Jak rozvést Wi-Fi po objektech?

Vše kolem bezdrátových sítí - WiFi, atd.

Moderátor: Don

Odpovědět
Janen182
Nováček
Nováček

Jak rozvést Wi-Fi po objektech?

Příspěvek od Janen182 »

Dobrý den, prosím o radu. Na obrázku je nákres toho, co bych rád zrealizoval. V současnosti mám signálem pokrytý D1 (dům 1). Tam kde je ta červená tečka, tam je i wifi router. D1 je dům s jedním patrem a router je umístěný v rohu patra (viz nákres). Jinam umístit prakticky nejde, protože od něj vede kabel na střechu ke klientovi, který se připojuje k AP poskytovatele. Router je základní s jednou anténkou, jejíž zisk je cca 2 - 3 dBi. Ani jsem nikde nedohledal vyzařovací úhly a polarizaci, ale tato anténka mi pokryje celý D1 (dům 1). I když v přízemí je signál mizerný, tak tam ale je. Anténka je šroubovací, takže možnost připojit externí.

Jaké je prosím nejlepší bezdrátové řešení, jak rozvést signál do vyznačených prostor (viz červené čáry na nákresu)? Tahání kabelů není možné. Je třeba ještě uvést, že D2 (dům 2) je přízemní a signál nemusí být všude, stačí mi jen 1/3 domu. Pokud bych umístil něco na střechu D1 (domu 1) což možné je (plochá střecha a můžu tam dát cokoliv), tak si nejsem jist, jestli budu mít tento objekt pokrytý. Myslel jsem, že bych koupil jiný router, např. s více anténami a jedna by byla pro pokrytí D1 a další by šla např. na střechu a pokryla zbytek. Otázka je, jestli je nějaká taková anténa, která zvládne pokrýt takový úhel.

Moc děkuji za odpovědi.

PLÁNEK: http://imgup.cz/images/2014/07/29/planek.jpg
Janen182
Nováček
Nováček

Re: Jak rozvést Wi-Fi po objektech?

Příspěvek od Janen182 »

Bylo by efektivním řešením, kdybych dal na D1 2x AP, jedno pro D1 a druhé pro zahradu?
Odpovědět

Zpět na „Bezdrátové sítě“