Pády v zátěži

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

Odpovědět
walltar
Nováček
Nováček

Pády v zátěži

Příspěvek od walltar »

Zdravím, mám celkem velký problém s PC.

Když zatížím PC nějakou náročnější hrou, nebo pokud spustím furmark, tak se mi ve většině případů stane, že mě selže GPU. Většinou to trvá 10 - 30 sec. zátěže. Párkrát se to stalo hned po startu PC. Po takovém pádu je PC někdy problém spustit. Na MB zůstane svítit VGA dioda, která problikává při spuštění PC. A někdy se spustí při několikátém restartu.

Při pádu se zatím stali 3 různé věci ...

1. Obrazovka zhasne a zůstane černá. Někdy se jakoby před tím rozpadne na různobarevné čtverečky.
2. Zůstanou na ní svítit červené a černé pruhy.
3. Což se stalo jen 1x zůstanou svítit šedé a černé pruhy.

Na základě tohohle jsem GPU reklamoval, ale bylo mi řečeno, že se závada neprojevila a GPU mě poslali zpět. Takže mám problém s tím, kde by jinde mohla být chyba, nebo jestli poslat GPU na reklamaci znova.

GPU: ASUS HD7970-DC2T-3GD5
Ostatní komponenty: http://www.czc.cz/18739krrd4g3tac29vcr5d12r8/seznam

EDIT: Ještě doplním, při výměně za HD5450 nejsou žádné problémy. Ale to je hodně nevýkoná karta.

Intel Core i5-2550K, Asus P8Z68-V PRO, Corsair Vengeance 8GB, ASUS HD7970-DC2T, Crucial m4 - 128GB, Corsair Professional Series Gold AX750 750W, Fractal Design Define R3
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: Pády v zátěži

Příspěvek od leonin »

Ahoj jake jsou teploty grafiky?
walltar
Nováček
Nováček

Příspěvek od walltar »

Pod 60°C ... Ona se za těch 20sec nestihne moc zahřát.

Intel Core i5-2550K, Asus P8Z68-V PRO, Corsair Vengeance 8GB, ASUS HD7970-DC2T, Crucial m4 - 128GB, Corsair Professional Series Gold AX750 750W, Fractal Design Define R3
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

neni přetaktovaná ? případně zkoušel si jí přetaktovat/podtaktovat ? ovladače jsou 14.6 beta ?
walltar
Nováček
Nováček

Příspěvek od walltar »

Přetaktovávat jsem ji kdysi zkoušel ... tohle to dělá na defaultních taktech. Pokud podtaktuju, nebo přetaktuju tak to dělá pořád. Při podtaktování někdy ten minutový test ve furmarku vydrží ... ale většinou spadne stejně.

Ovladače mám teď 14.4 ... ale můžu zkusit novější.

leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

Zkus novějši ovladače jinak jde karta asi do nebe bych to viděl ja.
walltar
Nováček
Nováček

Příspěvek od walltar »

No já si myslím, že taky ... zkusím to v pondělí poslat znova do CZC s jiným popisem závad. Ale pokud mě znova napíšou, že se závada neprojevila, tak to bude problém. Nějak sem počítal, že mě ta GPU vydrží trošku dýl. :(

leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

Možna blbost ale co zkusit dat grafiku do jineho slotu na desce jestli neni v haji slot?
walltar
Nováček
Nováček

Příspěvek od walltar »

Změna ovladačů ... žádná změna.
Předělání do druhého slotu ... žádná změna.

Ještě přemýšlím, jestli by to nějak nemohl dělat zdroj.

leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

ano jako dalši varianta je zdroj maš možnost pujčeni nebo zkusit grafiku u kamarada?
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

zkus tu grafiku jinde, ale vidim v tom jistou analogii s tim případem jak tu někomu shořela asi polovina napájecích fází, pokud grafika nepřekočila určitej odběr, tak docela pofidérně jela

tohle by ale vyreklamovat měli pokud ses v tom nevrtal
Ingamacek
Červená karta
Červená karta

Příspěvek od Ingamacek »

1. problem s VRM
2. netusim
3. problem s pamatami, nezvladaju frekvencie.

Ako bolo povedane, odskusaj este inde, ak bude rovnako blbnut tak im to tam otrep o hlavy :D
walltar
Nováček
Nováček

Příspěvek od walltar »

No myslím, že někoho seženu u koho bych to zkusil ...

Já si myslím, že největší problém z reklamací byl ten, že mě poprvé grafika vypnula a nešla zapnout, takže sem nějak neměl moc co popisovat. Sem se před tím pokoušel zapnout a restartovat PC asi 15x, než jsem to vzdal a poslal to na reklamaci. Tím pádem i pokud tam byla chyba, tak jim to mohlo naskočit napoprvé a pokud ji nevyzkoušeli v zátěži tak se nic neprojevilo.

Jak sem ji dostal zpátky tak se u mě doma rozjela asi při třetím restartu. A až tam jsem měl možnost zjistit, že vlastně padá při zátěži. No zkusím to v jiném PC a uvidím. To je asi největší problém, ale myslím, že se někdo kdo by v okolí neměl úplně muzejní kousek najde.

Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“