karty do vrchnej alebo do spodnej pozicie nejak pomohlo.
Dakujem za kazde info.
http://www.tichepc.sk/Inno3D-GeForce-GT ... =001001162
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Inno3D GeForce GTX 780 iChill Black Accelero Hybrid
Pokud správně čtu, tak ta karta je 6GB verze...takže SLI nehrozí. Tvuj problém s horní kartou vyřeší lepší skříň a pořádný air flow...případně když máš nějaký euro navíc, pořiď si nějakou šikovnou sadu uni blokú a pořádnýho vodníka, pokud často střídáš GPU...vystaráno na 10let.
- radekhgt
- Začátečník

No to som sa ho ani nepytal ci ma v ponuke 3GB alebo 6GB verziuRAD-x píše:Pokud správně čtu, tak ta karta je 6GB verze...takže SLI nehrozí...
Co sa tyka toho vodnika,nato by prachy boli,ale velmi si netrufam rozoberat kartu a este k tomu ked ma zaruku
CPU: Ryzen 7 9800X3D + RYUJIN II 360 ARGB GPU: MSI RTX 5090 Gaming Trio OC MB: Asus ROG STRIX X670E-A RAM: Kingston FURY DDR5 32 GB 6000 MHz CL36 RGB PSU: MSI MAG 1250W LCD: LG OLED42C2
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Nevim co to má společnýho se zárukou ale já jsem krom GTX780 měl vodu uplně všem za posldních 5-6let a nic jinýho bych asi ani neprovozoval, zvlášť pokud někdo chce ticho a dobrý teploty. Tu verzi tý tvý karty jsem měl doma a fakt nechápu co je tam k řešení, je to nprosto tichý a teploty mi přelezli 70°C jen když jsem měl přetaktováno. S original pastou to pravda nebylo tak super, vim že MX2 tomu hodně pomohla, stejně jako na referenčních kartách. Každopádně, pokud chceš teploty a výkon...jiná cesta než voda neexistuje, né u high end karet. Třeba GTX780 s fullcoverem ti při taktech 1300/7000 nepřeleze 40°C. Montáž na kartu je naprosto jednoduchá, mnohem jednodušší než u např. Accelro extreme, prostě jen vemeš kartu a připlácneš ji na ten blok, s přípravou pracovního prostoru a sraček okolo 30min když budeš pracovat opravdu pomalu...pokud plánuješ ty karty mít třeba 3roky, vyplatí se fullcover...celkově za pár generací HW stejně ušetříš, stačí vybrat solidní CPU blok a ten vydrží roky, já muj současnej mám asi 5-6let a pořád všude pasuje a teploty v nejhorším poloviční než nejlepší vzduch. Pokud se v tom trochu naučíš, zjistíš že se to tak dá i s grafikama, prostě nakoupíš nějaké unibloky a redukce....a vystaráno roky, nějaký TDP tě nezajímá, uchladíš všecko, v totálním tichu...pokud si to doma múžeš trochu přizpůsobit, tak třeba takovej bonus radiátoru za oknem v zimě
...mě se to líbilo tak, že mám v koupelně chladírenskej kompresor na R152 plyn a tu vodu si podchlazuju i přez léto, když je fakt horko.
- radekhgt
- Začátečník

Edit : ano, karty sami o sebe su tiche a chladia paradne, ale ked su zapojene do sli, tak horna karta naraza v istych hrach na temp limity... Samozrejme väcsinou mam nastaveny lock na 60fps,cize karty bezia max 60-70% takze teploty su do 70°C ale pri full loade to taha cez 80...priklad pozri tu (moje video)
https://www.youtube.com/watch?v=-OeZdfwf71k
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Tam je něco špatně...a hodně, takovýhle teploty já mám při 1200MHz na referenčních chladičích když nechám fany na auto...tam budeš mít špatný airflow...o 10°C navíc na horní kartě....tam je něco hooooodně špatně, já mám tak možná 4°C a to ještě přeháním. Zkusim taky udělat videjko.radekhgt píše:ono to samozrejme znie lakavo, ale verim ze si tiez nejak zacinal
, takze moje obavy su na mieste. Ale dal si mi chrobaka do hlavy, ja sa teda nato pozriem. Keby som si nebol s niecim isty, urcite o mne budes este pocut
Edit : ano, karty sami o sebe su tiche a chladia paradne, ale ked su zapojene do sli, tak horna karta naraza v istych hrach na temp limity... Samozrejme väcsinou mam nastaveny lock na 60fps,cize karty bezia max 60-70% takze teploty su do 70°C ale pri full loade to taha cez 80...priklad pozri tu (moje video)
https://www.youtube.com/watch?v=-OeZdfwf71k
- radekhgt
- Začátečník

Ano ale ked sa nemylim referaky tlacia teplo do zadu von s bedne,tieto nerefencne nasavaju zo spodu a tlacia na vrch a na strany.A tym odvodove teplo zenie spodna karta priamo na hornu...na youtube som videl par videi kde mali karty rozdiely 10C.
A Airflow uz inak poriesit neviem

In - 2 x 140 v predu
In - 1x 120 dole
Out - 1x150 v zadu
Out - 2x140 Hore
+ medzi karty nasava cerstvy vzduch 80mm noctua (ta blbost v zadu)
A Airflow uz inak poriesit neviem

In - 2 x 140 v predu
In - 1x 120 dole
Out - 1x150 v zadu
Out - 2x140 Hore
+ medzi karty nasava cerstvy vzduch 80mm noctua (ta blbost v zadu)
- oneb1t
- Začátečník

ja sem tenhle problem resil postavenim spodni karty pres prodluzovacku do pci-e (vyrobil sem si na to takovej drzak kterej umoznoval tu kartu dat nastojato (jeste kdyz sem provozoval 2x6850)
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
- oneb1t
- Začátečník

to je ale samo o sobe celkem velkej rozdil protoze ti teplej vzduch nestoupa na vedlejsi kartu ale nahoru mimo ten testbench 
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Ne, nad těma kartama, přesně v místě mezery je nastavená ta 80ka která brání nasávání toho teplýho vzduchu od PCB druhé karty do větráku té první....PCB první karty ofukuje další 80ka, ramky a napájecí kaskáda mají káždá zvlášť po další 80ce....takže se nikde nedrží teplej vzduch.oneb1t píše:to je ale samo o sobe celkem velkej rozdil protoze ti teplej vzduch nestoupa na vedlejsi kartu ale nahoru mimo ten testbench
tady je možná trochu lépe vidět

- oneb1t
- Začátečník

no on tam prave zadnej takovej vetrak nema a proto mu ta vrchni karta vic topi
zakladem u SLI/Crossfire je foukat studenej vzduch mezi ty karty
to ty vrchni karte dost s teplotama pomuze ty ostatni vetraky co mas v bedne jsou na okrasu a pohnou s teplotama jen minimalne
zakladem u SLI/Crossfire je foukat studenej vzduch mezi ty karty
to ty vrchni karte dost s teplotama pomuze ty ostatni vetraky co mas v bedne jsou na okrasu a pohnou s teplotama jen minimalne
- RAD-x
- Červená karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo, tak nějak to taky vidim...já taky koukám že on má karty v menším odstupu od sebe, já tam mám o jeden slot navíc, to taky múže mít vliv...v případě jeho skříně bych si asi vyhrál s nějakým tepelným štítem, nebo nějakým air tunelem pro tu první kartu...použít nějakou flexi pvc rouru o průměru toho nasávacího čelního fanu a strčit to ústím třeba do 1/3 té karty...btw, ten ofuk zadní strany PCB té karty taky pomúže. Dnešní PCB jsou hojně vyráběný tak, aby odváděli teplo...praktikuju to od dob GTX480...solidně to pomúže i 290X na referáku, která taky pěkně topí...ta 80ka na zadní straně karty dělá divy.