Vyplati se koupit nova zvukovka k novym sluchatkum?

Vše kolem srovnání a rad s nákupem zvukových zařízení.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Vyplati se koupit nova zvukovka k novym sluchatkum?

Příspěvek od HEAD »

Premyslim, ze si koupim novy sluchatka http://www.czc.cz/steelseries-siberia-v ... tiunnqfrn5 a zajima me, jestli se vyplati koupit i novou zvukovku.
Ted jedu asi na 4roky stary SB audigy SE http://www.czc.cz/creative-labs-sound-b ... 2k5f32seu2
Docela se mi libi nova SB audigi RX http://www.czc.cz/creative-sound-blaste ... vis0875387
Ma koukam i vylepsenej vystup na sluchatka.
ondra91
Začátečník
Začátečník

Re: Vyplati se koupit nova zvukovka k novym sluchatkum?

Příspěvek od ondra91 »

Jediný co se vyplatí je vyhodit tyhle sluchátka do koše nebo je ještě vrátit pokud je možnost ..
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

jestli se máš rád tak si siberia v2 nekupuj, vržou, a pokud pominu kvalitu reprodukce tak ještě navíc máš hned zničenej regulator hlasitosti
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

A vy ste audiofilove a nebo normalni lidi?Neminim to jako urazku ale jako dotaz. :) Protoze co si tak procitam forum, tak par lidi sou tu tezky audiofilove typu vsechny repro pod 10k sou mega kramy a vhodny maximalne do popelnice :lol: .
Ja mam treba ted http://www.czc.cz/genius-sw-hf-5-1-4500/84128/produkt a do panelaku je to spis overkill.Staci to dat jen na 50% a uz to slysej i sousedi vedle v bytu a podle me hrajou dobre.
Btw k ty zvukovce SB audigy RX sem zjistil, ze je to preznacena audigy 2 zs, takze audigy RX se vyhnete.
Takze asi bude lepsi SB Titaz Z za podobnou cenu.
Hodne lidi tu taky doporucuje http://www.czc.cz/audio-technica-ath-t5 ... 08jald0g15 ale ty sou cenou zase uplne jinde(stojej o 50% vic)
Ty siberie pouziva hodne progameru a streameru, takze takovy kramy to nemuzou byt.
3free
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3free »

nevyznám se v tom, ale vím že v regulátorech hlasitostí (ať už sluchátka nebo repro) vždycky vzniká problém, ale když se k tomu budeš chovat šetrně, a zesilování/zeslabování si nabinduješ na klávesnici, tak tu poruchu posuneš o hodně dlouho. pokud hrají kvalitně - není co řešit - nějaké vrzání ti za počítačem může být jedno :)
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

samozřejmě že pro někoho kdo nikdy neměl lepší sluchátka než steelseries jsou to uplně božský sluchátka, když "maj basy" a jsou pěkný

mám Sennheiser PC360 a k tomu xonar essence stx, dohromady je to docela šílená cenovka ale já to měl za 4 tisíce od TOCe

za mě toto : http://www.headphones.cz/inshop/domaci/ ... h-t400.htm a mikrofon na stůl nebo připínací

a zvukovku bych bral jestli se ti naskytne něco z druhý ruky, zvukovky se nekazej ale u tebe nemá moc smysl kupovat novou za litr bych řekl
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Vezmi výše uvedené T500 a nevymejšlej blbosti:

http://www.audigo.cz/Tema/Recenze-sluch ... a-ATH-T500

http://www.head-fi.org/t/507802/new-aud ... a-ath-t500

Kvalitou zvuku i zpracování jsou ty T500 úplně jinde a bohatě k nim stačí integrovaná zvukovka.

Steelseries, Razer a podobný crap si kupují lidé, co nikdy neměli nic od zavedených výrobců kvalitního audia(AKG, ATH, Beyerdynamics, Denon, Shure..). Případně lidé co vidí všude marketingovou masáž typu - můj oblíbený team je nosí, tak musej být nejlepší... Ne není to pravda a třeba Razer odkupuje od AKG vyřazené díly (neprojdou QA) a nabízí je za stejné, neli vyšší peníze než AKG originály. Navíc s prachbídnou kvalitou konstrukce.

Než se tu někdo bude ohánět že jsem audiofil, tak moje sluchátka stála 2600 s DPH a jsem vyléčený z crapů typu Razer a Steelseries, které jsem měl dříve. Mám ATH AD500 + Xonar Essence STX z druhé ruky za dvojku.

Sluchátka, co jsou dobrá na hudbu jasně porazí ve hrách i všechny ty "herní", u kterých kvalitní audio hledat nelze. A mikrák už to fakt nezachrání, protože má horší kvalitu než klasický přínácí mikrák za stovku...
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

Nerek bych ze k nim staci ten integrovanej kram.Kdyz slysim jasnej rozdil u repro za 2.5K mezi tim integrovanym kramem a SB audigy SE :mrgreen:
Ted koukam, ze Realtec 892 ma na papire 95SNR(takze v realu tak 60-70SNR) :lol: a ta audigy ma 100SNR cemuz i verim.Ale pro ty sluchatka to asi bude i tak moc malo.
Takze bych asi musel koupit i novou zvukovku a urcite chci neco od creative, protoze potrebuju aby EAX fungoval ve starych hrach jako DOOM3 atd.A vyplaznout 5k jen za sluchatka + zvukovku to je docela brutalni.To by ten zvuk musel teda byt tak 5x lepsi, nez u tech repro co mam ted aby se to vubec vyplatilo.
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

PKBO tady na foru ti dá jasnej feedback, jaký to bylo se posunout z levného šuntu na T500.

http://www.czc.cz/creative-sound-blaste ... 54/produkt

+

http://www.czc.cz/audio-technica-ath-t5 ... 17/produkt

Ohledně zvukovek platí všeobecně, že Asus neumí tyhle "gaming" featury, ale je mnohonásobně lepší na hudbu. Osobně bych si třeba Creative po zkušenostech s X-Fi Titanium nekoupil. A ta Audigy co máš je zhruba 5 generací pozadu oproti dnešním dedikovaným zvukovkám a minimálně se mu vyrovná dnešní integrované řešení v podobě ALC1150.

Samozřejmě koupě tohoto komba znamená vyměnit i celou nekvalitní kolekci mp3jek a přestat poslouchat sračky z youtubu. Muzika minimálně 320kbps či lossless formáty (FLAC, ALAC, atd), protože jinak to totálně zabiješ.

A opravdu 5x zlepšení čekat nemůžeš, to by jsi musel koupit sluchadla za minimálně 10000 a stejně silně pochybuji, že by jsi tak výrazné zlepšení slyšet.

Zvuk nepatří mezi kategorie, kde s cenou úměrně roste kvalita, tady platíš hodně spíš za to, že ti to vybavení deset let vydrží a nerozpadne se ti každodenním používáním.
Core i5 8600K, MSI 5700XT Gaming, Asus Strix Z370-G, 2x8GB Corsair DD4 3200, Noctua NH-D15S, NZXT H400, Schiit Magni 2U + Schiit Modi 2U + Beyerdynamics DT 880 Pro (600ohm), LG LG 27GL850 + AOC 27G2U
mouldy
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od mouldy »

Co treba tyhle sluchatka?
http://www.czc.cz/kingston-hyperx-cloud ... jl77tu4vcb

Podle recenzi jsou vyborny jak na hry, tak na normalni poslech hudby.
Ryzen 9800X3D@PBO+200/-38CO/2,2GHz FCLK|| iCUE H150i ELITE CAPELLIX || ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WIFI || Corsair 32GB 6GHz CL28 TUNED || Sapphire RX7900 XTX@3GHz 420W || Crucial T700 4TB + CL-SSD V2 || Lexar NM790 4TB || ROG STRIX 1000W GOLD || Be quiet! Silent Base 802 Airflow mode + iCUE || Dell S3422DWG
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

ATH T500 mám a když pominu to, o kolik moc hrajou líp než nějaký herní sluchátka, tak musím říct, že po každodenním používání po dobu skoro 2 let jsou jak kdybych je právě vybalil. Prostě kvalita zpracování je naprosto jiný level než ty píčoviny od Razeru a steelseries.
PS5 Pro | LG OLED CX55
gck23
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gck23 »

herni sluchatka jsou dobry na hry, na nic jinyho, mam Roccat Kave a na hry jsou super, pred tim jsem pouzival Sennheisery HD25, co mam na hudbu a ty byly dobry, ale kdyz je mel clovek 2 hodiny na hlave, tak jsem mel pekne otlaceny usi a taky manzelka obcas prudila, ze propoustely vic zvuku, navic ta lokalizace je v tech roccatech lepsi, ale kdyz jsem si pustil nejaku hudbu, tak des a hruza
Core i7 8700K, Asrock Taichi Z370, HyperX 16GB KIT DDR4 3333MHz CL16 Predator, Kingston A1000 960GB NVMe, MSI GeForce GTX 1070 GAMING X 8G, Be quiet! DARK BASE 700, AOC ag352UCG
HEAD
Žlutá karta
Žlutá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HEAD »

To kombo sb Z + ty ATH t500 vypada asi nejlip.Skoda ze to stoji takovej ranec.
Za chvili je tu GTX880 a ja chci upgradovat GK.Grafika u me ma prednost.Doufam ze do pul roku to neprestanou vyrabet nebo tak neco :)
Riku
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Riku »

Koukám že ATH T500 zdražily, já je kupoval za rovný 2k :?
PS5 Pro | LG OLED CX55
CZECHYa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od CZECHYa »

Riku píše:Koukám že ATH T500 zdražily, já je kupoval za rovný 2k :?
Já kupoval vyšší sérii ATH AD500 za 2700 tři roky zpět a jejich nástupce ATH AD500X, tedy úplně stejnej model je za 4000. Hlavně že v Americe jsou za 100 dolarů, no prostě u nás za ně účtují šílené pálky.

http://www.amazon.com/Technica-ATH-T500 ... s=ath+t500

T500 kupřídu za 80 dolarů...
ÿthren
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ÿthren »

se po nich koukněte na ebay. z japonska nebo z číny (opravdu origo) jdou poslat za dobrý peníz a prodejce vám to klidně i označí cenovkou 20dolců abyste to nemuseli clít.
ondra91
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ondra91 »

Taky občas nechápu ty ceny .. viz i moje AD700, kterou jsou v zahraničí skoro o 1000 levnější ...
Asi jako občaně ČR máme neomezené rozpočty, tak si to můžeme dovolit :x
davkol
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od davkol »

gck23 píše:herni sluchatka jsou dobry na hry, na nic jinyho, mam Roccat Kave a na hry jsou super, pred tim jsem pouzival Sennheisery HD25, co mam na hudbu a ty byly dobry, ale kdyz je mel clovek 2 hodiny na hlave, tak jsem mel pekne otlaceny usi a taky manzelka obcas prudila, ze propoustely vic zvuku, navic ta lokalizace je v tech roccatech lepsi, ale kdyz jsem si pustil nejaku hudbu, tak des a hruza
To je srovnávání nesrovnatelného. HD 25 jsou malá, uzavřená a mají extrémní přítlak (používají se mj. pro monitoring). Srovnej třeba s DT 770 Pro nebo rovnou nějakými velkými otevřenými sluchátky.

K tématu, doporučuju zajít do hudebnin a poslechnout si nějaké superluxy, takstary, samsony apod.
maXXmilian
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od maXXmilian »

Mam ATH500 a musim se smat, vzdy kdyz hraju s prateli CS jak oni se svymi ultramega (steelseries, roccat atd.) sluchatky slysi houby.

Nicmene, pokud bych mohl zneuzit toto vlaknou, uz delsi dobu si pohravam s moznosti koupit si zvukovku, hlavne proto, ze uz mam kvalitnejsi sluchatka a prijdou mi docela zasumena v klidovem stavu. Pouzivam je dost, spis na hudbu nez na hry a tak by to mozna nebylo od veci. Jde mi o to, ze v minulosti jsem se tak nejak vzdy "prekecal" k tomu, ze to vlastne az tak nepotrebuju a zase 4k za zvukovku nejspis davat nechci (nejsem audiofil, jen hodne posloucham hudbu).
http://www.czc.cz/asus-xonar-ds-retail/ ... 2k5f32seu2

Ma to cenu kupovat oproti obycejne integrovane zk? Pripadne neco jineho v te cene? Nechci jeste kupovat sluchatkovy zesilovac nebo dalsi "blbosti".

Dik

PS:
Roccat Kave a na hry jsou super
Mel jsem doma na zkousku (nakonec jsem vymenil za ATH500). Kvalita zvuku nic moc (prebasovane), ten externi ekvalizer mi delal problemy, takze jsem je vracel. Hlavni duvod navratu byla hlavne ergonomie, uz z obrazku by melo byt jasne ze sluchatka maji tak dve kila. Nechapu kdo to muze mit na hlave dele nez hodinu, opravdu. Asi jedine vyrazne plus tech sluchatek je design. To jen tak pro doplneni.

CPU: Ryzen 5900x + Fera3 RGB, MB: MSI Tmahawk MAX B450 , GPU: MSI RTX 3070 Gaming X Trio , RAM: DDR IV - 2x 16 GB HyperX Fury RGB 3200MHz, HDD: Samsng Evo PRO 258 GB + Crucial MX500 - 500GB + WD BLUE 4GB + WD RED 10GB, AUDIO: ASUS Xonar Phoebus , POWER: SEASONIC 650 Platinum, CASE: Fractal define R6 black window , MONITOR: Eizo Flexscan EV2436WFS + BenQ XL2546, Periferie: Logitech g400+Icemat 2nd edition + Rapture Delta Stealth
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

podla mna sa to moc neoplati, ak nemas nejake vyrazne sumy, presluchy a rusenia
ale sak kup a vramci 14-dnovej lehoty mozes skusit, je to individualne.. pri pouzivani kvalitnych reprakoch to ma ale jasne vyznam..
AMD RYZEN 2700X 4.2GHz@watercooled, 32GB DDR4 2,8GHz, AsRock B450 GAMING K4, RIOTORO GOLD 650W; ASUS DUAL RTX 2060; CoolerMaster ML500; AMD RYZEN 3600X, NOCTUA NH-D15, ASUS STRIX B450-F GAMING, SuperFlower GK550, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“