Asus K53SV + druhý HDD namiesto optickej mechaniky

Doporučení, výběry, názory a řešení problémů s notebooky, UMPC, deskbooky, apod.

Moderátor: Don

Odpovědět
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Asus K53SV + druhý HDD namiesto optickej mechaniky

Příspěvek od IQLogic »

Zdravím,

nedávno som si kúpil adaptér pre inštaláciu HDD namiesto optickej mechaniky. Narazil som však na problém pri vypínaní/reštartovaní PC. V notebooku mám momentálne SSD Crucial M4 64GB a HDD WD Scorpio Blue 640GB. Akonáhle sú v systéme dva disky, notebook sa nedokáže vypnúť ani reštartovať, vypínacia obrazovka Windowsu skončí, obrazovka zhasne, no Standby LED stále svieti, ventilátor sa ďalej krúti a HDD tiež. Stiahol som už aj najnovší BIOS, 3x som preinštaloval Windows, skúsil iné verzie ovládačov ako k radiču, tak k iným komponentom a nič nepomohlo. Vždy musím notebook natvrdo vypnúť, resp. vytiahnuť adaptér s HDD.

Nevedeli by ste mi poradiť ako by som tento problém vyriešil? :oops: Vopred ďakujem za akúkoľvek radu :mrgreen:
thomas777
Nováček
Nováček

Re: Asus K53SV + druhý HDD namiesto optickej mechaniky

Příspěvek od thomas777 »

Podivej se jestli mas dobre nastaveny hdd (primarni sekundarni) no toto je u klasickych hdd, ale s ssd disky namam zkusenost
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

Tak dnes uz sa pouzivaju SATA disky a tie sa uz na primarne a sekundarne nedelia kedze kazdy disk ma svoj vlastny konektor.
PeITeeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PeITeeR »

Sry za ot. Ale kde se da takovej adapter koupit ? Shodou okolnosti bych ho chtel na ten samej notas :) To mas nejakej ofišl od asusu bo jak ? Dik.
Maranov
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Maranov »

IQLogic: Jen idea: možná to souvisí s nějakým systémem vypínání mechaniky, když není použitá.

PeITeeR: Kdekoliv eBay http://notebookblog.cz/technika/navody/ ... notebooku/
DESKTOP: C2D E8200 (pasivně); ATI HD 3870 (AC S1, 120 fan@5V); 4GB RAM; OCZ Vertex2 SSD 64GB; 320+320+250GB JBOD (odhlučněno); 2x FSC P19-2 (2056x1024)
MOBILE: Lenovo Thinkpad T420 4177 CTR, Crucial M4 SSD 128GB, 6GB RAM; FSC P19-2; Logitech G400
POCKET: Nokia Hulmia 800; Hitachi 500GB@Scythe Kamazo 2 (eSATA); Creative EP-630
AUDIO: Sennheiser HD 555 (foam mod), NuForce Icon µDAC, FLAC, ReplayGain, f2k

"A Man's mortality is a compass that points his way in life."
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

to Maranov: Trafil si to úplne presne, vždy keď som disk vypol, napr. cez hdparm nebol s vypínaním NB problém ... každopádne to bolo dosť nepohodlné a tak šlo SSD preč. :oops:
urban.novak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od urban.novak »

Měl jsem podobný problém s Acerem 5740G - pokud jsem měl místo optické mechaniky připojený harddisk, tak notebook po zapnutí zamrznul při inicializaci biosu. Takže jsem musel před zapnutím disk vytáhnout a po naběhnutí systému ho zase připojit. Nakonec jsem tento problém vyřešil tak, že jsem si koupil nový notebook, který tento problém nemá (Dell XPS)
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

GTak kupu noveho NB neplanujem kedze s tymto som nadmieru spokojny a kupoval som ho par mesiacov dozadu :mrgreen:
Smoulacz
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Smoulacz »

Díky IQLogic s řešením problému. Stačí na rámečku přelepit třetí pin zprava u SATA konektoru pomocí izolační/lepící pásky. Notebook by se měl pak bezproblémově vypínat.
Řešení sem našel zde:
http://forum.notebookreview.com/hp-busi ... tdown.html
IQLogic
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od IQLogic »

To skôr ja ďakujem tebe za daný odkaz :) Ja som bol len pokusný králik :mrgreen: Každopádne prelepenie / odstránenie tretieho pinu funguje bez problémov už niekoľko dní, takže som nesmierne spokojný :wink:
Odpovědět

Zpět na „Notebooky a netbooky“