PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
deputy
Začátečník
Začátečník

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od deputy »

strady: úplně si mne tím videem nahlodal
teoreticky bych tento projektor (tw3200) mohl použít, ale byl by na samotné hranici zoomu.

nemůže to mít nějaké negativní vliv na kvalitu obrazu, myslím maximální zoom a zároveň výškový i stranový lens shift ?
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

max/min zoom + lensift ma na kvatlitu obrazu minimalni vliv. Ta optika je velmi kvalitni stale jedna z nej na trhu
deputy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od deputy »

pak mám tedy vybráno.
děkuji zúčastněným za cenné rady a navedení na správnou cestu.
teď už by ho jen mohli někde slevnit abych měl neodolatelný impuls ke koupi.
zvirek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvirek »

Jo to byly časy, když jsem ho před 3 lety koupil v akci za 20000 Kč. Potom jsem čekal, že bude postupně zlevňovat až do ukončení prodeje, ale nikoliv, on naopak zdražoval ! Asi i to svědčí o velkém zájmu o něj při jeho kvalitách. Já jsem s ním stále na 100% spokojený.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

na druhou stranu je smutne ze 4 roky starej model je dneska stale TOP mezi 2D projektory a dokonce ve 2D prekonava i soucasnou nabidku EPSONU :(
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

najsmutnejšie je , že to nejak všetko zastalo. Nejak už sa ani o LED technologii nejak nehovorí, to bolo rečí aké to bude super ked budu 1000Lm LED fullHD projekcie a LG ťažko spravilo jeden model aj to za nekresťanské peniaze a ticho.
Smutne je že model LG PA70G ktorý som pred asi 2 rokmi kupoval za 416euro dnes stoji v tej istej predajni 423euro. žiadny posun, žiadny vývoj nejak to splaslo tá bublina okolo projektorov.
Tá LED technologia sa im nejak už nechce rozbiehať mam ten dojem.
Neviem možno Stratos má prehlad viac ako ja,, ked sa tým zaoberá, toto je len taký moj "laický" pohlad.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ted sem mel doma 1080p LED od Optomy ale cena je proste silena 85K s DPH je proste moc. A vice mene 2D obraz je stale horsi (hlavne cerna) nez muj letitej TW5000 od Epsonu. Jedine co me na nem nejvice bavilo bylo 3D zorbazeni to je proste spicka.

Obecne mi pride ze vyrobci uz 1080p asi odpiskali a veskery vyvoj uz venujou 4K projektorům, jinak si nedokazu vysvetlit tak oborvsky 2-4 lety vakuum ohledne novinek na poli projektorů...
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Tie Epsony sa mi zdá predbehli dobu, ked sa tak dobre držia ešte aj dnes, nemaju skoro konkurenciu. Vo svojej triede určite. Hmm Led Optoma za 3000euro to je príliž, najlepšie sa asi ozaj vyplati ta 131ka momentálne sa da za 600 eur u nas kupiť.
No neviem či ta 4k technologia nebude aj cenovo 4x drahšia ako súčasné FullHD modely.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ono zas tak nadcasovej nebyl, takovej Panasonic byl v te dobe s EPSONEM uplne bez problemu na stejne urovni co se tyce obrazu.. I jine znacky.

Proste mi pride ze vyvoj 1080p 2D projektorů ustal. Vice mene jenom levnejsi modely zacly bejt kvalitni ale highend se nikam neposunul. Epson chvili koketoval s nakou novou optikou + vylepseny panely a mel chvili na trhu dva modely s 1 000 000:1 a 500 000:1 ale brzy je stahl z trhu a vice mene se snad ani nic neprodalo. Zrejme naky problemy s vyrobou nebo s kvalitou, proste nova technologie se asi neujala... Pak prisel s novou radou podporujici 3D a uroven 2D obrazu spise poklesla..

Tj opravdu si myslim ze do 1080p projektoru uz nikdo moc penez invetsovat nechce a vsichni se soustredi na 4K ktery je u lidi prijimano lepe nez 3D technologie.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

tw3200 bych si podruhe nekoupil, realita je prost euplne jinde nez recenze, doporucuji avsforum - tam ty zkusenosti odpovidaji tem mojim. BTW nyni opet na reklamaci, ale myslim, ze stejne to akorat vic rozbijou.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

ja mel s TW5000 problem jenom jednou s optikou "rozostroval se sam od sebe" (spise moje vina pri prevlikani jsem do nej nechtene celkem silne prastil rukou) po vymene za novou optiku uz nemam problem..

Kazdopadne par lidi co ma TW3200 znam a zatim nikdo nemel problem. Spise v tom vidim vetsi kusovou miru reklamaci, zrejme proste neprochazi v otvarne tak dukladnou vystupni kontrolou jako TW5000/5500 a proto je i vysledna cena celkem nizka. Vsak jeden cas byl TW3200 za cenu lehce pres 20 000,- coz byl v te dobe doslova masakr a drtil veskerou konkurenci rozdilem 2 trid.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

A navic to neumi HDMI CEC, coz uz dneska celkem nastve. Protoze i kdyz by clovek prekousl vypinani a zapinani rucne, tak spousta zarizne nebude funguvat v headless rezimu - tj. jen avr a zarizeni CEC
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

HDMI CEC me netrapi to jedno zmacknuti cudliku na ovladaci me uz nevytrhne :)
zvirek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvirek »

Stratos píše:HDMI CEC me netrapi to jedno zmacknuti cudliku na ovladaci me uz nevytrhne :)
Notabene, kdo to myslí s domácím kinem vážně, tak má stejně all in one ovladač ala Logitech harmony.
Jednim stisknutiim se mi zapne: plátno dolů, projektor, reciever, subwoofer, satelit, nebo HTPC a rovnou se mi dá tak aktivita , kterou chci ( hudba, filmy, TV, radio, ... )
Kdybych měl používat orig. DO, tak se mi na konferenčák nic jiného nevejde.
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

No, akorat to casto neco vynacha z tech nabindovanych aktivit, konfigurace harmony hrozna a ten delay pri scrollovani v seznamu je naprosto tragicky, ale kazdy at si dela jak chce. Me to treba vadi.
zvirek
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zvirek »

evevlo píše:No, akorat to casto neco vynacha z tech nabindovanych aktivit, konfigurace harmony hrozna a ten delay pri scrollovani v seznamu je naprosto tragicky, ale kazdy at si dela jak chce. Me to treba vadi.
Konfigurace je složitejší,a le zase ten ovladač naučím úplně všechno a halvně se naučí povely z jiných DO. konkrétně relativně levný typ 525.
O žádném deley ve skrolování nevím, ten ovladač normálně vysílá IR signály shodné s originálním ovladačem, takže je rekace úplně stejná - stejně rychlá - okamžitá.
Samozřejmě na začátku, kdy musí odvysílat třeba 8 povelů pro všechny zařízení, tak to trvá cca 6 sekund a podobně při vypínání, ale jinak je to naprosto stejné jako s originálním DO.
Já jsem ho pořídit prostě musel, protože manželka, nebo návštěvy by si prostě film nepustily ( zapnout postupně všechna zařízení, nastavit správné vstupy - nevědí jaké - to byla práce na několik minut )
evevlo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od evevlo »

No nemas pravdu, mozna to teda na tech levnych je lepsi, ale harmony one, proste nefunguje pouzitelne, i logitech to uznava, ze to maji zabugovane a neumi to od doby co koupili vyrobce tech ovladacu.
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

ja som nejak nie náročný na ovládač ale aby som nemal tiež plný stolík ovladačov tak som si objednal už davno tento http://www.dalkove-ovladace.cz/univerza ... kro-p-2171
Mám na nom:
1. plazma Samsung
2. MMC Egreat r6pro
3. Genius repro
4. projektor
5. ovládanie HDMI switch in 4 out 2
a uplná spokojnosť všetko super naprogramovali priamo u nich + poslali komplet popis funkcií k jednotlivým zariadeniam na ovládači. mam ho už nejaký ten čas a bez poruchy zatial.
ladinekk
Nováček
Nováček

Příspěvek od ladinekk »

Jaký máš prosim tě mitulko HDMI switch in 4 out 2.Zkoušel jsem už 2 kousky kolem 800stovek a fungovalo to vždy pouze na jeden výstup.Asi budu muset přitlačit na peněženku .Zapojeno to bude za AV receiverem do plazmy Panasonic a projektoru Epson3200(používán 3roky,zatim v pohodě)
Dik za odpověd
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Odpovědět

Zpět na „Projektory“