Nefunkční přípojení Lan+Wifi na NTB

Vše kolem bezdrátových sítí - WiFi, atd.

Moderátor: Don

Odpovědět
blystar
Začátečník
Začátečník

Nefunkční přípojení Lan+Wifi na NTB

Příspěvek od blystar »

Ahoj,

z ničeho nic mi přestala fungovat wifi i lan na notebooku. Prosím o radu, čím by to mohlo být, jestli Vás něco ještě nenapadá, na co jsem zapomněl.

1)Pro jistotu - smazaný antivir, vypnutý windows firewall
2)Wifirouter a připojení je 100% v pořádku, otestováno na jiném zařízení s wifi (zkoušel jsem na mobilu, připojení mám OK)
3)Odebrány a nainstalovány nejnovější ovladače wirless + lan = bez úspěchu
4)PC otestován na přítomnost virů a malware = PC bylo docela hodně zavirované, disk odpojen, vyčištěno na jiném PC s Eset + Combofix, vyčištěno, připojení stále nefunguje. Také jsem projel PC s CCleanerem.

Wifina nalezne sítě v dosahu, ale nedovede se připojit. Otestováno na 3 různých funkčních wifi sítích, bez úspěchu.

Edit : Doplnil bych, že jsem právě zjistil, že nefunguje ani pevné připojení LAN, problém se jeví být stejný jako u wifi, síť je identifikována, probíhá připojování a poté nepřipojeno.

Edit2 : Mám podezření, jestli za to nemůže AVAST. Sice jsem ho odinstaloval, ale mohl teoreticky nechat nějaký "bordel" .. jen návrh k zamyšlení, popřípadě jestli s tím máte někdo zkušenosti

Edit3 : Nové poznatky : V Linuxu síť běhá jak po másle , v Biosu problém není , chlapi, notak, snažte se trochu ! pač já už vážně nevím ..

Průběh - vyberu wifi / připojím kabel - připojování - Připojení bylo neúspěšné / Možnosti připojení tohoto počítače k síti jsou nyní omezeny.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Re: Nefunkční přípojení Lan+Wifi na NTB

Příspěvek od oneb1t »

reinstal bude rychlejsi nez do detailu resit co za to muze (typuju nejakej antivir :D)
i7-12700K, 2x16GB DDR5-4800MHz, ASUS B660-I, 1TB WDS100T1X0E
i5-12400F@5.5GHz, 4x8GB DDR5-4800MHz CL40, Asrock B760M PG riptide, A-data 1TB XPG SX8200, Radeon MI25@WX9100 16GB, NZXT S340 Elite, X4071UHSU
HP ENVY x360 13" Ryzen 3 4300U
Weslo
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Weslo »

Asi poškozená část síťových komponent, reinstal windows bude časově nejefektivnějším řešením...
AMD Ryzen 5 3600 | XPG Levante X 240 | ASUS TUF GAMING B550M PLUS |64GB Corsair DDR4 3600Mhz | Gigabyte Radeon RX7600 16GB OC | 2x Samsung 980PRO 512GB + 2x2TB WDC WD20EZFX | Lian-Li O11 Dynamic Mini | Corsair SF-450 | 32" Dell S3222DGM | Synology DS223j + 2x6TB WD Red RAID1 | MAZDA enthusiast
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

To je prostě prohra, tímhle se vzdávám a říkám jo .. nepřišel jsem na to .. :(
blystar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blystar »

Pc přeinstalováno, odborník se nenašel.