Pomoc s výběrem laserové nebo inkoustové tiskárny?

Cokoli týkající se tiskáren, skenerů a multifunkčních zařízení, papíru či náplní.
Odpovědět
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Pomoc s výběrem laserové nebo inkoustové tiskárny?

Příspěvek od Cocroach »

Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem tiskárny.
Ještě před chvílí jsem byl jednoznačně rozhodnut pro laserovou tiskárnu, ale poté co jsem uviděl srovnávací graf tu: http://www.svethardware.cz/recenze-epso ... ne/37788-8 (především mě zají graf náklady na tisk 1ČB strany A4 při započítání ceny tiskárny, provoz 4 roky), tak jsem jaksi asi změnil názor.

Předpokládaný tisk stran na měsíc cca 100.
Velikost A4.
Spíše černobíle, ale občas se také sem tam něco barevně vytiskne.
Skener je nutnost.
Co nejlepší poměr cena/výkon.
Podle toho výše uvedeného grafu je pro mě jasný kandidát WP4515-DN, co myslíte Vy?

Děkuji všem předem za názory a rady.
PET5
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Re: Pomoc s výběrem laserové nebo inkoustové tiskárny?

Příspěvek od PET5 »

Ke tvému účelu je absolutně nejvýhodnější tato multifunkce Epson: http://www.czc.cz/epson-l210-tankovy-sy ... 67/produkt
Náklady na tisk jsou mnohem menší, než u laseru. Ten tankový systém je zatím nepřekonaný. Jedinou nevýhodou je pouze manuální oboustranný tisk (nutno ručně otáčet papír).
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
Cocroach
Černá karta
Černá karta

Re: Pomoc s výběrem laserové nebo inkoustové tiskárny?

Příspěvek od Cocroach »

tak ještě změna: nejde mi o cenu tiskárny (jako jo, mělo by to být do cca těch 7000 Kč, ale je mi vcelku jedno, jestli bude stát 3 nebo 6 tisíc), jde mi o cenu provozu
Odpovědět

Zpět na „Tiskárny, skenery a multifunkční zařízení“