Pc nechce naběhnout
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- zabijak33
- Nováček
-
Pc nechce naběhnout
Dobrý den,
mám problém..
Chci zapnout počítač,zmáčknu tlačítko zapínání a začnou se točit větráky,ale pc po chvilce klekne,
pak se zase sám nastartuje a pak zase klekne a takhle třeba 80x dokola..
Včera se na po dvacáté zapl a pak už běžel,ale dnes už vůbec..
Problém je v tom,že počítač má pečeť a nemůžu se ani podívat dovniř..
Čím to může být? Dá se to takhle určit?
Napadá mě jedině zdroj,je to nějaký 460W Fortron,přesný typ nevím.
Jedná se o tento počítač a je půl roku starý:http://www.alza.cz/hp-envy-700-100ec-d4 ... lternativy
Děkuji.
mám problém..
Chci zapnout počítač,zmáčknu tlačítko zapínání a začnou se točit větráky,ale pc po chvilce klekne,
pak se zase sám nastartuje a pak zase klekne a takhle třeba 80x dokola..
Včera se na po dvacáté zapl a pak už běžel,ale dnes už vůbec..
Problém je v tom,že počítač má pečeť a nemůžu se ani podívat dovniř..
Čím to může být? Dá se to takhle určit?
Napadá mě jedině zdroj,je to nějaký 460W Fortron,přesný typ nevím.
Jedná se o tento počítač a je půl roku starý:http://www.alza.cz/hp-envy-700-100ec-d4 ... lternativy
Děkuji.
- X-COM
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pc nechce naběhnout
Je-li počítač v záruce, reklamuj ho.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
- zabijak33
- Nováček
-
Počítač v záruce je,jen mě napadlo,jestli není možné abych ho zprovoznil sám,když ještě včera nastartoval..
- LoCo99
- Začátečník
to je právě ten vtípek hotovejch kompů, na bedne je pečeť a proto ty s tim nic udělat nemůžeš
- zabijak33
- Nováček
-
To je docela vtipný,na to,že ho mám teprve 7 měsíců
- Bez_n1ck
- Pokročilý
A teď ho měsíc mít nebudeš
PC: MB: ASUS TUF Z370-PRO GAMING ; CPU: INTEL Core i7-8700K @ 3,7GHz ; CPUcooler: Noctua NH-D14 ; GPU: GIGABYTE GTX2070 WINDFORCE 3X 8GB ; DDR4: 2x16 GB 2666MHz CL16 ; HDD: Samsung 960 EVO M.2 500GB + WD Green 2,5TB + WD Red 4TB + 2xWD Red 8TB ; CASE: Be Quiet! Dark Base 900 ; PSU: Corsair RM650x ; MOUSE: Logitech G700s ; KEYBOARD: Razer Huntsman Elite ; SOUND: Logitech X530 ; MONITOR: 2x Dell U2515H (25" QHD IPS) | Games, that you can play with me | Diablo III - Divina
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
NOTEBOOK: Dell Precision 7730 ; CPU: Intel Core i7-8750H ; GPU: nVidia Quadro P4200 8GB ; DDR4: 2x16GB 2667MHz ; HDD: Samsung NVMe 256GB + Samsung 980 EVO M.2 1TB ; FullHD
- Spring
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Naprosty nesmysl, protoze uzivatelsky vymenitelne/zamenitelne/pridane soucasti jsou definovane jako PCI/PCIe zarizeni, pevne disky a operacni pamet. Pecet v takovem pripade nema zadny prakticky vliv a zakaznik se musi dostat k vymene i vnitrnimu cisteni popsane v servisni manualu, pokud neni zarizeni bezudrzbove. V dokumentaci pribalene k pocitace jsou definovany servisni podminky a zaruka. V takovem pripade by bylo velmi jednoznacne deklarovane, ze zarizeni zustava bez udrzbove a nesmi do nej byt zasazeno. Coz neni a kdyby se tazatel chtel presvedcit, staci zvednout telefon a zavolat si na podporu vyrobce.LoCo99 píše:to je právě ten vtípek hotovejch kompů, na bedne je pečeť a proto ty s tim nic udělat nemůžeš
Vyhoda hotovych sestav je naopak jasne zrejme a nedochazi k zamenan nebo problemum s revizovanou serii, ktera v ramci vymeny napr.: zakladni desku nemusi splnovat ta sama kriteria jako predchozi serie. Takove situace u znackovych a hotovych sestav nejsou. Neco za neco, protoze vse ma sve vyhody i nevyhody.
Zdroj bys nejspise nevymenil a neotestoval, protoze s nejvetsi pravdepodobnosti bude pouzivat 18pin napajeni, AFAIK HP standard.
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo