Dobrý den,
chtěl bych se vás zeptat jakou desku by jste mi doporučily. Mám vybranou desku ASUS H97-PRO, ale taky se mi líbí deska GIGABYTE GA-Z97X-SOC - Intel Z97 která je totiž oranžově zbarvená a hodila by se do mé skříně která bude celá oranžově svítit.
Chci nějakou rozumnou, ale taky pěknou desku která by stála max cca.4500kč, ale stejně je už tahle částka pro mně extrém tak radši takové drahé moc ne. Deska musí mít asi cca. 5 a více konektorů na ventilátory, 3 sata konektory (2HDD A 1SSD) a aby uměla deska regulovat ventilátory.
PC bude používán na renderování videí proto ten xeon je levnější než i7 a hraní nových her.
PC SESTAVU UŽ VELICE NERAD MĚNÍM RAM, CPU, ZDROJ, ATD.!!!!!!!
Má sestava: http://www.czc.cz/f00rb0jr0ejp19g5187kkobim1/seznam
Deska GIGABYTE: http://www.czc.cz/gigabyte-ga-z97x-soc- ... _Intel_Z97
DÍKY
Výběr desky do sestavy 1150
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- pepanecek5
- Žlutá karta Bazar

-
- pepanecek5
- Žlutá karta Bazar

-
Re: Výběr desky do sestavy 1150
Později jestli by to šlo bych přešel na novou architekturu 14nm Broadwell. Haswelly nejdou moc taktovat tak zatím budu kupovat ten xeon než i7. Jen doufám jestli ty nové procesory bude podporovat deska tu novou řadu Broadwell. Kdyby to deska nepodporovala tak mi asi bude stačit jen ta ASUS 
- Fajfka123
- Začátečník

-
Pokuď jsi ochotný do desky dat kolem těch 4k, tak bych doporučoval tuto: http://www.czc.cz/asus-maximus-vii-rang ... qqijggj6kf
Pokuď méně, tak tuto: http://www.czc.cz/asus-z97-c-intel-z97/ ... qqijggj6kf
Co se týče vybraných věcí, tak i tu si musím rypnout. Chladič na procesor bych vůbec nebral. Sám mám chladič Artic a je to nejhorší, co jsem kdy koupil. Paměti raději crucial. Jinak ok.
Pokuď méně, tak tuto: http://www.czc.cz/asus-z97-c-intel-z97/ ... qqijggj6kf
Co se týče vybraných věcí, tak i tu si musím rypnout. Chladič na procesor bych vůbec nebral. Sám mám chladič Artic a je to nejhorší, co jsem kdy koupil. Paměti raději crucial. Jinak ok.
MB: Asus Z370 Prime-A, CPU: Intel i5-8600K, HDD: Seagate 3TB SSD: Kingston SSD A2000 250GB GPU: MSI GeForce RTX 3070 GAMING Z TRIO RAM: Crucial 8GB/Kingston 16GB Zdroj: Corsair RM650x Case: Fractal Design Define R4 Black Pearl + window
- Spring
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
K cemu potrebujes 5 a vice konektoru, kdyz kazdy konektor obslouzi 10W (max 12W) a ventilatory tak muzes radit za sebe (PWM i DMI) na jednotlive vetve? Regulovat PWM umi vsechny, DMI na konektorech jen hrstka a regulace treba podle grafiky, CPU nebo napajeci kaskady snad zadna deska posazena na Z97 ani neumi. 100% to umi Gigabyte GA-Z87X-UD4H, ktera ma shodne regulace jako moje GA-990FXA-UD3 - 3 okruhy (CPU, VRM a VGA) rizene it8720.
Funguje to tak, ze se zvysi jen otacky ventilatoru VGA, aniz by se musel zacit zvedat prutok ve skrini nebo CPU, pokud jsou teploty stale v definovanem rozsahu. Kdyby teplota VGA prekrocila stanovenou hranici napr.: 55℃, dynamicky se zacnou navysovat otacky fanu na Acceleru a pokud ani to nestaci a teplota prejde napr.: 60℃, zacnou postupne navysovat otacky i skrinove chladice. Chladic CPU se muze flakat na svych 550rpm, protoze nema potrebu zbytecne zvysovat otacky, kdyz nedosahuje ani min. stanovene teploty. Ridit je mozne i nasavaci/vyfukove sety (3in top + 3out) na stanovenem konektoru, ktery zvedne otacky pro lepsi chlazeni CPU i napajeci kaskady. Cele to mam zavrene ve Fractal Define R4 (Arctic F12 PWM 6ks) s FX8350 (NH-U14S) a Accelero Xtreme III Plus MSI GTX 770 Gaming. Jeste dodelavam scripty a rotaci pro zmeny schemat chlazeni tak, aby to bralo vystupy z meteostanice a teplotniho cidla v byte. Ty se ukladaji do DB a bash s cronem dokonale vykryvaji moje choutky si s necim stale hrat.
Funguje to tak, ze se zvysi jen otacky ventilatoru VGA, aniz by se musel zacit zvedat prutok ve skrini nebo CPU, pokud jsou teploty stale v definovanem rozsahu. Kdyby teplota VGA prekrocila stanovenou hranici napr.: 55℃, dynamicky se zacnou navysovat otacky fanu na Acceleru a pokud ani to nestaci a teplota prejde napr.: 60℃, zacnou postupne navysovat otacky i skrinove chladice. Chladic CPU se muze flakat na svych 550rpm, protoze nema potrebu zbytecne zvysovat otacky, kdyz nedosahuje ani min. stanovene teploty. Ridit je mozne i nasavaci/vyfukove sety (3in top + 3out) na stanovenem konektoru, ktery zvedne otacky pro lepsi chlazeni CPU i napajeci kaskady. Cele to mam zavrene ve Fractal Define R4 (Arctic F12 PWM 6ks) s FX8350 (NH-U14S) a Accelero Xtreme III Plus MSI GTX 770 Gaming. Jeste dodelavam scripty a rotaci pro zmeny schemat chlazeni tak, aby to bralo vystupy z meteostanice a teplotniho cidla v byte. Ty se ukladaji do DB a bash s cronem dokonale vykryvaji moje choutky si s necim stale hrat.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
- pepanecek5
- Žlutá karta Bazar

-
Mám doma další pc a v něm je arctic cooling freezer 7 a jede už spolehlivě asi 3 roky. Kamrádovi jsem kupoval taky AC 7 a nemůže si ho vynachválit a ještě jsem ho kolikrát montoval a žádné problémy. Asi si narazil na vadný kus
Chci se ještě zeptat jestli by se nedala sehnat nějaká deska za slušné peníze do které by šla dát ta nová architektura Broadwell. Zatím bych jel na xeonu a později bych koupil tu novou architekturu a aby ten cpu šel taktovat. Zavolám si na to experta.
Chci se ještě zeptat jestli by se nedala sehnat nějaká deska za slušné peníze do které by šla dát ta nová architektura Broadwell. Zatím bych jel na xeonu a později bych koupil tu novou architekturu a aby ten cpu šel taktovat. Zavolám si na to experta.