Rychlost internetu - menší než je udávaná

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Fajfka123
Začátečník
Začátečník

Rychlost internetu - menší než je udávaná

Příspěvek od Fajfka123 »

Zdravím,

mám internet od společnosti nejtv.cz přesněji tarif L, který má tuto udávanou rychlost: Download až 30 Mb/s Upload až 3 Mb/s. Co jsem si tak spočítal, tak by při 30 Mb/s měla být rychlost downloadu kolem 3.7 MB/s na kterou jsem ale nikdy nedosáhl. Pokuď stahuji obsah ať už z torrentu, nebo z webu, tak se rychlost pohybuje kolem 1.8-2.5 MB/s. Jelikož kamarád ze stejného města má přesně tento internet a stahuje plnou udávanou rychlostí, tak bych se rád zeptal, proč já na tuto rychlost ani zdaleka nedosáhnu.

Navíc mám i problém při stahování většinou přes utorrent. Pokuď stahuji moji maximální rychlostí, která dosahuje kolem těch 2-2.5 MB/s, tak se mi neskutečně pomalu načítají stránky apod. a na telefonu pokuď jsem připojený, tak se internet ani nenačte.

Od nejtv.cz máme doma jakousi malou krabičku přes kterou celý net frčí. Z této krabičky jde kabel do routeru a dále už klasicky do pc, nebo wi-fi. Pokuď by někdo věděl, co by to mohlo dělat, tak pls napište. Budu rád.
MB: Asus Z370 Prime-A, CPU: Intel i5-8600K, HDD: Seagate 3TB SSD: Kingston SSD A2000 250GB GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO RAM: Crucial 8GB/Kingston 16GB Zdroj: Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl + window
Vokys
Začátečník
Začátečník

Re: Rychlost internetu - menší než je udávaná

Příspěvek od Vokys »

to co popisujes je normalni. pokud jedes utorrent s hromadou seedu a leechu tak vetsina routeru/krabicek ma toho plny kecky. pokud si das min peeru tak pak i pri vyssim datovym toku se www stranky nacitaji lepsi.
co se tyka rychlosti tak urcite tam bude nejaka agregace. Treba 1:5 / nenasel jsem ji na jejich strankach/ tak ti to pak muze jit 6-30Mb
i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P8P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB
Fajfka123
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fajfka123 »

Heh něco takového čtu poprvé, mohl bys mi prosím napsat jakým způsobem to udělat podrobněji, aby ty stránky při stahování šli dobře ? ...

Jinak ohledně té rychlosti. Kamarádi mají ten internet a valí jim to plnou rychlostí právě. Jen mě ne. Přemýšlel jsem, jestli to nemůže být tou krabičkou od nejtv.cz ... máme ji totiž už asi 5-8 let, tak jestli není stará a nezvládá větší datový tok, jak je těch 2.5 MB/s.
MB: Asus Z370 Prime-A, CPU: Intel i5-8600K, HDD: Seagate 3TB SSD: Kingston SSD A2000 250GB GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO RAM: Crucial 8GB/Kingston 16GB Zdroj: Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl + window
Vokys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vokys »

Obrázek

to spoledni kolecko - 70 je pocet lidi od koho stahujes a nebo sdilis dany torrent
upload slot - kolik torrentu najednou sdilis
global conection je snad jasne

co se tyka krabicky tak je mozny je muze byt stara anefungovat tak dobre jako nova. ale jestli to je switch tak novy stejne pomuze protoze bych problem videl v routeru
i5 2500K @ 4ghz 1,18V ,GELID Solution Tranquillo,ASUS P8P67-M-PRO,Kingston HyperX Blu 8GB (2x4GB) DDR3 1600 XMP,GIGABYTE GTX 560 Ultra Durable OC 1GB
Fajfka123
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fajfka123 »

Díky moc !

No router máme asi 8 měsíců starej. Je to tenhle model: http://www.czc.cz/asus-rt-n12e/114640/p ... qqijggj6kf

Tak doufám, že router špatnej není.
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

Na tolko otvorenych pripojeni uz musis mat aj vyborny router, pozor nato..
Inac, ta rychlost nie je garantovana, nemusis ju vobec dosahovat..
speedtest.net uvadza kolko?

Dalsia vec, ked mas prilis nizky upload, bude ti aj pomaly stahovat, myslim, ze tuto novinku nedavno zaviedli, takze 1Kbps upload je prec.. Aj ked pozeram, ze Vorys to ma osetrene, tym, ze komunikaciu neblokuje :D :-D ...
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
Vokys
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Vokys »

ten screen neni muj ten jsem nasel nekde na googlu.
ja v utorentu mam jen vyple dht a snizeny peery na 10 a con a 20 tak mi to beha dobre
Fajfka123
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fajfka123 »

3free
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3free »

asi to bude anténou, jestli ji máš 5-8 let tak se divím že ti to ještě jde.
je to zařízení které pracuje v pásmu 2.4 ghz, tvůj kamarád může mít novější anténu 5GHZ.

a taky je dost možné, že jste oba připojeni na jeden vysílač, a když to tam lidi drtí (download) tak ty máš smůlu a nedosáhneš plnou rychlost - Agregovaná rychlost
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“