AMD Mantle: Low-level Graphics API
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- ArgCZ
- Začátečník

Re: AMD Mantle: Low-level Graphics API
RAD-x: nene, ty nám chceš dokázat že se na GTX780 hraje líp tim že máš lepší skóre? No to mě poser
, nějakej vyší level argumentace asi

PS5 Pro, LG OLED65BX, Samsung HW-Q700A + SWA-9500S = 5.1.4 Dolby Atmos, DTS:X
- del42sa
- Pokročilý

sorry ale co to má být za argument ? to je stejné jako bych já teď napsal, že to MS trvá moc dlouho a jak to že tu už DX12 dávno není ? faceplam /havli píše: No a kdo za to muze, ze to trva tak dlouho? Intel a nvidia asi ne...![]()
A chyba AMD to evidentně není
Je přeci evidentní, že to co zatím vylezlo bylo jen a pouze důsledkem snahy AMD ukázalo alespoň nějakou funkční implementaci..... Jestli to bylo dobře nebo špatně nechám na posouzení jiných. Od začátku ale bylo opakovaně zdůrazňováno, že Mantle je zatím ve stádiu Beta.
Vydáním oficiálního SDK umožní dalším vývojářům vytvářet engine s podporou low level API. Každý snad ví, že EA měla na Mantle po určitou dobu exclusivitu. Jestliže jsou finální specifikace teprve cca měsíc k dispozici, tak těch her asi zatím moc být nemůže.....
"The more you buy, the more you save" AI everywhere - Nvidia CEO at Computex 2023 https://www.youtube.com/watch?v=FhlE3m1trM4
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
Vega Primitive Shader combines the functions of vertex and geometry shader and with the right knowledge you can discard game based primitives at an incredible rate" https://pcper.com/2017/01/amd-vega-gpu- ... tecture/2/
MSI MPG GUNGNIR 110R White | CPU AMD Ryzen 7 9700X Granite Ridge | DeepCool AK500 White | GPU Sapphire Pure RX 9070 XT 16GB plus UV | MB MSI MAG X670E GAMING PLUS WIFI | 32GB DDR5 A-DATA XPG LANCER RGB Dual KIT 7200 MHz | system HDD SSD M.2 Kingston FURY Renegade NVMe 1TB | Seagate Baracuda HDD 1TB SATA III | data HDD WD RED 1TB SATA III | Quad HD VA monitor 27" MSI Optix G27CQ4 Free Sync 165 Hz 10bit HDR | Soud Blaster Audigy Fx | PSU MSI MAG A850GL 850 W 80 PLUS Gold PCIe 5 II | Win 10-64 bit Pro
- Hladis
- Moderátor

Sorry RADe, ale nepovazuju FLAC za nahodny generator cisel. To co vyplivne mi odpovida tomu, jak to jede. Pokud se podivas co mi vyplivnul u BF:H, tak nejde rici ani popel. Proste to odpovida. Stejne tak ve WAtch Dogs, TombRaideru, kde jsem webwalkeruv FLAC zkousel. Normalne to zmeri plynulost hry. To není o tom, ze koukáš do menu s 160fps a ze snad mas vic fragu.
Havli: Nereste tu zase flame Intel-AMD a nVidia
Jinak ten Thief test se mi nezda. Mel bych tam mit nižší vykon nez 290x. Pockam na Krtka a pokud tomu to pojede podobne, tak se asi podivam, zda jsem něco nenastavil blbe, protoze v Thiefovi by mela byt GTX780 proste pomalejsi.
Havli: Nereste tu zase flame Intel-AMD a nVidia
To je fakt. AMD si muze dovolit vydat betu a bastlit to za pochodu. Vse většinou s EA. Oznameni ale jsou i do budoucna a tam se to kryje uz i s podporou Dx12. Mantle ma naskok a je pritomno, ale opravdu masovy rozsireni asi nebude. Pristi rok budou vychazet hry, který jsou uz ted ve fazi vývoje a pristi rok nekdy na konci by uz mělo byt Dx12 venku a na Dx12 v enginech se uz taky pracuje. Pristi rok se to da zhodnotit.del42sa píše:vždyť teprve před měsícem otevřeli SDK mantle pro vývojáře. Doteď se to bastlilo za pochodu a neměli ani dokončené finální specifikace
Jinak ten Thief test se mi nezda. Mel bych tam mit nižší vykon nez 290x. Pockam na Krtka a pokud tomu to pojede podobne, tak se asi podivam, zda jsem něco nenastavil blbe, protoze v Thiefovi by mela byt GTX780 proste pomalejsi.
- mouldy
- Pokročilý

Pokud by nekoho zajimal Matlák na mej sestave, tak muzu neco testnout. 
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || GB RTX 5070 Ti GAMING OC 16G@~3,25GHz/34GHz 350W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
- Ingamacek
- Červená karta

-
Testni co mozes
cim viac info, tym lepsie.
- sam_217
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Já teda taky nechápu, co proti tomu webwalkerovu kalkulátoru máš...vždycky to změřilo co mělo, nevidim důvod proč si myslet, že to funguje špatně.RAD-x píše: Generátor náhodných grafů a hodnot na mě navytahuj, hladis tvl! ...
Já si nemyslim, že to vyšumí do ztracena, co se týče SteamOS tak to Valve schválně odložilo, prototže IMHO si dávaj fakt záležet, aby ten systém nepodělali + veškerý optimalizace, vůči Microsoftu, protože valve zase nejsou takový patlalové, aby si neuvědomili, že pokud ten systém nebude fakt vzorovej tak nikomu nedaj důvod, aby přešli z windows a používali jejich SteamOS (co by se asi stalo, kdyby si uživatel koupil SteamBox s předinstalovanym SteamOS, kterej by byl prostě špatnej? Stroj kompatibilní s windows, tak co asi...tomuhle precedentu se určitě chtěj vyhnout a věděj moc dobře, že by to v tom špatnym případě končilo akorát tak, že 90% uživatelů kupujících si SteamBox by si je přeinstalovávali na windows, nebo by výrobci rovnou dělali SteamBox s předinstalovanejma windows - viz ten paskvil od Dellu teďka), ten OS zkrátka musí přesvědčit...že Linux na desktopu obecně moc lidí nepoužívá to s tim podle mě moc nesouvisí, to všichni vědí/víme a to je důvod, proč to Valve chce změnit, aby Microsoftu trochu (pokud možno i víc) ohrozil ten jejich monopol, dělat totálně vlastní OS to je zabíjárna času a polykač prachů, tak se radši chytěj toho, co už tu je free a dostupný, open source = Linux, kterej zkusej dovést k "dokonalosti", prostě přesně to, co dělá AMD -havli píše:del42sa:
No a kdo za to muze, ze to trva tak dlouho? Intel a nvidia asi ne...![]()
Jinak jeste co se tyce steamOS a linuxu. Muj nazor je ten, ze to zase jen vysumi do ztracena. Linux na desktopu prakticky nikdo nepouziva - a ti, co pouzivaji, tak nehraji hry. Z celkoveho poctu hracu pouziva linux tak par promile maximalne. SteamOS + steam "konzole" - pul roku zpatky bylo masivni hype... a ted zase jen ticho po pesine. Proti PS4 + X1 nemaji sanci a na PC se bude hrat z 99,9% na windows.
- Nvidia vytvoří nějakou proprietární technologii (uzavřenou) jako CUDA, Gsync, PhysX a AMD protože nic vlastního proti nemá tak využívá Open source volně dostupnejch alternativ (OpenCL, FreeSync, Bullet Physics, TressFX...), který takto bere pod "svá křídla", aby tim hodnotu nvidie uzavřených alternativ znevážil, protože to co je jejich jede jen na jejich kartách, je to omezující, to co podporujou oni funguje "podobně" a jde to na všech kartách, na veškerym HW...
Najednou má AMD vlastní "proprietární" záležitost = Mantle, a drží si ho zatim pro svoje GCN...a že by to vyšumělo do ztracena - jestli si dobře vzpomínám, tak už tu byly zprávy o AMD a jejich vyjádření k DX12, jak jsou rádi, že vůbec vzniklo a že za to můžeme vděčit hlavně Mantle, a že ty API si budou vzájemně podobný a tudíž Mantle posloužilo jen asi jako pomocnej stupeň rakety, která na orbitu vytlačí ten potřebnej modul zvanej DX12, a pak odpadne a shoří v atmosféře...
A proto si i myslim, že Mantle a Linux není jen plannej poplach, protože tak nějak se dá vytušit, že Valve si asi líp rozumí s Nvidií, která si zase líp rozumí s OpenGL (aneb výkon R9 290 pod OpenGL je asi jak GTX670...), takže aby ta spolupráce nedopadla příliš ve prospěch konkurence, tak je od AMD rozumný, že se snaží svoje API rozšířit i na Linux, protože si myslim, že snahy Valve rozhodně nepodceňujou a v případě že ten koncept fakt přijde do praxe (steamboxy, steamOS...), tak na to budou chtít mít připravený, svoje technologie, protože OpenGL jim zatim moc nejde, tak s Mantle je to obráceně, DirectX na linuxu prostě nepoběží a adekvátní výkon pod "novou" platformou můžou předvést nejlépe s Mantle API.
Naposledy upravil(a) sam_217 dne pát 20. čer 2014, 15:19, celkem upraveno 4 x.
PC1: AMD Ryzen 5800X3D@default Noctua NH-D15S // X570 AORUS MASTER (rev 1.0) // 64GB Patriot Viper Steel 3600MHz@CL18-22-22-42 // 9070XT Pulse // MSI Optix MAG274QRF-QD - 1mrtvý quantum dot pixel!!! // Samsung PM961 (1TB NVMe), Crucial M4 256GB, Micron enterprise SSD1920GB, Crucial MX500 2TB... // LianLi O11 XL // SSR-850FX
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
PC2: Lenovo Legion 5 17ACH6H - Ryzen 7 5800H / 16GB / RTX 3070 mobile 130W TDP
- Ingamacek
- Červená karta

-
Lebo mu ukazuje nieco co nechce vidiet? Co je na tom tazke to pochopit? 
- mouldy
- Pokročilý

OK, podle casu bych neco testnul, ale kde a co?Testni co mozescim viac info, tym lepsie.
Resil se tu Hardline, Thief.
U hardline jsem uz psal, ze procik mi grafiku krmi na maximum do nejakych 100FPS, takze je asi jeste co ladit (mam info, ze i7 s CF 7970M nejede na maximu). U Thiefa je nejakeh bench?
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX (push-pull) || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || GB RTX 5070 Ti GAMING OC 16G@~3,25GHz/34GHz 350W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || XPG CORE REACTOR II 1000W || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell Alienware AW3425DW QD-OLED / TCL 65C7K QD-MiniLED
- oneb1t
- Začátečník

Ingamacek píše:Lebo mu ukazuje nieco co nechce vidiet? Co je na tom tazke to pochopit?
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
- webwalker
- Začátečník

@RAD-x: Psal jsem ti to dvakrát, ale patrně jsi jako vždy nepochopil, takže na potřetí:
Buďto sem nahoď své grafy, které ukazují, že FLAC proti jinému SW ve světě ukazuje jinak a je to generátor náhodných čísel, nebo se zdrž veškerých svých přitroublých komentářů.
To, co tu předvádíš je tragikomedie bez náznaku konce a tvé postnuté screeny tomu jen nasazují korunu.
Buďto sem nahoď své grafy, které ukazují, že FLAC proti jinému SW ve světě ukazuje jinak a je to generátor náhodných čísel, nebo se zdrž veškerých svých přitroublých komentářů.
To, co tu předvádíš je tragikomedie bez náznaku konce a tvé postnuté screeny tomu jen nasazují korunu.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- Hladis
- Moderátor

Vzhledem k tomu, ze BF4 jede na nV taky paradne jako BF:H (je to vesmes to samy), tak není důvod něco skrývat.
webwalker: Chces na něco log z BF:H ?
webwalker: Chces na něco log z BF:H ?
- oneb1t
- Začátečník

jemu to vychazi lip s radeonama ale hraje se mu to lip na nvidii protoze v testu za sebou nechal vic mrtvol
ad thief: nejde se nekde pohrabat v configu a zkusit prenastavit pocet threadu co to pouziva na kresleni?
skoda ze z thiefa nejde udelat taky graf zajimalo by me porovnani stutteru (diky Krteq uz to budu psat spravne
:D)
Hladis//Takze vydeleni prispevku a samotny testovani s FLAC sem http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=93&t=210398
ad thief: nejde se nekde pohrabat v configu a zkusit prenastavit pocet threadu co to pouziva na kresleni?
skoda ze z thiefa nejde udelat taky graf zajimalo by me porovnani stutteru (diky Krteq uz to budu psat spravne
Hladis//Takze vydeleni prispevku a samotny testovani s FLAC sem http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=93&t=210398
https://SecreLocal.com - Local Singles Chat - No Verify - Anonymous Adult Dating - Local Live Chat
- furioso
- Nováček

-
Skusil som ten Hardline na mojej šunke
a teda rozdiel aj 100 % co je skvele.
Urcite chcete nejaky dlhsi priebeh ako test ale mne sa s tym teda nechce hrajkat, tak aspon dve fotecky ako dôkaz.
Mantle

DX11

Phenom II x3 3,7 GHz
R9 270x
2x4 Gb RAM
Win 7 64b.
Cat. 14.6
Este musim dodat ze pod Mantle sa mi objavuju obcasne zasklby tak ako aj v BF4.
Urcite chcete nejaky dlhsi priebeh ako test ale mne sa s tym teda nechce hrajkat, tak aspon dve fotecky ako dôkaz.
Mantle

DX11

Phenom II x3 3,7 GHz
R9 270x
2x4 Gb RAM
Win 7 64b.
Cat. 14.6
Este musim dodat ze pod Mantle sa mi objavuju obcasne zasklby tak ako aj v BF4.
Naposledy upravil(a) furioso dne sob 21. čer 2014, 14:36, celkem upraveno 1 x.
AMD Phenom II x6 @ 4GHz, MSI R9 270x, Gigabyte MA770T-UD3P, Crucial 2x4 GB @ 1800 MHz cl8, Seagate SSHD 1TB, Seasonic 500W
- Ingamacek
- Červená karta

-
Furioso, mas to strasne male, vies to reupnut ako ja pekne vo FHD nech mame nieco aj z monitoringu?
Nielen FPS?
Detajly mas ake?
- nou
- Začátečník

-
tak SteamOS ma ako oficialny dovod zdrzania ovladac. ale naslo by sa viac tych dovodov. aj ked sme nedavno prekrocily hodnotu 500 hier na Linux/SteamOS tak 90% z nich je len indie hier. klasickych AAA tytulov zratate na prstoch pricom aj to su uz niekolko rocne tituly. Valve potrebuje aby sa dotiahly ovladace do pouzitelneho stavu hlavne AMD. potom potrebuje mat aspon niekolko titulov ktore budu AAA a aktualne. nakoniec je tu este klasicky Valve Time https://developer.valvesoftware.com/wiki/Valve_Time
kto by mal zaujem moze si precitat pekny analyzu http://www.root.cz/clanky/steam-machine ... k-radosti/
kto by mal zaujem moze si precitat pekny analyzu http://www.root.cz/clanky/steam-machine ... k-radosti/
- Hladis
- Moderátor

Co byl rozhovor třeba s Vavrou, tak ten nijak ruzove Steam OS a tu Valve masinku nevidel. Aneb proc to vůbec kupovat.
- Ingamacek
- Červená karta

-
- webwalker
- Začátečník

@Ingamacek: Sakra, ten DX je samý stutter
Ale jinak dobrá práce i výsledek.
Ale jinak dobrá práce i výsledek.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- oneb1t
- Začátečník

na amdckach je rozdil mezi DX a mantle extremni a to jak na amd tak intel CPU je ocividny ze update ovladace uz vubec neresej
zajimavy je ze Ingamackovi vic pretaktovany a vykonejsi CPUcko k lepsim fpskum nepomohlo i kdyz v DX11 je hra na AMD ciste CPU limited
zajimavy je ze Ingamackovi vic pretaktovany a vykonejsi CPUcko k lepsim fpskum nepomohlo i kdyz v DX11 je hra na AMD ciste CPU limited
Naposledy upravil(a) oneb1t dne sob 21. čer 2014, 20:38, celkem upraveno 2 x.
- hadas
- Začátečník

-
tak ja si chci steamos dat na svuj stolni pc ale podminka je ta aby na linux zacli vychazet ackove hry a hlavne co na laka dalsi uzivatele aby se tam nevyuzival prikazovy radek na spouste ni applikaci protoze lidi si ty prikazi a ruzne atributi nezapamatuji.Hladis píše:Co byl rozhovor třeba s Vavrou, tak ten nijak ruzove Steam OS a tu Valve masinku nevidel. Aneb proc to vůbec kupovat.