Notebook 10-15 MAX, práce, hry
Moderátor: Don
- xatra
- Nováček
-
Notebook 10-15 MAX, práce, hry
Zdravím, sháním notebook v dané cenové relaci.
Úhlopříčka minimálně 15, 6", výdrž aspoň 2-3 hodiny light využití.
Využití: Office, net, Solidworks (nekecejte že nepojede, jede to na integrované grafice v i3 a to použitelně), z her World of tanks (abych to rozjel aspoň na střední) a možná SMITE+Borderlands 2. A rád bych si zasolil zaklínače 3 až vyjde (třeba i na low).
Doma mám PC:
Intel Pentium G840 2.8 Ghz
4 GB RAM
Radeon 6770 512 MB
Notebook by měl být minimálně stejně výkonný.
Vybral jsem
tento Asus. Bude stačit, když vím, že WOT jede na nižší střední na Lenovo G500?
Úhlopříčka minimálně 15, 6", výdrž aspoň 2-3 hodiny light využití.
Využití: Office, net, Solidworks (nekecejte že nepojede, jede to na integrované grafice v i3 a to použitelně), z her World of tanks (abych to rozjel aspoň na střední) a možná SMITE+Borderlands 2. A rád bych si zasolil zaklínače 3 až vyjde (třeba i na low).
Doma mám PC:
Intel Pentium G840 2.8 Ghz
4 GB RAM
Radeon 6770 512 MB
Notebook by měl být minimálně stejně výkonný.
Vybral jsem
tento Asus. Bude stačit, když vím, že WOT jede na nižší střední na Lenovo G500?
Naposledy upravil(a) xatra dne stř 16. črc 2014, 21:13, celkem upraveno 1 x.
- Walker1134
- Moderátor
Re: Notebook 10-15 MAX, práce, hry
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 5 2600, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: GIGABYTE GTX 1070 Ti Gaming 8G, RAM: 2x8Gb Corsair LPX DDR4@2133Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
- xatra
- Nováček
-
Díky za radu, ale to je ten stejný co jsem postavil, pouze s předinstalovanou licencí na Windows 8.
- Walker1134
- Moderátor
Aha toho jsem si nevšiml, každopádně je to nejlepší volba.xatra píše:Díky za radu, ale to je ten stejný co jsem postavil, pouze s předinstalovanou licencí na Windows 8.
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 5 2600, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: GIGABYTE GTX 1070 Ti Gaming 8G, RAM: 2x8Gb Corsair LPX DDR4@2133Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
- xatra
- Nováček
-
Jo ale ta grafika má jen 64b sběrnici
- mixmix
- Začátečník
-
Prý má sice 64bit, ale oproti verzi se 128bit má větší takt, údajně ten rozdíl nejní cca 10% ale mnohem nižší 1-2% ve výkonu. četl sem to někde na foru, ale odkaz asi nedohledám
Btw na TSB mají stejnou cenu a dávají k němu myš a kabelu, na czc jen myš
Taky nad nim uvazuji, ale prvne se na nej zajdu podivat nekam.
Btw na TSB mají stejnou cenu a dávají k němu myš a kabelu, na czc jen myš
Taky nad nim uvazuji, ale prvne se na nej zajdu podivat nekam.
- roman2277
- Začátečník
-
Kup novou revizi Asusu X550 s GT840M.
- xatra
- Nováček
-
@roman2277: Buď špatně hledám, nebo ho nemůžu najít.
@Walker1134: Nechci kupovat Windows 8, když se mi doma válí origo Windows 7
Mimochodem pokud je toto pravda, tak jdu do Lenova G500, protože na jistém konkurenčním fóru jsem si přečetl, že tento notebook WoT dá na nižší střední, a GeForce 840M hru nerozjede ani na 20FPS.
@Walker1134: Nechci kupovat Windows 8, když se mi doma válí origo Windows 7
Mimochodem pokud je toto pravda, tak jdu do Lenova G500, protože na jistém konkurenčním fóru jsem si přečetl, že tento notebook WoT dá na nižší střední, a GeForce 840M hru nerozjede ani na 20FPS.
- orgasmic
- Začátečník
-
WoT rozbeha na nizke detaily i integrovana GPU, tak neni duvod, proc by na GT840M nebezel na stredni.
Dulezitejsi je ale vykonne CPU
Dulezitejsi je ale vykonne CPU
Asus Rog Strix G18
- mixmix
- Začátečník
-
No podle testu je GT 740m i 840m vykonnejsi nez ty radeony, ale na malem rozliseni si urcite zahrajes aspon na medium
Myslel asi tento model http://www.czc.cz/asus-x550ln-xo076-sed ... qqijggj6kf
Sice ma haswell, ale je to jen model U, radsi bych M, ale dostacujici urcite bude a ta cena take nejni tak vyhodna jako u prvniho modelu, za tu cenu jsou tam i lenova G510, Z510
Myslel asi tento model http://www.czc.cz/asus-x550ln-xo076-sed ... qqijggj6kf
Sice ma haswell, ale je to jen model U, radsi bych M, ale dostacujici urcite bude a ta cena take nejni tak vyhodna jako u prvniho modelu, za tu cenu jsou tam i lenova G510, Z510
- orgasmic
- Začátečník
-
Na WoT je lepsi kombinace vykonneho CPU a mene vykonne GPU nez naopak.
Urcite bych vzal nejakou plnotucnou verzi M.
Urcite bych vzal nejakou plnotucnou verzi M.
Asus Rog Strix G18
- mixmix
- Začátečník
-
Jasně, ale i7 je asi až moc silná, tkaže ta plnotučná i5 by měla stačit,
Mimochodem co si myslíš o té grafice, když porovnám 8750, které cpou do NB podobné kategorie, mě přijde 740m výkonnější, sice jak v čem, ale ve hrách GF válcuje větším rozdílem než 740m s 64 - 128bit
Jestli se mi zalíbí na živo ten asus tak do něj půjdu pak dám vědět
Mimochodem co si myslíš o té grafice, když porovnám 8750, které cpou do NB podobné kategorie, mě přijde 740m výkonnější, sice jak v čem, ale ve hrách GF válcuje větším rozdílem než 740m s 64 - 128bit
Jestli se mi zalíbí na živo ten asus tak do něj půjdu pak dám vědět
- xatra
- Nováček
-
@orgasmic: WoT běží i na integrované grafice. Otázka je, jak dlouho běžet bude, protože hra jde graficky čím dál více dopředu. WoT nemá optimalizaci pro vícejádrové procesory, takže je asi nejdůležitější hrubý výkon na jedno jádro.
@mixmix:asus x550 ln asi vypadává kvůli nižšímu výkonu. Navíc podle této recenze je jeho mechanické zpracování bídné a ovladače vydané pouze na win 8.1, když do toho chci dát 7, odvedou zkazit den.
Kdyby sis ho ale koupil, tak dej vědět do 22.7. protože 23.7. končí cashback akce asusu.
@mixmix:asus x550 ln asi vypadává kvůli nižšímu výkonu. Navíc podle této recenze je jeho mechanické zpracování bídné a ovladače vydané pouze na win 8.1, když do toho chci dát 7, odvedou zkazit den.
Kdyby sis ho ale koupil, tak dej vědět do 22.7. protože 23.7. končí cashback akce asusu.
- mixmix
- Začátečník
-
@xatra I kdyby se 7byli problemy ja pujdu do 8.1 bo jako zaprisahly odpurce po mesici pouzivani v praci na ne menim nazor..
Jinak podle srovnani vychazim z GPUboss je 740m porad nejsilnejsi GPU ze nb v kategorii a ta cena je luxus takze sem nenasel zadnou konkurenci pro x550vb pokud si nechces priplatit, jen bych ho chtel fyzicky videt ale ted nemam ale moznost (ale videl sem podobny typ x75v? neco) a vypadal v pohode(jen byl cerny a mel hrubejsi povrch), pokud bude kvalitne stejny tak se nejni ceho bat, jen mi vadi ta svetla barva a hladky povrch a radsi bych hruby a cerny
Asi si ho objednam a uvidim, propasnout cashback tak cekam do konce prazdnin
Videls http://interlink.tsbohemia.cz/asus-r501 ... 82163.html vztahovat se na nej cashback dalsi kandidat :d
Jinak podle srovnani vychazim z GPUboss je 740m porad nejsilnejsi GPU ze nb v kategorii a ta cena je luxus takze sem nenasel zadnou konkurenci pro x550vb pokud si nechces priplatit, jen bych ho chtel fyzicky videt ale ted nemam ale moznost (ale videl sem podobny typ x75v? neco) a vypadal v pohode(jen byl cerny a mel hrubejsi povrch), pokud bude kvalitne stejny tak se nejni ceho bat, jen mi vadi ta svetla barva a hladky povrch a radsi bych hruby a cerny
Asi si ho objednam a uvidim, propasnout cashback tak cekam do konce prazdnin
Videls http://interlink.tsbohemia.cz/asus-r501 ... 82163.html vztahovat se na nej cashback dalsi kandidat :d
- xatra
- Nováček
-
Ten x550vb má drivery pro Windows 7, díval jsem se.Na tu cenu je opravdu dobrej, plus po odečtení cashbacku vypadá ještě líp. Těch 12799 po odečtení cashbacku je dobrá cena. Navíc, RAMky tam pak mohu přidat.
Dělají se dvě verzeverze 740tky. 128bit a 64bit. A tahle verze má nejspíš 64bit
A ta 64bit je podle testů docela o dost slabší než 128bit. Takže tim notebook u mě dost ztrácí.
Takže, pokud nenajdu nic lepšího, a ten x550vb bude mít 64bit grafiku...
Mimochodem, ten radeon není tak špatný proti gt740m, viz test.
Dělají se dvě verzeverze 740tky. 128bit a 64bit. A tahle verze má nejspíš 64bit
A ta 64bit je podle testů docela o dost slabší než 128bit. Takže tim notebook u mě dost ztrácí.
Takže, pokud nenajdu nic lepšího, a ten x550vb bude mít 64bit grafiku...
Mimochodem, ten radeon není tak špatný proti gt740m, viz test.
- orgasmic
- Začátečník
-
xatra:
WoT jsem hral od zacatku a prosel si vsechny postupne updaty a muzu rict s klidnym svedomim, ze za celou dobu jsem si nejake zasadni inovace v grafice nevsiml.
Proste z toho weboveho enginu se neda vydolovat pekna grafika.
I na max vypada WoT zastarale s nejnovejsim updatem.
WoT jsem hral od zacatku a prosel si vsechny postupne updaty a muzu rict s klidnym svedomim, ze za celou dobu jsem si nejake zasadni inovace v grafice nevsiml.
Proste z toho weboveho enginu se neda vydolovat pekna grafika.
I na max vypada WoT zastarale s nejnovejsim updatem.
Asus Rog Strix G18
- mixmix
- Začátečník
-
@xatra: jsi si jisty ze si v tom testu zvolil spravnou GPU ? je tam napsano HD 8570, ale v technickych parametrech je HD 8570m..
Jinak s tým výkonem GPU si určite přilepšíš oproti starému nb , ale do 15k asi nenajdeš výkonnější GPU, pokud jo, tak to má zase ořízlé CPU
za chvilu konci cashback, tak leda pockat, na konci prazdniny byvaji take akce... Problem ze uvedou novy model a starsi zlevni, nebo v horsim odstrani z prodeje :d
Teď mě mrzí, že sem si nechal ujít http://www.czc.cz/asus-n56vv-s4028-cerna/133879/produkt s cashback vycházel na 15k, ale už se nedá sehnat
Jinak s tým výkonem GPU si určite přilepšíš oproti starému nb , ale do 15k asi nenajdeš výkonnější GPU, pokud jo, tak to má zase ořízlé CPU
za chvilu konci cashback, tak leda pockat, na konci prazdniny byvaji take akce... Problem ze uvedou novy model a starsi zlevni, nebo v horsim odstrani z prodeje :d
Teď mě mrzí, že sem si nechal ujít http://www.czc.cz/asus-n56vv-s4028-cerna/133879/produkt s cashback vycházel na 15k, ale už se nedá sehnat
- roman2277
- Začátečník
-
GT740M je na trhu jen ve verzi 64bit.GT840M je výkonem o dost výše.A Gčkovému Lenovu praskají klouby.Ten bych nechtěl ani zadarmo.
- mixmix
- Začátečník
-
Takze tvrdis ze i nb od jinehovyrobce s GT740m bude mit jen 64bit?
- xatra
- Nováček
-
@Roman: Ne, je i ve 128 bit verzi. Podívej se nahoru na moje odkazy. Bohužel, ta 64 bit má pouze zhruba poloviční výkon. A CZC a jiné obchody v Česku mají jen tento Asus s 64 bit. Výkon 64 bit GeForce 740m je mezi 640 a 645m. Prý je to pouze přečíslování. První kusy 740m jsou vlastně 640m. A na 640m wotko nejede. A GeForce 640 na Radeon určitě nemá.
Ohledně pantů... Kamarád má nějaké levnější lenovo s integrovanou grafikou a nezaznamenal jsem, že by za ten rok, co ho má měl problémy . Navíc, měl jsem netbook od Asus a byl 3x na reklamaci. Spolužák měl také Asus, ale notebook. Taky řešil reklamace. Ale to bylo před 4 roky.
Ohledně pantů... Kamarád má nějaké levnější lenovo s integrovanou grafikou a nezaznamenal jsem, že by za ten rok, co ho má měl problémy . Navíc, měl jsem netbook od Asus a byl 3x na reklamaci. Spolužák měl také Asus, ale notebook. Taky řešil reklamace. Ale to bylo před 4 roky.