PROJEKTORY

Stolní i přenosné projektory - rady a zkušenosti, včetně výběru.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: PROJEKTORY

Příspěvek od Stratos »

neco takoveho si chci taky koupit protoze muj Reciever ma jenom jeden HDMI OUT ale ja mam projektor i televizi tj musim to manualne odpojovat a pripojovat a zbytecne tim ten HDMI konektor jaksi nicim.. Kdes to kupoval? Koukam ze to v CR maji snad jenom 4 kramy..
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

Mohl bych se zeptat, zda máte někdo zkušenost s porovnáním plátno vs zeď? Promítám s EHTW3200 při totální tmě na zeď natřenou primalex polar (tedy nejsytější bílá) a stejně mám potřebu používat nejsvítivější režim (living room) v normal režimu spotřeby, jinak je obraz mdlý, vybledlý a bez kotrastu. Možná že chci po tomhle projektoru víc, než je schopen ale nikdy jsem neměl k dispozici plátno a tak mi vrtá hlavou, jestli nedělám chybu, když promítám na zeď.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tohle prave resi platno...
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

To Stratos: ja som to kupoval uz davno tu na Slovenskom eshope nejakom, tiez to bolo len v par obchodoch potom sa to nejak vytratilo z ponuk. Skus este pozriet firmu GEMBIRD alebo ATEN tie tiez robia switche a splitery s hdmi.
Ja som to kupoval presne pre ten isty problem ako mas ty to prepajanie medzi tv a projektorom. Cena bola okolo 60€
Uz viem aj obchod kde som to kupoval je to Digital store na ich stranke si daj do vyhladavania Digitus hdmi a vyhodi ti ponuku. Stoji tam teraz 52€..
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

neměl byste tip, kam se podívat po takovém plátně? Nemůžu najít nic většího jak 300cm na šířku a nikde jsem nenašel formát 2.35:1. Nedá se někde koupit plátno v metráži nebo nění firma co by dělala větší a širokoúhlá plátna speciálně pro potřeby domácího kina?
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

skus sa opýtať tu: http://premietanie.sk/index.php?route=p ... uct_id=100
možno by Ti vedeli aj na mieru vyrobiť.
Načo Ti je tak velké plátno?
Sa mi zdá že väčšie formáty sa robia len na tých kovových konštrukciách ako su na festivaloch. lebo ked je tak velke platno v tubuse tak sa zvyknu krutiť okraje plátna čo ti robí tiene pri premietaní. Mal som 300vku tubu na dlžku a predal som to.
Potom skus na tej stranke sa popýtať možno by vedeli len plátno poslať a rám by si si urobil sam doma.
Ja premietam momentálne na stenu môžeš pozrieť videa
1. stena LG PA70g 80" http://www.youtube.com/watch?v=RYfzxZgER2M
2. stena LG PA70g 80" http://www.youtube.com/watch?v=jsILIVUpX4M
3. stena Asus B1M 130" http://www.youtube.com/watch?v=jAfrBN5xrKo
inak plátna máš rozne kvality su biele ale aj šede tie su tuším aj na Full HD určené
najdrahšie su tie uplne tmave to ma byť nejaká novinka už davnejšie prezentovaná neviem názov.
PC Intel i5 3570 HD2500,Kingston 2x4GB kit DDR3 CL9, system disk SSD Kingston 240GB,doska GIGABYTE H77N-WIFI,HDD WD 1TB Blue Edition, case Cooler Master N200,case fan Corsair Quiet edition AF120 4ks,zdroj Seasonic S12II 520W Bronze, grafika MSI N760 Gaming, monitor 24" Asus,headset Genius ZABIUS HS-G850.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

cerne platno se dela zatim v mensich rozmerech a jeho cena saha ke 100 000,- s DPH uz jsem se na to ptal :)
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

ja viem lacné to nie je. obraz je ale na tom parádny.
Inak ja vždy obdivujem na youtube tie domáce "kinosaly"
tie sedačky velké, ozvučenie a prostredie ozaj ako v kine.
Len cenu jednej sedačky odhadujem na 3000euro....zvyšok ani nevravím...:)
Hold my sa musíme uskromniť nejde to tak megalomansky ako v Amerike alebo Nemecku.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

Ja potřebuju vysokou odrazovost. Koupí šedého nebo dokonce černého plátna bych s tou svojí světluškou moc nezasvítil. Černá by možná byla černá ale to by asi tak byla jediná viditelná barva :). No a proč tak velké? Protože mám rád velký obraz. Za tu dobu co mám projektor doma jsem několikrát měnil velikost, povrch a poměr stran a 2.35:1 formát s 380cm šířkou je to pravé ořechové. Když promítám 16:9, tak mám obraz široký jen asi ty 3 metry možná i míň ale tu rezervu tam právě potřebuju na ty širokoúhlé filmy.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

jakou mas svitivost? podle me by ti melo stacit klasicke matne platno mam ho doma a uz jsem na nem tetsoval spoustu projektoru ktere velkou svitivosti rozhodne nevynikaly
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

Mám EHTW3200. To má 1800 lumenů. Nasvíceno 1700 hodin. Promítám v úplné tmě a používám jedině nejsvítivější living room v normal módu. Pixel formát Ycbcr (..v porovnání s RGB má přirozenější barvy pro bluray a čitelnější tmavé scény), výchozí lehce zvýšené nastavení gamma a úplný rozsah barev 0-256. Teplota barev 7500. Ostrost nejvyšší možná. Vypnuty "vylepšováky" typu korekce čočky, bělejší bílá a veškeré "vylepšováky" od AMD v catalystech. Vše ostatní na výchozích hodnotách. To jen tak kdyby někoho zajímalo "ideální nastavení". A jak jsem psal... stěna je natřena nejbíleji, jak jen natřít stěnu můžete. Vím že nemůžu porovnávat levnější lcd projektor s IPS monitorem ale stejně... když vidím ten rozdíl v kontrastu a sytosti, tak přemýšlím, jak se alespoň částečně přiblížit. No a vzhledem k tomu, že projektory se nikam nehnou a jsou stejně drahé jak před 4 lety (né-li dražší), tak mi zbývá už jen zvážit to plátno.
Naposledy upravil(a) vincik dne ned 3. srp 2014, 16:58, celkem upraveno 2 x.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mam TW5000 a promitam na platno v rezimu tmave kino + lampa na nizky rezim tj nakejch 600-800lumenu spise jeste mene a staci to..
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

No jo. S plátnem a projektorem s trojnásobným kontrastem... to je asi jiný kafe.

edit
A zkoušel jste porovnat při stejných podmínkách plátno a bílou zeď? Já jsem doma našel akorát po dědovi staré plátno od promítačky na diapozitivy. A v porovnání se zdí zdaleka neobstálo. Obraz byl vybledlý a nažloutlý. Ale kdoví co to bylo zač.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

rozdil je celkem zasadni. Opravdu bejt tebou koupim roletove platno prodavaj se uz od par tisic.. Obraz chytne uplne jinej nadech uvidis.
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Vsak na tej stranke co som ti poslal maju aj platno s vysokou odrazivostou tie HD Grey maju v platne v povrchu platna primes nejakej sklennej zmesy cim sa zvysuje odrazivost obrazu. Inak nechapem ako mozes mat zly obraz ked ja premietam na stenu a mam svietivost 700lumenov co je asi ekvivalent 1000 lumenov pri lampovych projektoroch a to este mam rezim eco zapnuty. Inak na velmi odrazive platno musis mat aj izbu upravenu lebo ak mas biele steny okolo bude ti velmi osvetlovat obraz okolie stien a tym sa znizuje opticky kvalita obrazu.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

tak Elite screens vyrábí rámová plátna 2.35:1 až do 4 metrů šířky a navíc je ještě dělá s možností zahnutí (kraje jsou blíž k projektoru). Má to jen malou vadu. Cenu kolem 40 000kč.

http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_noss/ ... e+2.35%3A1
lebo ak mas biele steny okolo bude ti velmi osvetlovat obraz okolie stien a tym sa znizuje opticky kvalita obrazu.
mista, která by mohla odrážet světlo zpět na projekční plochu a plochu okolo obrazu mám ošetřena černou barvou nebo látkou. Neni asi lumen jako lumen. Taky se musí počítat s opotřebovanou lampou a vzdáleností projektoru. Ale je taky dost dobře možné, že jsem jen neuspokojitelný.

Ty ceny na tom premietanie.sk už jsou podstatně lidovější jak Elite screens:D díky za odkaz...mrknu na to

...
Mystifikoval jsem vás i sebe těmi 4 metry. Nevím proč jsem měl zafixované ty 4. Ve skutečnosti to nejsou ani celé tři. 2.35:1 sice nemají ale zato mají 16:9 až v šířce 280cm a ta cena je ve srovnání s Elite screens opravdu lidová. Koukal jsem na ty povrchy a myslím, že ideální bude matte white se ziskem 1.0.

edit. tak teď tam čtu, že poměr stran udělají jakýkoliv... myslím, že je rozhodnuto
Naposledy upravil(a) vincik dne ned 3. srp 2014, 23:55, celkem upraveno 2 x.
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

našiel som ešte niečo takéto: http://www.opalmultimedia.sk/devel/os/p ... 2_280.html
ale ceny dosť brutalne na domáce použitie.
Musíš ratať s tým, že ak chceš velký rozmer a kvalitu má to svoju cenu.
Inak na Tvojom mieste sa nejak dopatram k plátnu a urobím si doma sam rám podla toho aký rozmer potrebuješ a máš pokoj. Zavesíš ho ako obraz nebude sa Ti vlniť a robiť tiene ked bude v rame.
Ak teda nebude vadiť že by bolo na stene zavesené to už je na Tvojom vkuse. zaleží či maš vyčlenenu izbu čisto len na domáce kino. Raz som videl nejaký eshop čo ponukal sady ramov + platno ale za boha si nespomeniem čo to bolo za shop ani náznakom.
Niečo takéto osadiť doma do rámu: http://projekcne-platna.heureka.sk/refl ... e/#section
Pri platne zaleži na tom kooficiente GAIN optimum by malo byť 1,0 sa mi zda. skus ešte niečo popozerať
a zvážiť čo by sa Ti hodilo a niečo poprečituj na nete o plátnach.
Ale ako aj stratos pisal tie "high end" už niečo koštujú a je to na Tvojom uvážení či sa Ti to vyplatí.
Tu máš ešte 400ku : http://www.electronic-star.sk/Premietac ... _i1361.htm elektrický pohon
a tu máš 300ku v akcii http://www.electronic-star.sk/Rolovatel ... -3_i48.htm to máš 150" to Ti musí byť až až na doma.
Sa mi hned nezdal ten rozmer že 400ka dlžka...:)
Ale ak Ti na premietanie.sk urobia rozmer na požiadanie tak je to super.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

mitulko píše:Vsak na tej stranke co som ti poslal maju aj platno s vysokou odrazivostou tie HD Grey maju v platne v povrchu platna primes nejakej sklennej zmesy cim sa zvysuje odrazivost obrazu. Inak nechapem ako mozes mat zly obraz ked ja premietam na stenu a mam svietivost 700lumenov co je asi ekvivalent 1000 lumenov pri lampovych projektoroch a to este mam rezim eco zapnuty. Inak na velmi odrazive platno musis mat aj izbu upravenu lebo ak mas biele steny okolo bude ti velmi osvetlovat obraz okolie stien a tym sa znizuje opticky kvalita obrazu.
High contrast mathe white nekupuju. TO se pouzivalo v dobach kdy mely projektory velmi malou svitivost take jsem toto platno chvili pouzival snad ho jeste nekde mam ve sklepe :)...

Problem je ze s nekteryma novejma projektorama toto platno nefunguje jak by melo a vznika v obraze neprijemny moare efekt.. Tento problem jsem resil pri prechodu z TW700 na TW3700/5000...

Tj radsi bych sel na jistotu a vzal klasicky povrch mathe white..
mitulko
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mitulko »

Tak to dobre vedieť s tým HD grey. Ja som s ním nemal skusenosť.
Ja som mal vždy zatial len mathe white.
vincik
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od vincik »

ano, určitě matte white. Promítám jedině při úplném zatmění a zase takovou malou svítivost to asi nemá. Co jsem četl, tak matte white je jasná volba pro mě. Ještě si musím rozmyslet, zda ten pevný rám nebo ne.

edit.

rámové plátno dostupné v ČR. Pro mě ideální rozměr a formát. Cena v ČR od 12 500kč. Cena na Amazonu 7000kč. hmmm. Kdy že nám to tu konečně postaví?
http://projekcni-platna.heureka.cz/elit ... ecifikace/
http://www.amazon.com/Elite-Screens-125 ... pg__header

edit.

tak jsem objednal to rámové plátno od Elite screens. Po přečtení netu, jsem se rozhodl, že rámové plátno je jediná možnost a toto je jediné rámové plátno, co se dá v ČR koupi. A navíc 2.35:1 formát. Moc se těším a až dojde, tak poreferuji.
Odpovědět

Zpět na „Projektory“