Toto je můj návrh. Dal sem tam SSD jako systémový disk + bude na něm Photoshop atd. Na data a vytvořené tam bude mít 2 Tb WD RED. Deska je připravena i na RAID a nové generace CPU. Možná bych ještě zauvažoval přidáním 619 Kč nad chladičem procesoru.
Jen se chci zeptat, nebylo by pro mě lepši dva 1tb disky než ten jeden 2tb. Vím že cenově je vyhodnější tato varianta ale co do výkonu při práci jsem slyšel že se hodi dva disky. Nebo to neni pravda?
No, ale zas dva produkují dvojnásobné teplo, dvojnásobně žerou atd. Je tu možnost RAIDu no, ale myslím si, že RED edice jsou spolehlivé, tiché a nepapají moc. 16 Gb sem taky uvažoval, ale to by majitel musel trochu přidat. Ale i 8 Gb bude v poho a sestava má dobrý i herní potenciál.
CPU// AMD FX-6300 with GELID Tranquillo rev.3, MB// ASUS M5A78L-USB3, RAM// 12 Gb Kingston Hyperx Blue 1600 Mhz (CL9), GPU// ASUS HD7770 1GD5, PSU// EVGA 600 BQ - 600W, HDD// WD WD10EAVS 1 TB + Intel 520 120 Gb SSD
Jestly děláš s videem častěji tak vem dva disky jeden na čtení zdrojových dat a druhý na zápis já jsem si upravoval nekolik videí a rozdíl mezi jední a dvema disky je drastický.
SSD je nejlepší, ale pokud dělá častěji s velkým objemem dat což HD je tak bych se obával brzkého odrovnání toho SSD.
@blaztar: Ten napájecí kabel nepotřebuješ, zdroj jej má v balení. Tu čtečku do zvolené skříně neosadíš, protože v ní není 3,5" pozice. Musíš případně použít čtečku pro 5,25" pozici.
Paměť si zatím vyzkoušej o velikosti 8GB a při práci si kontroluj její obsazení. Pokud bude často zaplněna, kup si další moduly.
Pro tichý počítač doporučuji ty disky WD Red. Oproti těm nejlevnějším diskům jsou zcela tiché a přesto dostatečně výkonné. Využil bych klidně tuto nabídku: http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?f=116&t=210187 Už jsem od tohoto prodejce nedávno jeden disk kupoval a jsem naprosto spokojen.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600.Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max