PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Stratos »

idealni je mit

PC >HDMI>Reciever
Setobox>HDMI>Reciever
(pokud ma Reciever jenom jeden HDMI IN prikoupis pasivni splitter)

Reciever>HDMI>TV/PROJEKTOR (opet pokud ma Reciever jenom 1x HDMI OUT prikoupis pasivni HDMI splitter)

v tom pripade ti pujde do repro vzdy DTS/DTSHD apod..

bohuzel to vyzaduje ten "mezi clen" v podobe Recieveru + REPRO.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Takze opet dobre zpravy tento tyden dorazi luxusni 1080p LED projektor od Optomy. Vidim to na Stredu nejpozdeji Ctvrtek. Nahodim hned naky prvni rychle dojmy a naky vetsi testovani si necham na vikend.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Takze Optoma HD90 je doma. Krabice celkem mala (v porovnani s krabici od EPSON TW5000) projektor je vuci ostatnim modelum optomy ale celkem velikej, vuci TW5000 ale o neco mensi :).

Vecer skusim nakou 3D projekci a udelam fotky nebo video.. Pak to hodim na rajce a pridam sem naky dojmy z kvality obrazu 2/3D a hluku apod..
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Takze Jsem si zhruba 4 hodiny hral s Optomou HD90

DOJMY:

1) Optika
- slabsi rozsah zoomu nekomu to muze delat problem.
- nynejsi EPSON TW5000 mam zhruba 5 metrů od platna na protejsi zdi na policce, Optoma ma ale maly rozsah zoomu a obraz je na minimalni ZOOM strasne veliky, cely projektor jsem tedy musel posunout vpred (na strop bych ho treba dat nemohl protoze mam sadrokarton tj celkem prekerka kdybych ho tu chtel mit "Optoma HD91 ma optiku lepsi ale je o cca 20-25tis drazsi pri stejnych parametrech"

2) 3D obraz
- jednim slovem paradni zde nemam co vytknout skousel jsem cca 10 3D filmů, nejlepsi 3D efekt byl ve Fantasticke parte (animak) a pak v Pacific Rim..
- 3D bryle celkem lehke a neboli me z toho oci coz je co rici na aktivni 3D jsem hrozne citlivy..

3) 2D Obraz
- vuc memu TW 5000 od Epsonu to stale neni ono, velmi zaostava v tmavych scenach kde se obraz sleva do jedne plochy - ztraci se detajly (neni to nic strasneho stale je to asi jeden z TOP 2D projektoru co jsem tu mel)
- naopak ve svetlych scenach je lepsi protoze ma vetsi svit (muj projektor uz ma taky nasviceno cca 1500hodin tj i tohle muze hrat roli - klasicka lampa ztraci behem casu na svitivosti a mam ji nastavenou na minimum)

Optimalni nastaveni OPTOMY
- ostrost vysoka/HD+
- GAMA 2.4 (lepsi cerna)
- barvy na normal a stazene na minus 18 (jinak je obraz strasne prebarveny - asi dano LED technologii)
- Lampa na 65% jinak to strasne sviti
- rezim projektoru Vlastni (dobry je i prednastaveny profil "FILM")
- kontrast + 10
- svetlost - 2
(jeste to skusim pres vikend doladit a napisu jak jsem to zmenil)

Hlucnost prijektoru
- od ventilatru je hluk zcela minimalni
- bohuzel projektor jako by piska (prirovnal bych to k tomu kdyz piskaji civky na grafice - dost rusive)
Ovsem vehem filmu to nema clovek sanci zaslechnout ale v klidu je to rusive mozna je to naka vada meho kusu skusim se poptat v OPTOME...

Dale Menu je velmi prehledne a dalkovy ovladac se suprove ovlada je i znacne podsviceny /rekl bych az moc...

Tot asi zatim vse , dalsi tetsovani + delsi projekce bude nasledovat o vikendu.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

zapomel jsem dodat odkaz na prvni fotky
(budou dalsi nasledovat v tom samem odkazu jak je budu postupne pridavat)
http://stratos1.rajce.idnes.cz/Optoma_HD90/
johnyy85
Nováček
Nováček

Příspěvek od johnyy85 »

Ahoj, budu potřebovat vyměnit lampu ve svém projektoru Benq. Hledal jsem nějaké náhradní lampy za rozumnou cenu. Dobré ceny se mi zdá že má obchod http://www.projektory-lampy.cz/lampy/benq/. taky mi přijde že tomu tam rozumí, alespoň soudím podle komunikace s nimi. Kupoval jste tam někdo lampy??
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ahoj, bohuzel nekupoval
deputy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deputy »

Chci promítat ze 4 metrů na plátno 135 palců (16/9). S nelibostí jsem zjistil že můj doposavadní favorit (Optoma Hd131xe) toho není schopen. Co by mohlo uspokojit moje potřeby?

V podobné cenové relaci je i Epson TW5200, případně drobek dražší Benq w1070, (acer p150(1)0 ani nevím proč jsem vyloučil)
Neříkám, že to musí nutně tyto nejlevnější projektory (zase na druhou stranu si myslím, že 2x dražší projektor mi nepřinese 2x větší užitek). Nebráním se použitému - ideální cesta jak za stejné peníze dosáhnout na lepší parametry.

Použití - primárně sledování filmů. Hraní si na takové ploše moc nedovedu představit. 3D potěší, ale není nezbytné.
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Ked chceš velké uhlopriečky z malej vzdialenosti musiš hladať projektor s funkciou Short Throw to su tie vypuklé velke šošovky ktore vedia spraviť 100" už aj z 1,50m. Alebo potom ultra short throw to su tie projektory čo maju pred šošovkou to vyklápacie zrkadlo a tie urobia 90" už zo 0,6m
príklad ST projektora http://www.alza.sk/benq-w1080st-d408575.htm vie 65" z 1m.
príklad UST projektora http://www.alza.sk/benq-mw851ust-ultra- ... 262208.htm
to máš len ako príklad na ultra short throw vo full HD asi nebudeš mať rozpočet takže sa musíš popozerať po tých ST typoch rozlíšenie či už HD alebo FullHD nechám na Tvojich finančných možnostiach.
Pozri moje video http://www.youtube.com/watch?v=jAfrBN5xrKo to je obraz a velkost na projektore Asus B1M vzdialenosť projektora od steny bola kusok cez 2m. Brat ma vyšku 185cm a vidiš ked roztiahol ruky aky velky bol obraz.
Naposledy upravil(a) mitulko dne čtv 10. črc 2014, 10:35, celkem upraveno 1 x.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

Ten Epson neni zlej a ted bezi akce ze do 14.7.2014 dostanes po zakoupeni zpet skoro 3000,- primo od EPSONU :)

Kazdopadbe nez nakej BenQ sel bych asi do Optomy... (na strop ji dat nemuzes?)
deputy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deputy »

právě, že vím o akci :o)...zde mne trošku odrazuje nízkej kontrast a údajně mizerný podání černé....ale zase za ty peníze člověk nemůže chtít parametry, já nevím, panasonicu třeba

u optomy není problém s výškou, ale s vzdáleností od plátna...aby mi udělal obraz jaký chci i na hranici zoomu bych musel promítat z o půl metru delší vzálenosti než mi dovolí dispozice pokoje.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ono neni tech 135" ze 4 metru moc? ja mam 110" a bohate to staci..
deputy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deputy »

protože se mi tam vleze téměř přesně tak velké plátno, protože už mi tam skoro i visí, protože kdykoliv sem si kupoval nějaké zobrazovadlo, za pár dnů si člověk říká že mohlo být větší....
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

a od platna budes jak daleko?
deputy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deputy »

Stratos píše:a od platna budes jak daleko?
taky 4m, zorný úhel cca 40 stupnu
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

no bude o celkem na hrane :)

ja jsem pri 110" 3.5-4.0metru taky.. Zalezi jak si zrovna posunu polohovatelnej gauc :)
"na filmy super doporucuju"
deputy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deputy »

Ještě než něco koupím tak studuju manuály.
A vidím tam pro přední projekci 2 módy: promítání ze stolku blízko země nahoru a promítání od stropu dolů, kdy je projektor vzhůru nohama. Já bych si představoval umístění projektoru u stropu, ale neotočeného vzhůru nohama (stal by na polici). Lze to takto nastavit u běžných projektorů ? Nebo umí toto nějaký konkrétní výrobek ?
Strady
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Strady »

deputy: Samozřejmě to jde ale je potřeba aby koupený projektor měl Lens shift.
Podobně jako na tomto videu, to mám udělaný i já, jen mám poličku ještě výše.
http://www.youtube.com/watch?v=2jglCkPDR9I
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud projektor nema lenshift musi bejt u stropu v vzhuru nohama jinak bys promital do stropu :)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak jeste cca 300x zobrazeni a ceka nas v tomto vlakne historicky mylnik dosazeni 100 000x zobrazeni :) Kdyz jsem tohle vlakno kdysi zakladal tak jsem v tohle ani nedoufal. Jsem na měkko :oops:

PS: recenzi na FULL - LED Optomu za 85 000,- s DPH zacinam prave sepisovat :)
Odpovědět

Zpět na „Projektory“