zdravim
tak mam doma tento CPU(batch 3418b977) a MSI Z97 PC mate. zatial som to dal len tak na rychlo na 4,5GHz pri 1,3V (v dodavanej utilite od MSI bola max teplota 63°C) a IBT drzalo asi tak 15-20minut na maxime a potom som to vypol a skusil 4,7GHz pri 1,3V a IBT a tam to padlo do pol minuty.
cital som dnes aj
http://pctuning.tyden.cz/navody/upravy- ... i?start=16 len mi to pride trosku zbytocne vela informacii(zmiatli ma) na to co chcem dosiahnut a dalsia vec pise sa tam len o i5 a i7(nakolko je to stray clanol)
preto by som VAS skusenych chcel poprosit o nejake rady napriklad co mam menit okrem nasobica a voltaze CPU a nejake rozumne hranice toho co mam menit pre dlhodoby "provoz". taktovat to chcem len nasobicom tzn ziadne bclk ani ramky ani cache/ring bus ani iGPU.
moj ciel je 4,7-4,8GHz a mam silentiumPC FERA 2 v push/pull konfiguracii + v bedni 3x 12cm vetraky
otazky ktore ma najviac zaujimaju:
1.) kolko je maximalna doporucena voltaz pre jadra CPU(haswell tzn aj tento pentium) a ich dlhodoby provoz (tak aby CPU zvladol aspon 3 roky zivota)?
2.) cez co mam merat teploty a kde sa mam drzat snimi(do 80°C som cital niekde)? pripadne cim testovat teploty/stabilitu(staci IBT na maximalnom nastaveni)?
3.) co menit okrem Vcore a nasobica? alebo stacia len tie dve veci a o ostatok sa netreba starat(tak aby to bolo dlhodobo co najstabilnejsie a nic nezhorelo)?
vopred kazdemu dakujem za prispevoky s cennymi informaciami