Nenačtení SSD

Vše kolem disků bez pohyblivých částí - SSD, flash, nand, atp.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
spartakus
Nováček
Nováček

Nenačtení SSD

Příspěvek od spartakus »

Dobrý den, začal se mi objevovat takovýto problém. Při zapnutí PC se mi stane (né pokaždé), že se nenačte SSD. Po zapnutí pc se mi zobrazí logo MB a poté pouze černá obrazovka s blikající kurzorem v levém horním rohu. Když dám restart tak to samé. Nepomáhá žádné F-ko ani Del. Prostě nikam se nedostanu. Jediné jak toto vyřeším je to, že musím otevřít bočnici v case a vypnu zbylé 2 HDD (vytáhnu sata kabel) dám restart a SSD se po načte. Sestava viz podpis. Děkuji všem za rady a návody na odstranění mého problému.
MSI B85-G43 X Intel i7-4790 + Gelid Solution Tranquillo X MSI 760 OC Gaming X 2x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Fury X Kingston SSD 128GB X Samsung HD103SI X Western Digital WD640AAKS X Seasonic S12G - 550 GOLD X Antec Three Hundred X Windows 10 Pro
morke
Moderátor
Moderátor

Re: Nenačtení SSD

Příspěvek od morke »

Ovladače desky máš nainstalované? Jinak v BIOSu dej SSD se systémem na první místo bootování. Taky vyměň SATA kabel a zapoj do SATA 1 konektoru na MB.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

https://www.youtube.com/watch?v=MmAbyGFSatg odpoj ty dva disky a oprav si bootmgr
spartakus
Nováček
Nováček

Příspěvek od spartakus »

1. ano ovladače mám nainstalované
2. samozřejmě, že je v BIOSu SSD na prvním místě
3. SATA je v jedničce
kabel mohu zkusit

mě to ale žádnou chybu nepíše že mi BOOTMGR is missing

poznatek: když jsem odpojil sata kabel od HDD Samsung (nechal WD) tak setrvalý stav, ale když jsem odpojil WD a nechal Samsung tak PC se pustil normálně. Tak ?????? nevím. Možná náhoda
MSI B85-G43 X Intel i7-4790 + Gelid Solution Tranquillo X MSI 760 OC Gaming X 2x4GB 1600MHz DDR3 HyperX Fury X Kingston SSD 128GB X Samsung HD103SI X Western Digital WD640AAKS X Seasonic S12G - 550 GOLD X Antec Three Hundred X Windows 10 Pro
tielka
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od tielka »

to není náhoda máš dva mgr jeden na ssd druhý na wd a sem tam se to spustí normálně a někdy si to dělá co chce.jak sem ti psal oprav si mgr ale měj jenom připojený ssd.... v případě že budeš instalovat widle tak mít zapojený jenom ssd...
spartakus
Nováček
Nováček

Příspěvek od spartakus »

OK. Až přijdu domů zkusím ...

edit //
no jo ale co s tím druhým mgr na WD. Jde nějak smazat nebo odstranit?
spartakus
Nováček
Nováček

Příspěvek od spartakus »

Tak jsem přeinstaloval OS pouze se zapojeným SSD a po 14 dnech ani jeden problém: Pc jse zapínám každý den. Super.
tielka :arrow: Díky
Odpovědět

Zpět na „SSD a flash disky“