- Odemkni si v AB voltáž až do 1.3V a dostaneš se určitě přes 1200MHz.michalpuk píše:Ahoj, před časem jsem psal o své gtx780 jak se špatně taktuje, doporučili jste mi ať zkusím upravený bios. Tenkrát jsem o tom nic moc nevěděl, tak jsem to riskoval. Poslední dobou jsem měl čas, něco si o tom přečet a úspěšně s potem u čela flasnul skynet bios verzi 3a http://www.overclock.net/t/1393791/offi ... wners-club. Bohužel zlepšení příliš nenastalo i když už mě power a teplotní limit netrápí karta pořád nedá stabilně 1200MHz ani s max napětím 1.212v spadne do minuty ve firestrike a to nemluvím o šílených provozních podmínkách. Když ona chudák potřebuje na 1150MHz 1.2V aby byla plně stabilní ve hrách, firestrikem ale prošla na 1150MHz 1.175V. Mám chuť ji upéct ve furmarku.
Konkrétně cca 79% (78.8 %). Potvrdim to, že pro max stabilitu při takhle vysokejch fps jsem musel mít voltáž okolo 1.2V, toho PK overdose jsem jel taky 1202MHz, při vyšších to jinak bylo i 15minut hraní jakože ok a pak najednou crash...Ache píše:1200 @ 1,2V bylo i u mě dost na hraně a Painkiller Overdose @ 400fps to resetovalo. To samý ti jistě potvrdí SAM, který s tím testováním high fps přišel. A kolik že má SAM ASIC? 78%?Hladis píše:Se podivej jaky ASIC většinou koluji. Nejnizsi co jsem zaznamenal je snad 59.7%, ale to je uz rarita, jinak drtive je vse nad 65% spis v prumeru kolem 75%. I 65% da 1200 na 1.2V.
To samý se ale děje se Shadow Warriorem, jedu přesně 1.200V (1194mV real) a 1202MHz, jakmile natohle napětí dám 1228MHz, tak po několika minutách hraní v SW padá driver, protože je to celkem trolling hra co vyžírá power jako ten PK overdose a jede to +/- 90fps, někdy teda to lítá kolem 60ti, ale většinou je to do těch 100.
Na takhle nenáročný hry mi ale stačí 1GHz@1025mV...max power ve hrách jako SW = 180W TDP = gg a fps pořád 60-90...a normální hry? = 50% power = +/- 170W spotřeba max 70°C.
Hladis píše:Uprime to, ze vam to padne v nejaky historicky hre při 400 fps, mi je uplne jedno, zvlaste u karet, který vy dva mate. Teda ta tvoje uz je v kremikovym nebi a asi to s ni nebylo uplne ok a Sam ma smazici se referak, kdy clovek občas ceka, kdy tvoji kartu bude nasledovat. Mam 72% ASIC a na 1228MHz jede uplne všechno se Skyn3tem bez problemu. 1250MHz jsem projizdel jen ve WD, protože jsem chtěl MSAA a jelo to celej den bez jediny chyby. Pro stabilitu potrebujes dobrej airflow, dobrej chladic, dobrej zdroj, kvalitni navrh karty a dobrou kaskadu. Pokud tohle vse mas, tak 1200Mhz proste musíš dat u GK110 stabilne, pokud nemas kus pod 65% ASIC. Pod 65% ASIS uz verim, ze dat stabilne 1200MHz je uz problém.
A ohledně stability ve Watch Dogs - se 4x (či 8x to je fuk) MSAA v 1680x1050 mi ta karta taky projede vklidu 1254MHz (to možná i s nižší voltáží, jenže GPU usage = u mě CPU brzda -> low rozlišení (1680x1050)), jenže já protože chtěl max kvalitu jedu downsampling 2560x1600 + SMAA.
Jestli budeš mít zrovna chuť to zkoušet, tak si to zkus a uvidíš, že ta hra + ten TheWorse mod pak vypadá mnohem koukatelnějš, hlavně nezubící se hrany, a pak ta grafika dostává teprv záhul...2560x1600 + mod + textury co zabíraj 3GB VRAM i v 1680x1050 -> tomhle nastavení by mě dost zajímalo, jestli ti ta karta projde stabilně.
A jinak furt nechápu, co myslíš tim lepšim oddílem (viz 2 strany zpět asi), nicméně tipuju že na vině asi budou teploty, protože abys ty měl 72% a měl stabilních (údajně) 1254MHz při 1212mV navíc bez LLC a já s LLC to dal možná tak s 1.25V je divný, když mám asic ~79%. No fakt je že mám ještě ty 2 urvaný SMD na zadní straně PCB u paměťovýho čipu, ale to je hledání přičiny kdesi v neznámu v těžkejch spekulacích, takže to neberu v potaz.
1200MHz dá každá karta s prasobiosem. Lepší kusy (ASIC 70+% daj 1200MHz na default biosu s boostem, ještě lepší kusy (+/- 80%) daj přes 1200MHz s default biosem. Shity okolo 60% jak psal Ache, od 65-70% to bude takovejch 1100MHz+/- a takový karty na 1200MHz budou potřebovat prasobios...RAD-x píše:Mě zatim prošlo rukama 16kusú GTX780, a pouze 2kusy SLOVY DVA nedali 1300MHz, kartu která by nedala 1200MHz jsem ještě neviděl a ni o ní neslyšel, leda s origo biosem.Hladis píše:To musí byt vylozene smula, nebo blby chlazeni. Ja bych tipoval 1200Mhz jako prumernou OC hodnotu GK110. 1200MHz by mela dat snad kazda karta, jen s jinou hodnotou voltaze. Spis 1300MHz uz je problém.
@RAD-x 1300mhz DVA kusy? z 16ti? a který, jakej měly ASIC quality? ty tvoje karty jsou jinak nějaký zázračný, že z 16ti 14kusů dalo 1300MHz a byly navíc referenčně chlazený...řeknu to takhle - já těch 1300mega stabilně na referáku pořádně nedal, 1293MHz bylo asi tak max, co mi v tom crysisu nepadalo a už tak mám problém docela dost to uchladit. V bedně mám fanů dost, airflow bych řekl slušnej, sice jeden intake vent 20cm bloklej 4ma HDD, nahoře nad Noctuou D14 outtake 20cm, v zádu 120mm a nabočnici 2x 120mm foukající přímo ke kartě + jeden 120mm uvnitř položenej aby foukal směrem k VRM tý karty. Možná je to taky prachem co se mi tam za tu dobu usadil, ale kvůli tomu, abych dal taky 1300MHz jak si psal, tak sem kartu zbytečně rozebíral, zničil si pečeť na šroubu, přepastovával a tolikrát vyndaval ze slotu, že o sponku chladiče sem si urval ty 2 SMD...výsledek bylo že celý je to o otevřený bočnici / benchtablu, kde se ty reference tváří, že 1300MHz uchladí, ale taky bych chtěl vidět, jak takovou jednu GTX780 s 1.3V referenční chladíš v nějaký hře, nejlépe na natočenym videu co je delší, než 2 minuty třeba nějakou hru, nebo Shadow Warriora
Tak zrovna tenhle PALIT se taky nemá čim chlubit...ta jeho super kaskáda co popisuješ a skvělý chlazení způsobilo asi největší poprask na OCN fóru kvůli smrti v blbym Unigine Valley!DOC_ZENITH píše:Nedá se říct že by se vařilo z vody, osobní zkušenost špatná, fizické složení VRM nic moc, statistika na CZC mizerné, statistika od Frantíků mizerná... Když už 480 tak prostě jinou, aspoň projistotu. Když už se i shit cheaop výrobce typu palit zmůže na takovouhle kaskádu:morke píše:Tím je zajímavé, že třeba EVGA GeForce GTX 780 Dual Classified w/ ACX Cooler 3GB má na CZC 0% http://www.czc.cz/evga-geforce-gtx-780- ... 36/produkt. Takže si někdo koupil pět karet a nic nevrátil?Jinak, dobrý tip pro Acheho.
http://coolingconfigurator.com/upload/p ... am-PCB.jpg
A dovede jí navíc dobře chladit, tak proč riskovat MSI která má ze všech 780 kaskádu asi nejslabší.
Měl sice supr kousek (ASIC cca 90%), takže jel 1.25V a asi 1350MHz, jel s tim vklidu asi tejden jako Ache v Shadow Warriorovi a pak mu to chcíplo v blbym benchmarku, zatimco jiný lidi s EVGAma atd. na vzduchu vařej 1.25V taky a nikomu jinýmu to neumřelo (nemaj PALITy). Kvůli tomuhle incidentu se zásadně nedoporučuje od komunity jít na vzduchu přes 1.25V a jako safe na vzduch ti kvůli kaskádě dávaj max 1.24V. Já přitom projel na 1.3V všechny Crysisy s referákem.