Zdravím, mám problém s pc sestavou (specifikace níže). Vyskytuje se někdy již při zapnutí PC v tom smyslu, že větráky se roztočí na pár sekund a systém se pak neustle restartuje. Občas ale start systému výjde a PC najede až na pracovní plochu, jenže po nějaké době (tak do 5ti, 10ti minut) vyskočí na monitoru hláška "vga not detected" a PC se restartuje. Pak se zase opakuje první věc s větrákama nebo zase najede do windows atd. atd. Zkoušel jsem to i bez GPU a problém stejný (takže zdrojem to pravděpodobně nebude). Pak i vyndat na pár minut baterku z desky a taky nic.
V PC jsem den dřívě měnil CPU chladič a GPU za nové. Po zapnutí běžel normálně až do druhého dne.
Sestava:
Asus P7P55D-E
Intel Core i5-760 2.8Ghz
MSI GTX 760 OC
HDD WD2500
Seasonic M12II-500 500W
Typuju to nejspíše na desku, popř. pak zdroj. Asi není jiná možnost přijít na to než vyměnit desku nebo zdroj co?
Diskuzi jsem vytvořil v případě, že byste měli nějaké další nápady nebo podobné zkušenosti.
Problém s PC sestavou
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- ondatra123
- Začátečník
-
- Zlord
- Začátečník
Re: Problém s PC sestavou
Napadá mě, že se buďto přehřívá nebo je špatně nasazená (má napájení z PCI nebo ze zdroje?). Máš možnost vyzkoušet jinou grafiku aby si vyloučil desku? Má deska integrovanou grafiku?
PROCESOR:AMD Vishera FX-6300 , CHLADIČ: Arctic Freezer A30. , RAM: Kingston HyperX 8GB (2x4GB) DDR3 1600 , GRAFICKÁ KARTA: Sapphire R9 270X 2GB GDDR5 OC, ZAKLADNI DESKA:GIGABYTE GA-990XA-UD3 - AMD 990X, SSD: Samsung SSD 840 EVO - 250GB. REPRO: Genius SW-HF 5.1 5000.
- ondatra123
- Začátečník
-
přehřívá.. jako CPU? Nasadil jsem na něho tento chladič http://www.czc.cz/thermalright-macho-12 ... 17/produkt tak si nemyslím že by byl problém v tom. (pastu jsem dal jak na cpu tak i na chladič. Je možné že by té pasty tam bylo moc a CPU by špatně chladil?
Zkoušel jsem i starou grafickou kartu a problém byl stejný.
Dokonce i jiný zdroj. Teď jsem PC zapnul a běželo asi 5 minut, pak se resetoval (větráky neustálě běžely) a než najel windows tak se začal několikrát po sobě restartovat (větraky se vypínaly). Tedy problém stejný.
Zkoušel jsem i starou grafickou kartu a problém byl stejný.
Dokonce i jiný zdroj. Teď jsem PC zapnul a běželo asi 5 minut, pak se resetoval (větráky neustálě běžely) a než najel windows tak se začal několikrát po sobě restartovat (větraky se vypínaly). Tedy problém stejný.
- ondatra123
- Začátečník
-
Tak teď už můžu říct snad s čistým svědomím, že problém byl v uchycení chladiče CPU, který byl silně přichycený k základní desce, kterou pak pravděpodobně prohnul natolik že zamezil volnému průtoku. Povolil jsem šroubky a zatim se PC nevyplo. Tak snad někdy nenastane problém s účinností chlazení