Vyběr mobilního telefonu 10000 a vice
Moderátor: CageJ
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Re: Vyběr mobilního telefonu 10000 a vice
to že je samsung minimálně v oblasti mobilů sračka s tím souhlasím ...
když jsem s mobilama začal měl jsem:
-siemens C35 vydržel 2 roky než jsem ho jen kvůli technologiím vyměnil za MT50ku ktera uměla java hry
- siemens MT50 mi vydržela dva roky než jsem si hodil pod auto a přejel - rup displey
koupil jsem si -A50 tu máma po asi 12 letech má pořád funkční jako záložní mobil
-pak první barevnej foun byl siemens M65 ten vydržel krok utopení v řece vše .. chudák
Siemens u mě tímto skončil a já přešel na moderní Windows mobile bo jak se to jmenovalo
s nějakou -Motorolou MPX220 - větší sračku jsem v ruce do tý doby neměl jak technickym spracovánim tak hw tak poruchovostí i sw ... napsat sms na 13 kliknutí .. ehm prodáno
-pak přišla nokia e61i ... nejluxusnější foun ze všech ... do ted´je funkčí, tejden na baterku i když člověk volal a psal jak blázen... (z nokií jsem měl třeba služební 3310, 3510 bez problému)
-protože dotyk velel vyměnit. Koupil jsem si pěkný samsung wave - prima foun pořád ho mam jako záložní, ale ehm BADA ... dotyk otvírající se v kapse taky fakt prima... no a pak jsem s ni trochu víc flák asti tak 90% Richterovi škály co s nokii denně ... a pavouk v dolnim rohu - tzn. koupil jsem si Galaxy S2 .. ale jinak byl zas docela prima ... tejden min 5 dni na baterku fotky ušli...
-galaxy S2 .. no high end ale baterka na den, tlačítko na fotak schazi, gps fix na půl roku,informační diodu bych asi oželel... sice ve všech ostatních aspektech mi vyhovuje ale tohle mě vážně štve ... přemýšlím o LG D605, ten prý tyhle neduhy nemá ...
když to shrnu jen z vlastní zkušenosti byly pro mě dycky nejlepší asi ty nokie, samsung sice vypadá vzhledově úžasně ale v provozu je to šunt ...
myslel jsem si třeba že iphone je taky bomba ale když vidim jak to všichni okolo maj a jak moc si stěžujou tak to ani nechci ...
hodně si ale pochvalujou sonky,manželka má Sony Ericsson Xperia Mini a nikdy jsem ji neviděl že by měla nějakou připomínku...
co se týká htc tak jsem pomáhal kamarádovi dvakrát reklamovat ten samej modej HTc evo i když mu přišel novej a musim říct, že bych se trochu taky bál... jako smůla bejt může no ale dvakrát a to samí ? ...
třeba právě tu nokii N8 má kolega a jediný co ho štve je ta nepodpora sw... proto jsem si ji taky nekoupil, ale kdyby ta podpora pro symbian byla tak trh asi vypadal dneska taky jinak
kámoš si kupoval před 2 měsíci tohle
http://mobilni-telefony.heureka.cz/google-nexus-5/
možná jestli by nestál zato, sice je to děsná pixla co neumí paměťovky ale zas si nestěžoval..
osoně sice nemám zkušenost ale moc pěkný je tohle:
http://mobilni-telefony.heureka.cz/sony-xperia-z1/
SONY Xperia Z1 případně verze compact (4,3")
rozhodně to fotí dobře
když jsem s mobilama začal měl jsem:
-siemens C35 vydržel 2 roky než jsem ho jen kvůli technologiím vyměnil za MT50ku ktera uměla java hry
- siemens MT50 mi vydržela dva roky než jsem si hodil pod auto a přejel - rup displey
koupil jsem si -A50 tu máma po asi 12 letech má pořád funkční jako záložní mobil
-pak první barevnej foun byl siemens M65 ten vydržel krok utopení v řece vše .. chudák
Siemens u mě tímto skončil a já přešel na moderní Windows mobile bo jak se to jmenovalo
s nějakou -Motorolou MPX220 - větší sračku jsem v ruce do tý doby neměl jak technickym spracovánim tak hw tak poruchovostí i sw ... napsat sms na 13 kliknutí .. ehm prodáno
-pak přišla nokia e61i ... nejluxusnější foun ze všech ... do ted´je funkčí, tejden na baterku i když člověk volal a psal jak blázen... (z nokií jsem měl třeba služební 3310, 3510 bez problému)
-protože dotyk velel vyměnit. Koupil jsem si pěkný samsung wave - prima foun pořád ho mam jako záložní, ale ehm BADA ... dotyk otvírající se v kapse taky fakt prima... no a pak jsem s ni trochu víc flák asti tak 90% Richterovi škály co s nokii denně ... a pavouk v dolnim rohu - tzn. koupil jsem si Galaxy S2 .. ale jinak byl zas docela prima ... tejden min 5 dni na baterku fotky ušli...
-galaxy S2 .. no high end ale baterka na den, tlačítko na fotak schazi, gps fix na půl roku,informační diodu bych asi oželel... sice ve všech ostatních aspektech mi vyhovuje ale tohle mě vážně štve ... přemýšlím o LG D605, ten prý tyhle neduhy nemá ...
když to shrnu jen z vlastní zkušenosti byly pro mě dycky nejlepší asi ty nokie, samsung sice vypadá vzhledově úžasně ale v provozu je to šunt ...
myslel jsem si třeba že iphone je taky bomba ale když vidim jak to všichni okolo maj a jak moc si stěžujou tak to ani nechci ...
hodně si ale pochvalujou sonky,manželka má Sony Ericsson Xperia Mini a nikdy jsem ji neviděl že by měla nějakou připomínku...
co se týká htc tak jsem pomáhal kamarádovi dvakrát reklamovat ten samej modej HTc evo i když mu přišel novej a musim říct, že bych se trochu taky bál... jako smůla bejt může no ale dvakrát a to samí ? ...
třeba právě tu nokii N8 má kolega a jediný co ho štve je ta nepodpora sw... proto jsem si ji taky nekoupil, ale kdyby ta podpora pro symbian byla tak trh asi vypadal dneska taky jinak
kámoš si kupoval před 2 měsíci tohle
http://mobilni-telefony.heureka.cz/google-nexus-5/
možná jestli by nestál zato, sice je to děsná pixla co neumí paměťovky ale zas si nestěžoval..
osoně sice nemám zkušenost ale moc pěkný je tohle:
http://mobilni-telefony.heureka.cz/sony-xperia-z1/
SONY Xperia Z1 případně verze compact (4,3")
rozhodně to fotí dobře
Kdo neskáče není Čech, tak mi skoč pro pivo a nevejrej!
- xakrurychle
- Začátečník

-
no nex5 jsem chtel, nasledne jsem si to za tu puvodni cenu rozmyslel,
me osobne se design jak samsungu, tak ale i sony nelibi, proto jejich telefony nijak nevyhledavam.
iphone budu resit az bude mit 5" displej, do te doby je to pro me k nicemu, kdo rika za 4,3" staci strasne moc keca
nebo aspon ja cchi jedno zarizeni telefon/tablet, takže proto hledam 5-5.5" zarizeni.
osobne se mi do WP moc nechce, nicmene myslim ze za rok dva bude pekna inovace s fotakem u iphonu, jelikoz hlavni "designer" fotaku od nokie presel prave po prodeji nokie k apple. takze za dva roky mozna poridim iphone a budu vysmatej
ted koukam na G3, ale stale se nemohu rozhodnout...
ta mi3 neni spatna, to jsem ani nerikal, ale za 5K si ji muze ojbednat z ciny, kde a jak jsem mu poradil, ale jak jsem rekl, me to v ruce nesedelo dobre
me osobne se design jak samsungu, tak ale i sony nelibi, proto jejich telefony nijak nevyhledavam.
iphone budu resit az bude mit 5" displej, do te doby je to pro me k nicemu, kdo rika za 4,3" staci strasne moc keca
nebo aspon ja cchi jedno zarizeni telefon/tablet, takže proto hledam 5-5.5" zarizeni.
osobne se mi do WP moc nechce, nicmene myslim ze za rok dva bude pekna inovace s fotakem u iphonu, jelikoz hlavni "designer" fotaku od nokie presel prave po prodeji nokie k apple. takze za dva roky mozna poridim iphone a budu vysmatej
ted koukam na G3, ale stale se nemohu rozhodnout...
ta mi3 neni spatna, to jsem ani nerikal, ale za 5K si ji muze ojbednat z ciny, kde a jak jsem mu poradil, ale jak jsem rekl, me to v ruce nesedelo dobre
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
sony xperia z1 compact. na tu si delam zalusk ja (prechod ze samsung galaxy 1), takze pro mne jako jediny mobil s temer idealni velikosti (padlo po kapsach odmitam nosit) a hardwearem skoro na vrcholu. A nebo pockat na z2 compact (jestli a kdy prijde
)
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jn a pak budeš čekat an trojku
... ta z1 compact je fakt dělo a právě že to není plachta ...
pro ty co plachtu chtěj tak je ta z1
pro ty co plachtu chtěj tak je ta z1
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jako vzal bych ji hned, ale problem je v tom, ze ji pak musis polepit vselijakejma screenshieldema, aby jsi nemel mikroskrabance na displeji a na zadech. Pak nektere kousky maji horsi typ panelu displeje. A dalsi je problem s fotakem, kdy sony zvolilo prilis velkou kompresi a i kdyz mas fotak s 20mpx, tak fotky stojej za prd. A na konec, kdyz chytnes spatnej kus, tak foceni s bleskem ti osviti cocku (prosviti ten material kratu zad), takze fotka je jak vyblita. To je duvod, proc porad vaham. 
amd 5800x3d, gigabyte x570 aorus pro, gainward rtx 4090 phantom gs, g.skill 64gb 3600mhz ddr4, corsair mp510 1gb, corsair rm750x, fractal design define 7 compact, win11pro 64bit, samsung odyssey oled g8.
- vavron
- Začátečník

-
V tom případě zkus zajít do nějakého elektra jako Datart, kde mají vystavenou Lumii 925. Ono se to nezdá z fotek, ale je hodně tenká a lehounká, fotky má slušné a nemusíš se tolik bát škrábanců (ač teda ten displej na mojí 1020 není nijak tvrdě kryt a mám škrábance i přes nošení v pouzdru). Jen je tam ten WP, který hodně lidí nemůže rozdýchat a ne úplně top HW, což je ale u WP prakticky jedno.
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 5080, MSI MEG Ai1300P PCIE5
Mercedes A45 AMG 2020 (W177)
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Kdyby mela Nokia odpovidajci mobil i s androidem, tak ji beru. Ale jelikoz mam spoustu veci nakoupenych na androidu, tak se mi je nechce jen tak dat "pryc".
- vavron
- Začátečník

-
Jo tak to chápu.
PC:MSI VELOX 100P AIRFLOW, B650 TOMAHAWK WIFI, 7800X3D, MSI MEG Coreliquid S360, Kingston FURY Renegade RGB 32GB @ 6000 MHz, MSI RTX 5080, MSI MEG Ai1300P PCIE5
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak nokia s androidem je otázka času ... první už na světě je nějaká x2ka nebo jak
- zombux
- Odborník PCT

nokie s androidem už existujou asi 4, ale jednak je to superlowend, jednak mám pocit že pro přístup na žůžlplej je potřeba do ní "drobně" zasáhnout, protože nokia jede na vlastním appstoru. osobně bych ale neřešil že jsem utratil pár dolarů na žůžlu a odmítal kvůli tomu jinou platformu (kde třeba je podobná funkcionalita už zabudovaná, nebo přes aplikace zdarma, nebo za pár korun - to je třeba porovnat).
ignorelist: kremrole a dezoláti
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
no to jsem ani nevěděl .. spíš si myslim že to bude snad jen otázka času než bude nadupanej telefon od nokie s androidem
- zombux
- Odborník PCT

nebude, nokia resp. MS nebude konkurovat vlastním vyšší řadám s WP.
- slaava
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No, pár dolarů, konkrétně 1400 kč, za offline navigaci mi nepřijde jako malá investice.
- xakrurychle
- Začátečník

-
sygic a porad nejaky akce..mam pocit ze ted je za 20 dolaru EU+RU
- webwalker
- Začátečník

Můj tip je také Nokia 925. Krásný a parádně vybavený mobil s WP, který se dnes dá sehnat pod i pod 7 kolíků.
Chtěl bych se stát profesionálním pískačem. Už teď jsem v tom sice hvězda, ale chtěl bych se ještě zdokonalit a začít se tím živit.
GPUreport.cz
GPUreport.cz
- vavron
- Začátečník

-
Offline navigace na Nokii je zadara. A není to žádný shit, známý podle ní jezdí po Evropě a ještě nebloudil.
- KubasCZ
- Začátečník

Mám Lumii 925 někdy od ledna a můžu jen vřele doporučit.. Nechci vyvolávat flame ohledně OS, ale za mě WP jednoznačně super. Od Nokie skvělá navigace, obsahuje dopravu, některé budovy 3D (hlavně Praha, že..), detailní mapu obchodních center a podobný detaily, který v navigaci zdarma potěší..
Sám jsem ji kupoval 14 dní starou, CZ distribuci za nějakých 7 tisíc (nová 9,5k) a za ty prachy dle mě nemá konkurenci..
Sám jsem ji kupoval 14 dní starou, CZ distribuci za nějakých 7 tisíc (nová 9,5k) a za ty prachy dle mě nemá konkurenci..
CPU: AMD Ryzen 7 5800X3D + Noctua NH-D15, MB: MSI MPG X570 Gaming EDGE WIFI, GPU: MSI RTX 4070 Ti VENTUS 3X 12G OC, RAM: Corsair 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Vengeance LPX, SSD: Intel 530 240GB, Samsung SSD 970 EVO 1TB, HDD: WD 750GB, CASE: Fractal Design North XL, PSU: Seasonic S12II-620 620W, MONITOR: 34" Samsung Odyssey OLED G8, ZVUK: Microlab Solo6c + Sony Noise Cancelling WH-1000XM5, Klávesnice + myš: ASUS ROG Strix Flare + Logitech G502 X, OS: Windows 11 Pro, NAS: Synology DS216j
- zombux
- Odborník PCT

právě, argumentace 1400Kč za navigaci je legitimní, ale na nokii je hodně slušná Drive+ zadarmo...
- gck23
- Začátečník

presne takhle jsem uvazoval a skoncil jsem u Blackberry Z30 vsechny aplikace z androidu mi fungujou a telefon je krasne rychlej, vydrzi mi 3 dny aktivniho pouzivani na baterii, ma uplne super integrovanyho emailovyho klienta a ma imho bezkonkurencni klavesnicislaava píše:Kdyby mela Nokia odpovidajci mobil i s androidem, tak ji beru. Ale jelikoz mam spoustu veci nakoupenych na androidu, tak se mi je nechce jen tak dat "pryc".
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
- *obelix*
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
jeden postřeh:
tak jsem to šel všechno omrknout a nejspympatičtější mobil na trhu, pokud si vezmu do ruky jakejkoliv z nabídky Planea/EC/Datartu/Czc je bezkonkurenčně Galaxy S4 mini ... hezká a akorát.
Pokud vezmu do ruky telefon bez ohledu na to jak debilně se drží a jde o vzhled tak jsem se zamiloval do HTC one M8, krásný vážně moc ... i ta verze mini a ta kandiduje i na telefon co se i dobře drží ...
Xiomi i z1 compact se ergonomii můžou jiít zahrabat .. škoda
ještě LG G2 docela šlo ale jednou rukou se udělat všechno nedá ... plachta
tak jsem to šel všechno omrknout a nejspympatičtější mobil na trhu, pokud si vezmu do ruky jakejkoliv z nabídky Planea/EC/Datartu/Czc je bezkonkurenčně Galaxy S4 mini ... hezká a akorát.
Pokud vezmu do ruky telefon bez ohledu na to jak debilně se drží a jde o vzhled tak jsem se zamiloval do HTC one M8, krásný vážně moc ... i ta verze mini a ta kandiduje i na telefon co se i dobře drží ...
Xiomi i z1 compact se ergonomii můžou jiít zahrabat .. škoda
ještě LG G2 docela šlo ale jednou rukou se udělat všechno nedá ... plachta