Zdravim,
nevim, jestli jsem ve spravne sekci, ale mam dotaz. Lze nainstalovat WIN7 na kartu microSDHC, kterou budu mit vlozenou v ntb a hlavne, pomuzu si tim? Jako zvysena rychlost nacitani atp? Neco jako ssd disk? Maji WIN7 ovladace v sobe pro ctecku karet? Premyslel jsem o microSDHC class 10, 64Gb. To mi na system staci.
Dekuji za odpoved.
Instalace win7 na microSDHC
Moderátor: Loki5567
- Wonder Figi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Instalace win7 na microSDHC
Notebook HP Pavilion DV7-1080ec
- zombux
- Odborník PCT

Re: Instalace win7 na microSDHC
teoreticky by to mělo fungovat stejně jako instalace na USB flashku. prakticky bych tam viděl potenciální zádrhele v rychlosti, protože SD karta není úplně nejvhodnější pro provoz I/O intenzivních systémů ala Windows... SSD je mnohem lepší volba.
ignorelist: kremrole a dezoláti
- Wonder Figi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Je mi jasne, ze na SSD to nema, ale ctecku karet nepouzivam, tak mne napadlo vytvorit levny SSD z pametove karty. Ta karta oproti SSD nestoji moc. Myslim ze do tisicovky bych se vlezl s microSDXC. Chtel jsem prave vedet, jestli uz to nekdo zkousel a jestli vypozoroval lepsi nacitani systemu. Za zkousku by to mohlo stat. Nehlede na to, ze v pripade nouze staci vytahnout kartu... Ja mam v ntb obycejny disk na sAta konektoru, a napadlo mne, ze bych si tim mohl pomoct pri minimalni investici.
- rr-bs
- Žlutá karta Bazar

-
myslim ze to bude stejne jako na flasku.pojede pres usb.a i instalace na usb3 win 8/8.1 bylo na beh systemu katastrofa.neni idealni nacteni a zapis malych souboru:(
- AllowedCry
- Mírně pokročilý

Pokud dosahuje rychlostí okolo 100MB/s a nastavil by si alokační velikost 8-16kB, tak si myslím, že by nemusel být problém 
E//
Ale musel by si mít vypnutý swap (6 a více GB RAM).
Jinak praktickou zkušenost s tím nemám, provozoval sem na flešce ubuntu a ten frčel velmi dobře, přitom fleška dosahovala rychlostí lehce nad 6MB/s, takže pomalá srágora, ovšem windows není linux.
E//
Ale musel by si mít vypnutý swap (6 a více GB RAM).
Jinak praktickou zkušenost s tím nemám, provozoval sem na flešce ubuntu a ten frčel velmi dobře, přitom fleška dosahovala rychlostí lehce nad 6MB/s, takže pomalá srágora, ovšem windows není linux.
Ryzen 9800X3D || Asrock X870 Pro || 64GB @ 6000Mhz cl30 || XFX RX 9070 XT @ UV-OC || M2 VP4300 4TB || HDD RED+ 4TB || Fractal R5 + Corsair HX850 || [4K] Philips 32M2N8900 240Hz + Philips 48OLED707.
- Wonder Figi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
Jedna se mi o Win7. A pameti mam 4Gb. O swapu jsem premyslel, ze bych ho hodil na ten normalni disk. Takze zapis na kartu by byl podle mne mensi nez cteni. Nemam ted u sebe tak velkou kartu, jinak bych to uz zkusil. Mam sice 64gb flashku ale cteni pres usb 2.0 bude dosahovat jinych rychlosti nez z ctecky karet podle mne.