Dnes jsem si vyzvedával v brněnské TSB poslední díly, s tím, že pro procesor zajedu zítra do Olomouce. Měl jsem potvrzeno od známého, že zítra naskladní mnou objednaný 4790k. Naneštěstí mi dnes volal, že jej nemají ani v Intelu, vlastně jsem mu ani nerozuměl, jak to myslí, ale budiž. Procesor tedy bude nejdřív 26.6. - čemuž moc nevěřím, podle mě to je pouze nastřelený termín posnutý o týden
Proto bych rád znal váš názor, zda mám počkat (momentálně jsem bez počítače) na 4790k, nebo vzít 4770k - s tím, že bych uplatnil službu od Asusu "Pick-up & Return" kdy mi v kombinaci Z97 desky + 4770k vrátí 1200,-.
Navzdory tomuto pozitivu jsem lehce nesvůj, že bych kupoval jeden z posledních kousků procesoru. Někde jsem slyšel názor, že čím dál je procesor od vydání, tím horší je. Vážně nevím, co je na tomto tvrzení pravdy. Tak či tak se podle mě lehce vylučuje nová Z97 deska se starším 4770k.
Dodám, že v případě koupě 4790k, bych jej ponechal na továrních taktech, maximálně je zvednul na 4,5GHz (vzhledem k testům, nechci aby mi udělal pápá za dva roky). Obávám se, že bych se na takové takty s nyní kupovaným 4770k nedostal.
Předem děkuji za každý názor, či dobrou radu.
Sestava:
http://www.czc.cz/72uenfk224il2a8d6e6ovtsmnd/seznam