Asus K53SV + druhý HDD namiesto optickej mechaniky
Moderátor: Don
- IQLogic
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Asus K53SV + druhý HDD namiesto optickej mechaniky
Zdravím,
nedávno som si kúpil adaptér pre inštaláciu HDD namiesto optickej mechaniky. Narazil som však na problém pri vypínaní/reštartovaní PC. V notebooku mám momentálne SSD Crucial M4 64GB a HDD WD Scorpio Blue 640GB. Akonáhle sú v systéme dva disky, notebook sa nedokáže vypnúť ani reštartovať, vypínacia obrazovka Windowsu skončí, obrazovka zhasne, no Standby LED stále svieti, ventilátor sa ďalej krúti a HDD tiež. Stiahol som už aj najnovší BIOS, 3x som preinštaloval Windows, skúsil iné verzie ovládačov ako k radiču, tak k iným komponentom a nič nepomohlo. Vždy musím notebook natvrdo vypnúť, resp. vytiahnuť adaptér s HDD.
Nevedeli by ste mi poradiť ako by som tento problém vyriešil? Vopred ďakujem za akúkoľvek radu
nedávno som si kúpil adaptér pre inštaláciu HDD namiesto optickej mechaniky. Narazil som však na problém pri vypínaní/reštartovaní PC. V notebooku mám momentálne SSD Crucial M4 64GB a HDD WD Scorpio Blue 640GB. Akonáhle sú v systéme dva disky, notebook sa nedokáže vypnúť ani reštartovať, vypínacia obrazovka Windowsu skončí, obrazovka zhasne, no Standby LED stále svieti, ventilátor sa ďalej krúti a HDD tiež. Stiahol som už aj najnovší BIOS, 3x som preinštaloval Windows, skúsil iné verzie ovládačov ako k radiču, tak k iným komponentom a nič nepomohlo. Vždy musím notebook natvrdo vypnúť, resp. vytiahnuť adaptér s HDD.
Nevedeli by ste mi poradiť ako by som tento problém vyriešil? Vopred ďakujem za akúkoľvek radu
- thomas777
- Nováček
-
Re: Asus K53SV + druhý HDD namiesto optickej mechaniky
Podivej se jestli mas dobre nastaveny hdd (primarni sekundarni) no toto je u klasickych hdd, ale s ssd disky namam zkusenost
- IQLogic
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Tak dnes uz sa pouzivaju SATA disky a tie sa uz na primarne a sekundarne nedelia kedze kazdy disk ma svoj vlastny konektor.
- PeITeeR
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
Sry za ot. Ale kde se da takovej adapter koupit ? Shodou okolnosti bych ho chtel na ten samej notas To mas nejakej ofišl od asusu bo jak ? Dik.
- Maranov
- Mírně pokročilý
IQLogic: Jen idea: možná to souvisí s nějakým systémem vypínání mechaniky, když není použitá.
PeITeeR: Kdekoliv eBay http://notebookblog.cz/technika/navody/ ... notebooku/
PeITeeR: Kdekoliv eBay http://notebookblog.cz/technika/navody/ ... notebooku/
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k
"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
- IQLogic
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
to Maranov: Trafil si to úplne presne, vždy keď som disk vypol, napr. cez hdparm nebol s vypínaním NB problém ... každopádne to bolo dosť nepohodlné a tak šlo SSD preč.
- urban.novak
- Začátečník
Měl jsem podobný problém s Acerem 5740G - pokud jsem měl místo optické mechaniky připojený harddisk, tak notebook po zapnutí zamrznul při inicializaci biosu. Takže jsem musel před zapnutím disk vytáhnout a po naběhnutí systému ho zase připojit. Nakonec jsem tento problém vyřešil tak, že jsem si koupil nový notebook, který tento problém nemá (Dell XPS)
- IQLogic
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
GTak kupu noveho NB neplanujem kedze s tymto som nadmieru spokojny a kupoval som ho par mesiacov dozadu
- Smoulacz
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Díky IQLogic s řešením problému. Stačí na rámečku přelepit třetí pin zprava u SATA konektoru pomocí izolační/lepící pásky. Notebook by se měl pak bezproblémově vypínat.
Řešení sem našel zde:
http://forum.notebookreview.com/hp-busi ... tdown.html
Řešení sem našel zde:
http://forum.notebookreview.com/hp-busi ... tdown.html
- IQLogic
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
To skôr ja ďakujem tebe za daný odkaz Ja som bol len pokusný králik Každopádne prelepenie / odstránenie tretieho pinu funguje bez problémov už niekoľko dní, takže som nesmierne spokojný