AMD FX-83xx, 63xx, 43xx -recenze, zkušenosti, rady
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- Hladis
- Moderátor

Re: AMD FX-83xx, 63xx, 43xx -recenze, zkušenosti, rady
Heh, to je useless a v profi se netaktuje. To vydrti v realu dva Xeony s prstem v nose. To ti tu vysvetli v klidku Doc, který něco podobnyho mel. AMD je v tomhle uplne marny.
- oneb1t
- Začátečník

v profi se netaktuje protoze to na intelu nejde 
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

A stále ještě mám nedaří se to prodat... 
V profi se netaktuje a ani na Intelu an ina AMD to nejde. Na AMD to podporuje trochu přes FSB jediná deska, ta co on má. Jinak CPU maj zamčenej násobič takže jinak ostoruháš u obouch výrobců, já mam ESka co jsou odemčený, prodejní CPU nejsou.
Jako majitel G34 můžu říci, že to fakt konkurence LGA2011 neni. Top 16 jádro AMD je konkurencí low 6 jádra Intel. Díle čím více socketů, tím větší limitace kvůli NUMA na straně AMD. To co je tam na tom obrázku by roztrhal dual 12C Xeon bez problémů, a ještě by to žralo 1/3 proudu. Bude i těžkej oser pro to najít vhodnej SW. Krom foldingu se na tom moc domácího dělat nedá. G34 byla tak konkurence pro LGA1366. A Westemere xeony versus Magnycour Opterony. FX Opterony se bohužel nepovedly a jejich výkon oproti těm K10 based prakticky nevzrostl.
A to mam 2x 12C a mam výhodu že jsou to odemčený ESka takže může taktovat. Po OC je to solidní, když najdeš SW co škáluje na 24 threadů (až na vyjímky nemožné) tak je výkon vinikající. Ale na defaultu to bych radši běhal na jedné oclé 6 jádrové I7, i v případě renderu a videa. Či jednom neoclym top 12C Xeonu.
V profi se netaktuje a ani na Intelu an ina AMD to nejde. Na AMD to podporuje trochu přes FSB jediná deska, ta co on má. Jinak CPU maj zamčenej násobič takže jinak ostoruháš u obouch výrobců, já mam ESka co jsou odemčený, prodejní CPU nejsou.
Jako majitel G34 můžu říci, že to fakt konkurence LGA2011 neni. Top 16 jádro AMD je konkurencí low 6 jádra Intel. Díle čím více socketů, tím větší limitace kvůli NUMA na straně AMD. To co je tam na tom obrázku by roztrhal dual 12C Xeon bez problémů, a ještě by to žralo 1/3 proudu. Bude i těžkej oser pro to najít vhodnej SW. Krom foldingu se na tom moc domácího dělat nedá. G34 byla tak konkurence pro LGA1366. A Westemere xeony versus Magnycour Opterony. FX Opterony se bohužel nepovedly a jejich výkon oproti těm K10 based prakticky nevzrostl.
A to mam 2x 12C a mam výhodu že jsou to odemčený ESka takže může taktovat. Po OC je to solidní, když najdeš SW co škáluje na 24 threadů (až na vyjímky nemožné) tak je výkon vinikající. Ale na defaultu to bych radši běhal na jedné oclé 6 jádrové I7, i v případě renderu a videa. Či jednom neoclym top 12C Xeonu.
Naposledy upravil(a) DOC_ZENITH dne pon 23. čer 2014, 23:46, celkem upraveno 1 x.
- amadjr
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
netvrdil bych ze se jak FX8 tak G34 neradi do vyssiho segmentu, do nejvyssiho ale samozrejme uz nespada. to ale ani vetsina i7 ne.
flanker» taky si myslim ze se bude jednat o vyladeny a taktovany derivat apu ve vice jadrovem provedeni. myslim ze i prave tam bude mit premieru 4kanalovy radic
//edit, doc, nasel jsou tvou aukci. ja nwm ale mit v cinebench 17 bodu a tvrdit ze je to slaby, no ja nevim :DD http://i.imgur.com/SrfutLB.jpg
flanker» taky si myslim ze se bude jednat o vyladeny a taktovany derivat apu ve vice jadrovem provedeni. myslim ze i prave tam bude mit premieru 4kanalovy radic
//edit, doc, nasel jsou tvou aukci. ja nwm ale mit v cinebench 17 bodu a tvrdit ze je to slaby, no ja nevim :DD http://i.imgur.com/SrfutLB.jpg
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2
- oneb1t
- Začátečník

http://www.ebay.com/itm/AMD-Opteron-ZS2 ... c#viTabs_0
http://www.ebay.com/itm/QTY-1x-AMD-12-C ... 20e7208e8a
wow to je fakt hodne levny
kdyby to slo OC tak se to skoro vyplati jako standartni workstation

edit: nebo radsi rovnou 16core
http://www.ebay.com/itm/SAMPLE-AMD-2-2G ... 19eef2b3fe
kdyby to slo OC tak se to skoro vyplati jako standartni workstation
- amadjr
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
:DD jak je to s temy samply? to je proste nadrzo napsano na cpu ENG SAMPLE a tudis ma demceny nasobic??oneb1t píše:http://www.ebay.com/itm/AMD-Opteron-ZS2 ... c#viTabs_0
kdyby to slo OC tak se to skoro vyplati jako standartni workstation![]()
Ryzen R7 1700 @ 4ghz, alphacool nexxxos black chrome, Gigabyte X370 Gaming K7, G.skill TridentZ@3200 CL12, VEGA 64, Samsung EVO 960 NVME, EVGA SuperNova 750 G2
- oneb1t
- Začátečník

- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Já nataktuju rock stable 3,4Ghz 24 jader a nebo 4Ghz 12 jader (1 modul = 1 thread režim). Je zde totiž limit VRM na CPU, ne u samotných CPU. Takže deska se silnějšíma VRM by dala třeba 4,4Ghz se všmi jádry ale to jaksi nemám heh. Moje dá max 250W na jeden CPU, pak je safe shutdown.amadjr píše:´´je to skoro plichta s jednim 8 jádrovym Xeonem´, nj, ale kolik stoji ten c12 xeon. G34 je na e-bay za hubicku od dob zmeny licenci servovych systemu. tyhle sestavy jsou super treba na kamerove/zabezpecovaci servery. tam jsou neuveritelne propusti dat. na normalni pouziti se da rict ze dobre neskaluje uz ani FX8, natoztak 24+ jader. ono taky se nestavi opteron na to, aby si na tom clovek zahral crysis ze?jinak ten borec se 43 bodu v cinebench to ma nataktovany na 4,4Ghz, to nechapu
G34 se na Ebay prodává cheap a Xeony draho protože taková je její reálná hodnota. G34 opteron, sériovej, zamčenej... co s nim? Na server protože sežere ECC registered paměti OK, ale jinak? Koli stojej ty Opterony na Ebay, tak taková je jejich reálná hodnota. A neni moc velká že..... Firmy nebudou sjíždět bazary, to můžu udělat já nebo ty a "levně" si pořídit extravagantní HW. Já jsem měl velkou radost že ty Opterony co jsem sehnal jsou unlock a jdou točit, to neni žádnej normal. Já jsem prostě kupoval Eska od jednoho Korejce s tim že "Asi fungujou". Ale kdybych to kupoval jako new, prodejní kusy za plnou cenu tak jen vůl by nevzal Xeon.
Navíc ve full loadu to rádo throtlí protože to přesahuje TDP. Asi jako všechny FX. Default je 2,5Ghz ale prime95 na všechny najednou a půlka jader ti bude skákat mez 2,2 a 1,8Ghz. Musíš použít Turionpowercontrol a locknout psate ay to přestal dělat a vůbec jsi měl výkon za jakej to marketing prodává. Ale najdenou už taháš ze zásuvky 400W a to jsi nešhanul na OC že.
Jinak co se her týče, paradoxně, si to nevede úplně zle. Lépe než jsem čekal. Čekal jsem, ok FX, to bude suxxovat jako všechny FX. Ale když se dá 1 modul 1 thread + 4Ghz tak moc nesuxuje. I 2 thread hry typu Skyrim, oproti mé I7 3820 na 4,5Ghz bylo výkonu v CPU limited úsecích asi jen o 20% méně. Crysis 3 to dokonce tu I7 citelně porazilo protože ten dobře škáluje na thready a já jich mam 12 plnejch, žádnej modul mode žádnej sdílenej frontend/FPU, žádné HT a pod. Numa hrám evidentně vůbec nevadí. Takže tam to v moderních enginech co škálujou s trheady dopadlo kupodivu dobře.
Prostě ale obecně říkám že je těžký to využít. SW prostě neni tak daleko a kdyby jsi konzumíkům začal prodávat místo 4C I7 8C I7 třeba, 90% z nich by nepoznalo jakejkoliv posun kupředu v žádnym SW co používaj. Včetně těch co si doma střihaj video.
Edit: Jo jsou levná ale to má 2Ghz 8 C, 1,7Ghz 12C a pod. To jsou useless CPU která v praxi vybije I3ka. I ESka Xeonů takhle nízkejch taktů se prodávaj takhle levně protože to jsou useless CPU. Nízkej výkon tuna threadů. Jen kdyby ti někdo řekl "tohle je unlock a jde točit na tolik a tolik" to by bylo jiné. Ale vzhledem k tomu že se tim nechluběj tak eghm. U K10 magnycour based opteronů ES = většinou odemčenej násobič. U FX based je to vzácnost. Ani jsem nedogoogloval že existujou, defakto jsem byl v šoku že mam unlock. Takže asi tak. Pro srandu to můžete zkusit, ale boardy jsou drahý.
2P boar = 11 klacků, 2 ES 8 jádra celkově už jsi přes 20 klacků bez paměti a zbytku a nakonec egh on neni unlock mam useless 32 threadů na 2Ghz.... paráda.
Já jsem se už mnohokrát pozastavoval nad tim proč AMD neuvedlo pro fanoušky powerboard pro G34. Stačil by single CPU. Spešl verze odemčenej 16C opteron. TDP 220W jako maj ty 5Ghz FX, deska co jej uživí (asus by jí určitě rád vyrobil no problem). A moderní consumer featueres stylu
AM3+, protože G34 má stejné HT tzn jde kombinovat se stejnými chipsety jako AM3. A takovej oclej 16C cvalík by v multi dal oclou 6 jádrovou I7. Aspoň by AMD mělo něco fyzicky zajímavýho pro své fans.
- amadjr
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
neeeDOC_ZENITH píše: Pro srandu to můžete zkusit, ale boardy jsou drahý.
- flanker
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
proboha, co je to zas za flame?....Beru 1-2 příspěvky mimo téma, ale jakmile je to až takhle otevřené, uživatelé procesorů daného tématu se zase v tom ztratí...Musím přesunout do ST, případně založte vlastní téma v procesorech "diskuze o serverových CPU obecně"...
//lock
//unlock
//lock
//unlock
ROG Power PC1:AMD Ryzen 7 5700X, Crosshair VII Hero, ROG Ryuo II 360, 512GB NVMe+500GB Samsung SSD, 2x 16GB GSkill TridentZ Neo RGB 3600 MHz, Dual RTX 2060,CM V750, Lian Li O11 Dynamic XL. PC2:AMD FX-8370, Silentium Fera, Asus 970 Pro Gaming/Aura, 240GB SSD HyperX 3K, R9-270X OC, 2x 4GB GSkill RipjawsX 2400 MHz, Corsair AX750, Bitfenix Pandora
- Aros
- Začátečník

Problém s OC FX 8350
Ahoj, mám menší problém s OC 8350.
Měl jsem to z 4 GHz přetaktované tak lehce na 4.4 (rady a tipy podle nějakého zahraničního webu, už nevím kde, ale na tom nesejde) a jelo to bez problémů. Pak jsem chtěl přetaktovat i paměti. Tak jsem se vrátil zpátky do původního nastavení a podařilo se mi stabilně přetaktovat ty paměti na 2333 (jenom násobičkou a úpravou napětí). No a pak jsem chtěl zpět přetaktovat i CPU, ale teď končím při stejném nastavení (až na ty paměti) už na 4200. Taktuju zatím jen pomocí násobičů stejně jako předtím. Poradí mi někdo co s tím? Osobně bych tipl, že asi budu muset něco dělat s NB frekvencí nebo napětím, ale nevím co...
Díky
FX 8350
Asus Sabertooth
2x4GB 2400 MHz Corsair (přesně nevím, na žádost dohledám, ale o to asi nejde...)
Měl jsem to z 4 GHz přetaktované tak lehce na 4.4 (rady a tipy podle nějakého zahraničního webu, už nevím kde, ale na tom nesejde) a jelo to bez problémů. Pak jsem chtěl přetaktovat i paměti. Tak jsem se vrátil zpátky do původního nastavení a podařilo se mi stabilně přetaktovat ty paměti na 2333 (jenom násobičkou a úpravou napětí). No a pak jsem chtěl zpět přetaktovat i CPU, ale teď končím při stejném nastavení (až na ty paměti) už na 4200. Taktuju zatím jen pomocí násobičů stejně jako předtím. Poradí mi někdo co s tím? Osobně bych tipl, že asi budu muset něco dělat s NB frekvencí nebo napětím, ale nevím co...
Díky
FX 8350
Asus Sabertooth
2x4GB 2400 MHz Corsair (přesně nevím, na žádost dohledám, ale o to asi nejde...)
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- CZECHYa
- Začátečník

Re: Problém s OC FX 8350
Vykašlat se na taktování pamětí, přináší to 0,0000nic% procenta výkonu navíc a jen si tím můžeš pokazit stabilitu. Jediný přínos to má u AMD APU a Winraru (první nemáš a u druhého ten nárůst je poměrně citelný, ale nevyplatí se).
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
- Aros
- Začátečník

S touhle odpovědí jsem se v podstatě spokojil už rok, ale stejně mi to nedá...
Další zajímavý poznatek. Teplota CPU mi podle OCCT hlásí (pokud pohnu napětím CPU třeba i jen o jeden stupeň v Overdrive) warning přes 85°. To mi přijde extrémně moc na dnešní CPU, tolik by to určitě být nemělo, ne? Mám tam GeminII s dvěma 120mm větráky na plné otáčky. To přece nedává smysl... Opticky je to i dobře nasazené a pasta je tam nějaká Arctic cooling, žádná no-name.
Další zajímavý poznatek. Teplota CPU mi podle OCCT hlásí (pokud pohnu napětím CPU třeba i jen o jeden stupeň v Overdrive) warning přes 85°. To mi přijde extrémně moc na dnešní CPU, tolik by to určitě být nemělo, ne? Mám tam GeminII s dvěma 120mm větráky na plné otáčky. To přece nedává smysl... Opticky je to i dobře nasazené a pasta je tam nějaká Arctic cooling, žádná no-name.
Most people think time is like a river that flows swift and sure in one direction. But I have seen the face of time and I can tell you: They're wrong. Time is an ocean in a storm. You may wonder who I am and why I say this. Sit down, and I will tell you the tale like none, of which you have ever heard.
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
OCCT necita spravne teplotu, proste posun limit
a ignoruje druh CPU..
a ignoruje druh CPU..
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- Aros
- Začátečník

A jaký SW bys doporučil pro zjištění teploty?
Díky
Díky
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
u AMD to je jedno, od Phenomoch ukazuje aj tak nezmysly.. Nikto poriadne nevie co sa vlastne v AMD meria, Intel ma cidlo pod IHS..
Core Temp a pridat 10C k ukazovanej
Core Temp a pridat 10C k ukazovanej
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
- Mordim
- Nováček

-
FX-8320 - podvoltování
Dobrý večer, doma mám processor AMD FX-8320. Přes aplikaci AMD overdrive jsem jej podvoltoval na 1,2V a CPU je stabilní (na default frekvenci s vypnutým turbem). Může se něco stat s procesorem když jej dlouhodobě budu provozovat na frekvenci 3,5Ghz (default bez turba) a napětí 1,2V?
(Co se týče zvedání napětí směrem nahoru tam je mi jasné jaké jsou rizika.)
Díky předem.
(Co se týče zvedání napětí směrem nahoru tam je mi jasné jaké jsou rizika.)
Díky předem.
- oneb1t
- Začátečník

- Mordim
- Nováček

-
Re: FX-8320 - podvoltování
OK, díky za odpověď
- oneb1t
- Začátečník

Re: FX-8320 - podvoltování
podvoltuj si to v biosu ten overdrive je desnej soft