Notebook 10-15 MAX, práce, hry
Moderátor: Don
- mixmix
- Začátečník
-
Re: Notebook 10-15 MAX, práce, hry
Ty zkušenosti má každý jiný, já i bratr máme vnitřnosti v desktopu od asusu a zatím žádný problém, první komp je starý přes 7 let, a před 2 rokama si kupoval bratr a ja upgradoval stary taky asus a v poradku. Take Ntb od nich mam, za 4 roky provozu se ulomil pouze pant ktery sem si zvladl vymenit sam. To uz zase mam horsi zkusenosti s Hp a lenovem
Nezapomen na to ze 64bitova verze ma mnohem vyssi takt, takze trosku dorovna, ale pochybuji ze by sirka sbernice delala tak obrovsky rozdil.
Jinak HD 8570 s DDR5 vs GT640m a pak srovnani GT 640 s gt 740
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-8570M ... ce-GT-640M
http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-740M ... ce-GT-640M
Já teda wot nehraju, ale na mem NTB jde s GT 235m, kamosovi taky na GT 320m. Na jakemkoliv ntb v tehle kategorii ti to pojede tak na medium v normla rozliseni.
Btw. Na jake detaily by mohla GT 740m utahnout CS:go?
Edit: tak cestou z prace sem v obchode videl brachu x550cc, zpracovani vypadalo v pohode (povrch byl taky zdrsneny, jen ta svetla barva..), takze jedine negativum je v GPU
Nezapomen na to ze 64bitova verze ma mnohem vyssi takt, takze trosku dorovna, ale pochybuji ze by sirka sbernice delala tak obrovsky rozdil.
Jinak HD 8570 s DDR5 vs GT640m a pak srovnani GT 640 s gt 740
http://gpuboss.com/gpus/Radeon-HD-8570M ... ce-GT-640M
http://gpuboss.com/gpus/GeForce-GT-740M ... ce-GT-640M
Já teda wot nehraju, ale na mem NTB jde s GT 235m, kamosovi taky na GT 320m. Na jakemkoliv ntb v tehle kategorii ti to pojede tak na medium v normla rozliseni.
Btw. Na jake detaily by mohla GT 740m utahnout CS:go?
Edit: tak cestou z prace sem v obchode videl brachu x550cc, zpracovani vypadalo v pohode (povrch byl taky zdrsneny, jen ta svetla barva..), takze jedine negativum je v GPU
- xatra
- Nováček
-
Tak s těmi grafy jsi mě uzemnil
Jinak, to, že 64 bit verze má vyšší takt, a ten to dorovná...kecy
Cituji z notebookcheck
Mimochodem, docela mě zaujalo
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-z50-70 ... csd5mndun7
Bylo mi sice doporučeno, navíc má grafiku 840m. Což se hodí. Ale nižší takt procesoru by mohl WoTko brzdit, ne?
Jinak, to, že 64 bit verze má vyšší takt, a ten to dorovná...kecy
Cituji z notebookcheck
Jinak jsem byl po brigádě v CZC, a borec mi nebyl schopen odpovědět na to, jakou sběrnici (128/64bit) tak grafika má zrovna v tom notebooku. Jinak tam měli podobný notebook tomu x550vb, ale pouze s integrovanou grafikou. Provedení super, jen displej se lehce kroutí, ale to je normálka.Performance
The gaming performance of the GeForce GT 740M depends on the used chip. Our benchmarks with a GK107 version show a performance just 10 percent below the GT 650M. Current games (as of 2013) can thus be played in medium to high settings. In older titles, there are also reserves for additional quality features like AA and AF. The GK208 version, however, performs significantly worse and is sometimes even below the GT 640M. Still, the performance depends on the core clock and the GPU Boost 2.0. Detailed benchmarks can be found further down on this page.
Mimochodem, docela mě zaujalo
http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-z50-70 ... csd5mndun7
Bylo mi sice doporučeno, navíc má grafiku 840m. Což se hodí. Ale nižší takt procesoru by mohl WoTko brzdit, ne?
- mixmix
- Začátečník
-
Ja to myslel tak, ze je to drobna kompenzace...
Kazdopadne i nate i3 U by ti to WOTko melo jet, ale ten rozdil v CPu je taky uz vetsi, ja pokud bych sel do i3 tak aspon verzi M
me se taky ty lenova libi (respektive si vybiram mezi lenovo a asus), alez nich se mi zamlouva az y510p, a to uz je jina cenova kategorie;) takze premyslim jestli v posledni dva dny koupit tu x550vb, nebo pockat do konce prazdnin, to bude take beztak nejaka akce, ale zalezi co bude na vyber ale klidne muzou zdrazit €
Kazdopadne i nate i3 U by ti to WOTko melo jet, ale ten rozdil v CPu je taky uz vetsi, ja pokud bych sel do i3 tak aspon verzi M
me se taky ty lenova libi (respektive si vybiram mezi lenovo a asus), alez nich se mi zamlouva az y510p, a to uz je jina cenova kategorie;) takze premyslim jestli v posledni dva dny koupit tu x550vb, nebo pockat do konce prazdnin, to bude take beztak nejaka akce, ale zalezi co bude na vyber ale klidne muzou zdrazit €
- xatra
- Nováček
-
X550 VB pořád vychází jako nejvýkonnější. I s tou 64bit 740m. Ale pozor. Lidi si na diskuzi na alze (a že je jich víc) stěžují na špatnou wifi a na klávesnici, ktertá je hlučná a prohýbavá. Což jsem považoval při prohlídce za normální Pak tam psalo dost lidí, jak se jim rozvrazl emzerník, a ž je notebook celkem chorý nějaký. Nebo spíše výkon dostal přednost před mechanickým provedením. Takže moje denodenní přenášení by nemusel přežít.
- mixmix
- Začátečník
-
Ta konstrukce mi neprisla horsi nez u meho stareho,a tomu davam fakt zabrat, pak leda to lenovo z50-70, ale ani to nemusi vydrzet horsi zachazeni, kdyz ozelis slabsi cpu.
Kdyz si to srovnas s Z500 ktera ma stejne parametry jen je o 5k drazsi
S tou wifi, kdyz bude nejaky hw problem urcite reklamace, ale taky tam nekteri pisou ze se vse vyresilo
Kdyz si to srovnas s Z500 ktera ma stejne parametry jen je o 5k drazsi
S tou wifi, kdyz bude nejaky hw problem urcite reklamace, ale taky tam nekteri pisou ze se vse vyresilo
- roman2277
- Začátečník
-
Na našem trhu koupíš NTB jen se 64bit sběrnicí.128bit se zde taky prodávala,ale už ne!Mrkni se na moje forum ,tam je to dopodrobna rozebrané.xatra píše:@Roman: Ne, je i ve 128 bit verzi. Podívej se nahoru na moje odkazy. Bohužel, ta 64 bit má pouze zhruba poloviční výkon. A CZC a jiné obchody v Česku mají jen tento Asus s 64 bit. Výkon 64 bit GeForce 740m je mezi 640 a 645m. Prý je to pouze přečíslování. První kusy 740m jsou vlastně 640m. A na 640m wotko nejede. A GeForce 640 na Radeon určitě nemá.
Ohledně pantů... Kamarád má nějaké levnější lenovo s integrovanou grafikou a nezaznamenal jsem, že by za ten rok, co ho má měl problémy . Navíc, měl jsem netbook od Asus a byl 3x na reklamaci. Spolužák měl také Asus, ale notebook. Taky řešil reklamace. Ale to bylo před 4 roky.
- roman2277
- Začátečník
-
Ano už je mají úplně všichni!!mixmix píše:Takze tvrdis ze i nb od jinehovyrobce s GT740m bude mit jen 64bit?
- mixmix
- Začátečník
-
To se říkalo i o 640, že sou přečíslované starší verze ne ? :d Bte, rád bych koukl na tvé forum, ale nebašel sem kde?První kusy 740m jsou vlastně 640m.
@xatra co uz si se nejak rozhodl? pres noc zmizela ta x550z nabidky v nektetych obchodech, takze si myslim ze az se vyprodaji zasoby uz nepujde sehnat v lepsim pripade verze bez windows... Ja ted uvažuji, že připlatím designově hezký kousek, podsvícená klávesnice + GT 750m, ale ta take asi bude mit jen 64bit ale uz ta cena je velky rozdil. Očekávám že tyhle ivy bridge se nahradí (už se jich taky neprodává zrovna nejvíc) haswelly což by mi nevadilo, ale myslým, že cena vzroste.
- xatra
- Nováček
-
Tyjo, fóa si nepamatuju, prošel jsem toho kvanta. Ale co jsem se díval, tak tento notebook s 64bit gf740 rozběhá v pohodě skyrim na high, nebo i wolfa the new order na vyšší střední.
Ale opravdu mě od něj odrazuje ta klávesnice, na kterou si dost lidí stěžuje (pravda, prohýbá se trošku do středu) a prý se tak do týdne někomu vysypal mezerník.
Taly jsem v diskuzi na alfě/alze četl o tom přehřívání. Nikdy jsem výkonný notebook neměl, ale představa tak výkonných komponent nacpaných v úzkém těle tomu přehřívání nahrává.
Potom jsou tady problémy s wifi, na které prská opravdu DOST lidí. Reklamace se na to neuznává.
Takže ten notebook asi nechám ladem a spokojím se s toshibou , která sice má "jen" i3, ale tu jsem viděl, a klávesnice je luxusní a neprohýbavá. A neslyšel jsem kecy majitele, že by se nějak přehřívala, nebo s ní byly jiné problémy.
Akorát jsem nezkoumal, jestli má CZ klávesnici. Podle fotek ne.
Ale opravdu mě od něj odrazuje ta klávesnice, na kterou si dost lidí stěžuje (pravda, prohýbá se trošku do středu) a prý se tak do týdne někomu vysypal mezerník.
Taly jsem v diskuzi na alfě/alze četl o tom přehřívání. Nikdy jsem výkonný notebook neměl, ale představa tak výkonných komponent nacpaných v úzkém těle tomu přehřívání nahrává.
Potom jsou tady problémy s wifi, na které prská opravdu DOST lidí. Reklamace se na to neuznává.
Takže ten notebook asi nechám ladem a spokojím se s toshibou , která sice má "jen" i3, ale tu jsem viděl, a klávesnice je luxusní a neprohýbavá. A neslyšel jsem kecy majitele, že by se nějak přehřívala, nebo s ní byly jiné problémy.
Akorát jsem nezkoumal, jestli má CZ klávesnici. Podle fotek ne.
- roman2277
- Začátečník
-
Asus X550 s GT840M.
- xatra
- Nováček
-
Zdravím, takže potřeba notebooku je stále aktuální, akorát jsem počkal na září, protože ceny by měly jít dolu.
Priority se trošku změnily. Hledám slušný "herní" výkon v celkem kvalitním těle. Na výdrži baterky nezáleží, ale měl by vydržet lehké přenášení (2x denně) Sérii Asus x550vb se vyhýbám, protože jsem zjistil, že CELÁ série má problémy s vypadáváním WiFi.
Našel jsem tohle:
http://www.czc.cz/acer-aspire-e15-e5-57 ... 373h33k8l5
Prosím o kritiku. Vím, že je to Acer, ale Acer má servisní středisko v Brně, což se počítá a ty dražší řady by už neměly být takové krámy.
Priority se trošku změnily. Hledám slušný "herní" výkon v celkem kvalitním těle. Na výdrži baterky nezáleží, ale měl by vydržet lehké přenášení (2x denně) Sérii Asus x550vb se vyhýbám, protože jsem zjistil, že CELÁ série má problémy s vypadáváním WiFi.
Našel jsem tohle:
http://www.czc.cz/acer-aspire-e15-e5-57 ... 373h33k8l5
Prosím o kritiku. Vím, že je to Acer, ale Acer má servisní středisko v Brně, což se počítá a ty dražší řady by už neměly být takové krámy.
- roman2277
- Začátečník
-
Acer je OK.
- xatra
- Nováček
-
No každá značka má asi své špatné a dobré modely. Vím, že kamarád chytl timeline z bazaru a vysypala se mu klávesnice. Mezerník+kdoví co. Ve firmě byly 2 a jeden z nich odešel. Tak nevím.
Zase já jsem měl Asus EEE a reklamoval jsem ho 3x.
Takže ti budu věřit a objednám ho
Zase já jsem měl Asus EEE a reklamoval jsem ho 3x.
Takže ti budu věřit a objednám ho