a rozliseni nebude hrat tak moc velkou roli mas daleko vykonnejsi grafiku
vyber komponent pro intel proc.
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- oneb1t
- Začátečník

Re: vyber komponent pro intel proc.
no jestli to nahodou netezis nevedomky

- erkon
- Začátečník

-
No ramky nějaký kingstony 1600 4x2Gb, ssd 120gb taky kingstone, deska procák grafika jasná, chladič procáku suprovej nějakej accelero cool sráč přes celou bednu
a Seasonic 620ka, na čemž se nebojím taktování ani procesoru ani grafiky... Ono já nejsem tak levej abych tam přilepil na stávající VRM chladič desky ještě nějaký pasivy a koupil větrák a nějak to chlazení vymyslel... ale mám tam mezi grafikou + cpu chladičem tak cca 4-5cm a to tam ještě nemám ten zadní pasiv na VRM té mojí R9ky... takže tam těžko ještě něco nacpu... proste tu desku chci vyměnit, protože ji nemám ještě ty dva týdny od bohemky, tak přemýšlím nad ruznýma variantama... samo. co nejlevnějšíma... Štve mě, že jsem si koupil kartu, která má suprovej OC potenciál a mám na ní bezvadný chlazení, tak mi to procáček brzdí... S tím jsem fakt nepočítal a myslel jsem, že šestijádro od AMD bude dostačující... Každopádně mám nějaký peníze navíc, tak bych do intelu šel, sám jsem zastánce Intelu a vždycky jsem byl, akorát teď mě cena tak nějak navnadila pro koupi 6300...
- erkon
- Začátečník

-
No a co koupit jen třeba stejnej procesor jak máš ty? stojí o litr víc takže bych na tom tratil tak 1500, jestli bych stávající procesor prodal za 2k... stačí na tu 290x ku?oneb1t píše:no jestli to nahodou netezis nevedomky![]()
- oneb1t
- Začátečník

lze rict ze krome her od ubisoftu a nekterejch MMORPG to staci
(obzvlast po OC)
ale to uz zas nezmakne tvoje deska
ale to uz zas nezmakne tvoje deska
- Walker1134
- Moderátor

Sak říkal že tu desku může vyměnit, tak at ji vymení za tu asusku, je to nejlevnejší varianta k výkonu. Popř koupit to osmijádro, ale to je celkem zbytečné, to už raději ten intel...
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
- oneb1t
- Začátečník

tak ono m5a97 r2.0 + fx-8320 je vykonostne zajimavy i jako novy PC ale zalezi na tom jaky hry chce hrat a jestli si je vedom omezeni vyplivajicich z vyssiho multithread vykonu na ukor singlethread
kdyby mel chladic na vrm tak si teoreticky muze nechat tu desku co ma kdyz se to chladi tak je maximalni odber uplne jinde nez bez chlazeni
kdyby mel chladic na vrm tak si teoreticky muze nechat tu desku co ma kdyz se to chladi tak je maximalni odber uplne jinde nez bez chlazeni
- Walker1134
- Moderátor

Kdyby, kdyby.... Dokud může měnit, tak bych měnil, ta asuska je 100% lepší a navíc ho to bude stát minimálně....oneb1t píše:Kdyby mel chladic na vrm tak si teoreticky muze nechat tu desku co ma kdyz se to chladi tak je maximalni odber uplne jinde nez bez chlazeni
PC: Monitor: Dell S2417DG@144Hz + G-SYNC, Case: Be quiet! Pure Base 500, CPU: Ryzen 7 5700x3D, Cooler: Artic Freezer 34, MB: GIGABYTE B450 GAMING X, GPU: Asus Dual RTX5070 12GB, RAM: 2x16GB Corsair LPX DDR4@3600Mhz, NVMe SSD: Samsung 970 Pro 512Gb, SSD2: Kingston A400 960GB, OS: Windows 10 Pro, HDD: Western Digital Blue EX 1Tb, HDD2: Western Digital 250GB PSU: Seasonic Focus Plus Platinum 650W
- erkon
- Začátečník

-
Tak ono jestli to půjde vyměnit, tak tu asusku vyzkouším a kdyžtak bych ji taky potom vrátil, kdyby se mi výkonu nedostalo a pořídil něco na Intel...
- oneb1t
- Začátečník

sem si ted tu dotu nainstaloval a fpska se drzej na top limitu enginu 120 prakticky furt (karta jede do 50%)
ale je to prakticky ciste singlethread hra takze mezi fx-6xxx a fx-8xxx bude jen minimalni rozdil
vtipny je ze kdyz otevru F4kou obchod tak jdou fpska dolu asi o 10
(v boji se ale nic podobnyho nedeje)
ale je to prakticky ciste singlethread hra takze mezi fx-6xxx a fx-8xxx bude jen minimalni rozdil
vtipny je ze kdyz otevru F4kou obchod tak jdou fpska dolu asi o 10
- erkon
- Začátečník

-
V tom případě by mi mělo stačit OC procesoru. No jsem zvědavej.. Jinak když už jsme u té Doty, měl jsi všechno na full a zapnutý blbosti jako vyhlazování atp. ? No mně fps padají aj k 60, takže to je ten důvod proč to vlastně řeším..
- oneb1t
- Začátečník

jop ale ty nastaveni detailu nemaj na celkovej vykon skoro zadnej vliv
- erkon
- Začátečník

-
To je pravda, ať si to nastavím jak chci, fps mi padají na 60 tak i tak..
- oneb1t
- Začátečník

no a nemas pustenej vsync? 
- erkon
- Začátečník

-
Vole... synchronizace snad funguje tak, že tě nad 60fps nepustí ne?
šak píšu, že mi to ze 100-120 padá na 60 .)
- oneb1t
- Začátečník

jojo presne tak to funguje 
- erkon
- Začátečník

-
Jak už mě aj na fóru mají za blbca tak to je fakt zlý 
- oneb1t
- Začátečník

no stejne pokud mas vsync locknutej na 60Fps tak mas 60hz monitor a je vyhodnejsi si pustit vsync a dal to neresit
1. snizis si spotrebu
2. zbavis se tearingu
1. snizis si spotrebu
2. zbavis se tearingu
- Walker1134
- Moderátor

No zrovna u doty stačí bohatě 30fps stabilně, to není CoD4, kdy víc FPS a lepší myš znamená víc adidas..
Takže přetaktuj cpu, ale tu gigašitku bych si rozhodně nenechával....
Takže přetaktuj cpu, ale tu gigašitku bych si rozhodně nenechával....
- erkon
- Začátečník

-
30fps, vtipálek... nehraju to jen pro zábavu
Nicméně už jsem se rozhodl. Desku a procesor prodám a nakoupím nový (Intel i5-4670K + ASUS B85-PRO GAMER jak mi tu bylo doporučeno). Jinak mě v servise trošku zklamali, že mi za tu desku nechtěli vrátit peníze. Byla to deska, kterou tam oni sami vybrali a namontovali a nedali mi ani vědět, co za desku tam dávají a nemám ani pořádnej záruční list, jen ten od té opravy. Tak doufám, že na prodeji nebudu tolik tratit. Ale je fakt, že už když mi desku za 1,3k vyměnili "zadarmo" za desku co u nich stojí 2,3k tak jsem na tom lehce vydělal...možná 
- Walker1134
- Moderátor

Co tím myslíš??erkon píše:30fps, vtipálek... nehraju to jen pro zábavu![]()
Dobrá volbaerkon píše:Nicméně už jsem se rozhodl. Desku a procesor prodám a nakoupím nový (Intel i5-4670K + ASUS B85-PRO GAMER jak mi tu bylo doporučeno).