Far Cry
Moderátor: Baneshee
- Swat
- Mírně pokročilý

Re: Far Cry
No jsou ty textury na palmách trochu vyblitý,no.A co když k tomu přijdeš,zaostří se to?Přece to takhle nezůstane.Novej hardware stará hra-ladění,tweakování,modding aby to vůbec jelo...A je to tak rušivý?Pokud se to v závislosti na vzdálenosti renderuje jak má,tak bych to neřešil.
MB: Asrock Z370 Extreme4, CPU: Intel Core i5-8600K@5 GHz (SilentiumPC Navis PRO 240 AiO), RAM: 2x8 GB G.Skill DDR4 3200 MHz, GPU: Gigabyte RTX 2080 Gaming OC, HDD: SSD WD Blue 3D 1TB, Seagate IronWolf 6TB, DVD: Asus, PSU: Seasonic Focus Plus 850 Gold, CASE: Corsair T600 Graphite White Edition, MONITOR: BenQ XR3501, TV: 55" Samsung Q6FN
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Na to jak je to stary(hral sem to na GF4 TI) to s tim FCAM modem vypada i dnes k svetu.
Textury to ma imho lepsi jak rage treba

Ja to nikdy nedohral, protoze sem pokazdy skoncil u tech mutantu a prestalo me to bavit.Ted to hodlam napravit a hezky pekne ve full HD(predtim 15"crt 1024x768)
BTW 1920x1080 4xAA +16AF +supersampling v ovladacich a fps mi jednou skocili na par vterin na 40
Textury to ma imho lepsi jak rage treba
Ja to nikdy nedohral, protoze sem pokazdy skoncil u tech mutantu a prestalo me to bavit.Ted to hodlam napravit a hezky pekne ve full HD(predtim 15"crt 1024x768)
BTW 1920x1080 4xAA +16AF +supersampling v ovladacich a fps mi jednou skocili na par vterin na 40
- zhor
- Začátečník

Je to je porad krasna hra. Nejen grafikou ale hlavne AI ktera v tomhle druhu her dosud nebyla prekonana. Hral jsem to asi trikrat, pokazdy sel jinudy (diky absolutni volnosti pohybu) a pokazdy pajdulaci reagovali jinak, takze v tom bylo furt neco novyho. Nezapomenu jak jsem jich par oddelal zdalky schovanej v porostu. Jdu dal a najednou slysim blizici se hlasy. Zalehnu do vysoky travy, chodej par metru kolem, nevidej me a pritom furt melou: 'Nekde tady musi bejt'. Stacilo se ale postavit a hned to do vas naprali: 'A mas to ty svine'. Pak mi to doslo - nasrali se za zabity kamose a sli me hledat kilometr daleko i kdyz me vubec nevideli! Z toho jde az mraz po zadech.
Urcite to jeste nekdy zase dam az nebude co novyho. Rekl bych zatim nejlepsi FPS co kdy vysla...
Urcite to jeste nekdy zase dam az nebude co novyho. Rekl bych zatim nejlepsi FPS co kdy vysla...
PC1: CPU=i7-11700F+NH-U12A | MB=Asus TUF B560M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x16G 3600 | GPU=Asus RTX4070 Dual | SSD=Samsung 990Pro 1T+870EVO 2T | SSHD: Seagate FireCuda 2T | PS=Corsair TX750M | Case=FD FocusG Mini | Mon= MAG272-165Hz | OS=W10Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
PC2: CPU=i7-6700K+NH-U9B | MB=Asus Z170M-Plus | RAM=Corsair LPX 2x8G 3200 | GPU=RTX2060S | SSD=Samsung 970Evo 1T+870Evo 250G | HDD=Seagate 1T | PS=Seasonic SSR-550RM | OS=W11Pro |
- kotas
- Středně pokročilý

- to asi neHEAD píše:...Textury to ma imho lepsi jak rage treba
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- zombux
- Odborník PCT

pro mě pořád jedna z posledních opravdu zábavných FPS, mutanti nemutanti 
ignorelist: kremrole a dezoláti
- kotas
- Středně pokročilý

FarCry je legenda, o tom žádná a výborná hra, ale po zhruba polovině hry, kdy na řadu přijdou právě TI mutanti, mě to pokaždé moc nebavilo nozombux píše:pro mě pořád jedna z posledních opravdu zábavných FPS, mutanti nemutanti
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
- Butch
- Středně pokročilý

Me celkem bavilo pak po dohrani upravovat ty mapy v editoru a tvorit ruzne veze, skokanky pro jeepy a tak 
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Znova sem to rozehral ze to konecne dohraju.Pokazdy me to prestalo bavit v bode kdy sem vyhodil do vzduchu tu parni elektrarnu.
Tam proste stoupne obtiznost zniceho nic asi o 1000%.
Znova sem se dostal do toho bodu a to se proste neda hrat.Lidi pouzivaj asi aimboty a po jedny davce me bez brneni sundaj.Mutanti mi prvni ranou sejmou brneni a bez brneni du taky na ranu.
Jak tahle hra mohla dostat 9/10 to fakt nechapu.Prvni pulka hry asi jo, ale ta druha je za 1/10.
Tam proste stoupne obtiznost zniceho nic asi o 1000%.
Znova sem se dostal do toho bodu a to se proste neda hrat.Lidi pouzivaj asi aimboty a po jedny davce me bez brneni sundaj.Mutanti mi prvni ranou sejmou brneni a bez brneni du taky na ranu.
Jak tahle hra mohla dostat 9/10 to fakt nechapu.Prvni pulka hry asi jo, ale ta druha je za 1/10.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Je to dnes již kultovní a parádní hra. Moc se mi práve líbí střídaní lehkých a težkých misí. Krom legend před 20 lety typu Doom, Wolf apod, je tohle jediná hra co jsem hrál asi 5 x. Nádhera, me nikdy nesel na ty lodi sestrelit vrtulník s Caverem nebo jak se jmenoval. 
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No hraju to s tim Fcam modem co umoznuje quick save a i tak je to moc tezky.A to hraju jen na medium.
Prvni pulka je rozhodne 9/10, ale ta druha to je snad to nejhorsi co sem kdy hral.
Porad couram v nakych laboratorich a vsude mutanti a nebo vojaci co me sejmou na jednu ranu.
Ja vim, ze kdyz to vyslo byli vsichni udelany z ty grafiky a proto to melo tak vysoky hodnoceni.Ale ten gameplay ve druhy pulce to je katastrofa.
Prvni pulka je rozhodne 9/10, ale ta druha to je snad to nejhorsi co sem kdy hral.
Porad couram v nakych laboratorich a vsude mutanti a nebo vojaci co me sejmou na jednu ranu.
Ja vim, ze kdyz to vyslo byli vsichni udelany z ty grafiky a proto to melo tak vysoky hodnoceni.Ale ten gameplay ve druhy pulce to je katastrofa.
- Paul
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ti mutanti jsou tužší ale zas tak hrozný mi to teda nepřišlo. Teprv předposlední mise je pořádná sranda, kdy hráč začíná po pádu vrtulníku uprostřed jungle s pár nábojema a skoro bez života a všude plno mutantů, to byla pecka. Pořádnej stealth a skvělá atmosféra.
Ryzen 5800X3D, Gigabyte Aorus X470 Gaming, 2*8GB FlareX@3200, nVidia RTX 3080Ti, 500GB SSD Evo 970, 2TB Crucial MX500, 120GB M4 SSD, 2 * Samsung F1 1TB SATAII, A4-Tech A7, Panasonic ST50 55" Plasma, NEC 24WMGX3 24", Win10 64bit Home, Steam Deck
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
If you have been voting for politicians who promise to give you goodies at someone else's expense, then you have no right to complain when they take your money and give it to someone else, including themselves.
- TankGeorge
- Začátečník

-
Už si ani nepamatuju, jakou parní elektrárnu máš na mysli. Ta první noční mise? Hra je fakt těžká, s mutantama byly vždycky nervy, ale stačí trochu zvolnit tempo, sundávat je postupně, držet si přehled o pozicích a mít čich na situace, kdy je třeba prostě vyběhnout a vykropit všechny zásobníky všech 4 zbraní - no reloads.
Rozhodně je FC těžší, jak HL2 nebo DOOM3, co v té době také vyšly. Na menší obtížnost akorát přibývá volně se povalující munice, ale nepřátelé nejsou o moc lehčí. Jak psal Dzin, mise nejsou nonstop peklo. Po nějakém záseku následuje úleva - nebo ještě větší zásek x) Tohle střídavé tempo právě dělá hru tak dobrou.
Rozhodně je FC těžší, jak HL2 nebo DOOM3, co v té době také vyšly. Na menší obtížnost akorát přibývá volně se povalující munice, ale nepřátelé nejsou o moc lehčí. Jak psal Dzin, mise nejsou nonstop peklo. Po nějakém záseku následuje úleva - nebo ještě větší zásek x) Tohle střídavé tempo právě dělá hru tak dobrou.
Ryzen 7800X3D + Kingston 2x32GB 6000/36 + RTX 4090 sociální Gainward + ROG B650E-E
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
LG OLED CX 55" + Fractal Design Define S2
- Ache
- Pokročilý

Vida, FC bych mohl zase oprášit.
Ale že by to bylo nějaké obtížné? Co si tak nějak pamatuju tak sem se akorát vztekal u toho úseku kde vás vykopne z tý heliny a pak se ocitnene u takovýho vodopádu v džungli s minimem munice a všude hromada mutantů... to bylo trochu normal až medium obtížné.
Ale že by to bylo nějaké obtížné? Co si tak nějak pamatuju tak sem se akorát vztekal u toho úseku kde vás vykopne z tý heliny a pak se ocitnene u takovýho vodopádu v džungli s minimem munice a všude hromada mutantů... to bylo trochu normal až medium obtížné.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- kotas
- Středně pokročilý

Ve svý době byl FarCry pecka, ale to je tak většinou z každou hrou, teď by mě třeba už vůbec neoslovil 
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Porad to vypada slusne az na ty vzdaleny objekty
http://abload.de/img/farcry_2014_07_28_16_zweqz.png
Btw ten level archive jak mam zachranit tu zenskou je jasne nejhorsi v cely hre.
Potom uz je to zase docela v pohode.Hlavne i obtiznost dost klesla, protoze mam prostor na manevrovani.
http://abload.de/img/farcry_2014_07_28_16_zweqz.png
Btw ten level archive jak mam zachranit tu zenskou je jasne nejhorsi v cely hre.
Potom uz je to zase docela v pohode.Hlavne i obtiznost dost klesla, protoze mam prostor na manevrovani.
- Sobo
- Středně pokročilý

To se teda divím, že taková hra nemá nějaký mod na lepší grafiku, nebo alespoň nějaký příkaz, který by ovládal LOD, protože ty palmy v dálce jsou fakt úsměvné. Pokud si dobře pamatuju, tak novější verze měly i nějaké nastavení renderu, kde např. při Realistic to vypadalo více jako Crysis a už to nebyly takové omalovánky.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja to hraju s tim Fcam modem a to uz vylepsuje grafiku..
btw novodoba recenze tu hru vystihuje fakt dobre.
https://www.youtube.com/watch?v=jmkCCih1T00
btw novodoba recenze tu hru vystihuje fakt dobre.
https://www.youtube.com/watch?v=jmkCCih1T00
- Ache
- Pokročilý

Dalo se to nějak upravit, protože si moc dobře pamatuju že sem to s upraveným LOD hrál aby vzdálený palmy nebyly jen "papír".Sobo píše:To se teda divím, že taková hra nemá nějaký mod na lepší grafiku, nebo alespoň nějaký příkaz, který by ovládal LOD, protože ty palmy v dálce jsou fakt úsměvné..
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- Hladis
- Moderátor

Obtizna ta hra není. Mozna tak v pomereni s dnesnima hrama, ale jinak nic, co by obtiznosti vybocovalo z tehdejšího prumeru.Ache píše: Ale že by to bylo nějaké obtížné? Co si tak nějak pamatuju tak sem se akorát vztekal u toho úseku kde vás vykopne z tý heliny a pak se ocitnene u takovýho vodopádu v džungli s minimem munice a všude hromada mutantů... to bylo trochu normal až medium obtížné.
- Sobo
- Středně pokročilý

Imo to bylo nadprůměrně obtížné, protože se bojovalo zpravidla v relativně velkém a otevřeném prostředí, což je oproti koridoru mnohem těžší, protože:
- člověk musí mít dobrou představu o situaci kolem sebe (hlídat záda, boky atd.)
- větší vzdálenosti -> menší přesnost
- zbraně ve hře mají při full autu velký rozptyl -> bylo potřeba s nimi umět zacházet a řešit techniku střelby
Ten brutální damage nepřátel tomu taky moc nepomáhal. Když to srovnám třeba s Doomem 3, který je totálně lineární a eventuálně jsem u něj později znal spawny nepřátel nazpaměť, takže jsem vždycky cca. vteřinu před spawnem monstra stál na místě před ním s nabitou brokovnicí a jenom ho hned po zrození odpravil. Zbraně v HL2 i Doomovi byly nehrorázně přesné i za běhu, nějaká technika střelby se tam neřešila, prostě full auto a čau.
Taky se mi v té době nezdálo, že by to na normal bylo nějak šíleně těžké, ale oproti většině ostatních her to asi bylo o něco těžší.
- člověk musí mít dobrou představu o situaci kolem sebe (hlídat záda, boky atd.)
- větší vzdálenosti -> menší přesnost
- zbraně ve hře mají při full autu velký rozptyl -> bylo potřeba s nimi umět zacházet a řešit techniku střelby
Ten brutální damage nepřátel tomu taky moc nepomáhal. Když to srovnám třeba s Doomem 3, který je totálně lineární a eventuálně jsem u něj později znal spawny nepřátel nazpaměť, takže jsem vždycky cca. vteřinu před spawnem monstra stál na místě před ním s nabitou brokovnicí a jenom ho hned po zrození odpravil. Zbraně v HL2 i Doomovi byly nehrorázně přesné i za běhu, nějaká technika střelby se tam neřešila, prostě full auto a čau.
Taky se mi v té době nezdálo, že by to na normal bylo nějak šíleně těžké, ale oproti většině ostatních her to asi bylo o něco těžší.
So, Lone Star, now you see that the Evil will always triumph, because Good is dumb! - Lord Dark Helmet @ Spaceballs