PC zamrzne jen pri hrani her (bez BSOD)...grafika?

Libovolné problémy kolem PC, které nemají jasný původ.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
dEstr0y3r
Začátečník
Začátečník

PC zamrzne jen pri hrani her (bez BSOD)...grafika?

Příspěvek od dEstr0y3r »

Zdravim vsechny,
jiz dlouho resim velmi neprijemny problem s PC. PC neustale zamrzava, pouze a jen pri hrani her...nekdy po par vterinach, nekdy po delsi dobe...problem se zacal objevovat nekdy asi pred pul rokem, pri hrani jakekoliv hry pc zatuhne, objevi se cerna/barevna obrazovka s vertikalnimi pruhy...pote nic neraguje a jedine co muzu udelat je manualni restart. Tehdy jsem to resil, zkousel jsem snad vsechno co se tyce softwaru (reinstalovat ovladace atd atd.) nic nepomohlo, no nakonec jsem otevrel case, vysal prach atd a pak byl 2 mesice klid.
Pote se to zaclo objevovat znovu (nechal jsem open case a cistil pravidelne), naprosto nepochopitelne ale treba 2 dny v kuse to delalo porad, pote 2 tydny klid, proste uplne random.

Pada to jen pri hrach, nikdy zadne BSOD, video/internet browsing /idle absolutne zadny problem

Posledni dobou se to zaclo objevovat znovu a tentokrat neustale, tak jsem zformatoval disk, preinstalovat win, vsechno clean...po 4 dnech bez padu to zaclo delat znovu, vse naznacuje ze to je problem s grafickou kartou

- jsem si 99% jisty, ze to neni software
- kontroloval jsem grafy v After Burnernu, SPECCY (http://postimg.org/image/kewtk1nrf/) a vsechny teploty jsou naprosto v pohode jak idle, tak under load
- pres noc jsem delal 8 hodinovy prime 95 test (CPU a PSU max load), zadne errory/warningy, takze CPU/PSU nepravdepodobne
- disk VYSOCE nepravdepodobny, ale tady je HDTune benchmark http://postimg.org/image/klain4wwb/
- Heaven Benchmark 4.0 prosel bez padu
- Furmark crashnul pokazde (asi 4 testy total co jsem delal)
- RAM je podle mne nesmysl, zadne BSOD, pada jen pri hrach...
- vse je na default clock, no OC
- Flashnuti zakladovky nepomohlo

vse naznacuje, ze to je grafika, no trochu mne zmatl ten Heaven benchmark, ktery prosel...grafiku budu asi kupovat z druhe ruky, takze vraceni bez udani duvodu bohuzel nepujde, proto chci mi naprostou jistotu, nez ji koupim, ze to neni nicim jinym

my PC spec:
CPU: intel i5 3570K
GPU: Gigabyte Radeon HD 7870
RAM: 8 GB RAM
PSU: Seasonic S12 620 W
MB: MSI Z77A-GD55
win 7 ultimate

tady jsou fotky obrazovky pri zamrznuti

http://postimg.org/image/gze10a1ld/
http://postimg.org/image/408cu3mi9/

Omlouvam se za delsi prispevek a budu vdecny za jakoukoliv pomoc

Petr
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Re: PC zamrzne jen pri hrani her (bez BSOD)...grafika?

Příspěvek od leonin »

Ahoj podle tveho popisu taky tipuji na grafiku a zkusil bych ji vyndat a udělat test s grafikou kterou ma tve cpu pokud bude vše v pohodě je to jasna grafika na odchodu.
dEstr0y3r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dEstr0y3r »

leonin píše:Ahoj podle tveho popisu taky tipuji na grafiku a zkusil bych ji vyndat a udělat test s grafikou kterou ma tve cpu pokud bude vše v pohodě je to jasna grafika na odchodu.
myslis test s integrovanou grafikou co je na zakladovce?
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

na zakladovce žadnou grafiku nemaš ale tvuj procesor ma graficke jadro prostě vyndaš grafiku 7870 a monitor zapojiš do desky a maš to.
dEstr0y3r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dEstr0y3r »

ok tak jsem odpojil grafiku, odinstaloval ovladace a zapojil DVI normalne do zakladovky, no nespustim zadne hry ani furmark, ktery vyzaduje openGL 2...je nejaka jina moznost jak to otestovat?

diky
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

Stahni a nainstaluj On-Board VGA Drivers http://cz.msi.com/support/mb/Z77AGD55.h ... &Win7%2064
dEstr0y3r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dEstr0y3r »

diky...uz mne to napadlo predtim, jsem to nainstaloval pres Live Update 6...tak ted delam Furmark test, pokud to necrashne tak je to jasne...pokud ano, ....
leonin
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od leonin »

Ok dej pak vědět jak jsi dopadl
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

Klasika u HD 7870 me tohle delali 2 karty, prvni sem reklamoval pak dostal novy kus a ten to delal taky...Pri hrani se po neurcity dobe (nekdy 10 minut nekdy nekolik hodin) seknul komp, obrazovka cerna a musel sem dat reset jinak stim neslo nic delat...Reklamuj nic jinyho nepomuze ja zkousel uplne vse co slo a nic nepomohlo (vcetne podtaktovani,zvyseni V na jadru, pametech atd...)Dostanes jinou kartu nebo penize a budes mit klid...

BTW:Furmark na tenhle problem nema vliv, pri nem mi to nedelalo...Pokud tobe ano, mas asi trosku jinej problem nez sem mel ja ale tipuju ze je to to samy:)

https://www.youtube.com/results?search_ ... ack+screen

Tady mas par videii lidi co maji stejny problem
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
dEstr0y3r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dEstr0y3r »

bohuzel, je to po zaruce...
dnes fakt nema smysl kupovat nic drazsiho s tim, ze to vydrzi treba 5-6 let, vse odejde po 2-3 letech jak vyprsi zaruka a sup do kose...

Jinak udelal jsem ten Furmark test na tom defaultnim intel GPU, nespadlo to...ted zkousim jeste hry, ale vypada to v pohode (az na nehratelne fps xD) takze to opravdu musi byt ta grafika...

diky vsem za pomoc
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

Posli kdyztak jeste SKU karty da se dohledat ktery serie karet stimhle maji problem...Dalsi moznost je zkusit prehrat bios na karte...Pokud to nepomuze tak uz stim asi nic neudelas...Hd 7870 nemela 3 roky zaruku?Ja ze mam Gigabyte 7950 a tam ma 3 roky.
MB: ASUS rog strix z370-h gaming CPU: Intel I9 9900 RAM:Adata 32gb ddr4 3000mhz GPU:Asus TUF RX7800XT HDD:WD 1TB Zdroj:Corsair RM 850e LCD: Dell S3422DWG SSD: Samsung 980 PRO 2TB
dEstr0y3r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dEstr0y3r »

takze omyl, ted koukam na fakturu a je to stale v zaruce...bylo to kupovano u czc, pokud reklamacku uznaji myslis, ze mi vrati penize? Nechci od nich kupovat novou...
dEstr0y3r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dEstr0y3r »

no ono to byl nakup na firmu tak jsem myslel, ze to je jen 24 mesicu ale ted koukam na fakture je 36...co je SKU? jinak flashovat bios na GPU mne napadlo jako posledni moznost, neztratil bych tim ale zaruku?
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

Zaruku bys ztratit nemel sam Gigabyte na to ma utilitu.SKU by melo bejt napsany na krabici na ty bily nalepce...Presne nevim jak je to kdyz to kupujes na firmu nebo normalne ale i tak myslim ze po 2 lety zaruce uz rozhoduje vyrobce jak reklamace dopadne, cili narok na vraceni penez uz nemas a zcela urcite dostanes jinou kartu podobneho vykonu (r9 270x)Radsi dej dotaz tady na foru v sekci reklamace tam bude urcite nekdo kdo ti to rekne presneji:)
dEstr0y3r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dEstr0y3r »

to SKU je presne oznaceni? jestli jo tak by to melo byt GV-R7870OC-2GD
s tim vracenim penez mas asi pravdu, reklamoval jsem ne tak davno zakladovku a misto vraceni penez (ktere mi pani na prodejne slibila) mi poslali novou...
Ukuk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Ukuk »

No tobe poslou zrejme taky novou (jinou, tahle uz se nevyrabi) Meli by ti dat nejakou adekvatni (stejny ci vyssi vykon) po skonceni zakony zarucni doby je to trosku komplikovanejsi:)
dEstr0y3r
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od dEstr0y3r »

No supr takze ted po navsteve czc jsem zjistil, ze opravdu zadna zaruka neni...nakup na ICO, tzn. je to v <>, pouze 1 rocni zaruka nehlede na to, ze na fakture mam 36 mesicu...
Odpovědět

Zpět na „Problémy s PC sestavami“