Zdravím, objevil se mi problém s SSD (pravděpodobně)
Den dříve vše běželo správně a další den při zapnutí PC najel screen základní desky pro najetí do biosu ale dále byla už černá obrazovka (s monitorem problém není). Najel jsem tedy do biosu a ssd jsem tam viděl jako zapojené. Nezbývalo mi nic jiného než hodit OS na pevný disk a bootovat z něho. Po bootu z HDD žádný problém nebyl, ale co mě udivilo ještě více bylo to, že SSD jsem viděl jako druhou jednotku a fungovala normálně pro přenos dat apod. Tedy SSD se zdá že nefunguje jen při jeho bootu. Nevíte v čem by mohla být chyba, nesetkali ste se s něčím podobným? Popř. myslíte, že by to mohlo být něčím jiným?
Zmínim akorát problém s BSOD, který mám prakticky od doby kdy jsem PC koupil (asi 2 měsíce) a popravdě to nebylo nijak časté, ale občas (většinou při ALT+TABu ze hry do win) mi naskočil BSOD s ruznymi chybami jako win32k.sys, cdd.dll a další (Typoval bych to na problém s RAM). No a tak nevím, jestli by se nemohlo stát třeba to, že takový občasný neočekávaný reset BSOD-em by SSD nějakým způsobem poškodil?
Připíšu můj PC spec:
Intel core i5-4670K
CRUCIAL Ballistix Tactical 8GB (2x4GB) DDR3 1600 LP
ASUS MAXIMUS VII HERO - Intel Z97
ASUS R9290-DC2-4GD5
WD Caviar Blue EX - 1TB
Samsung SSD 840 250Gb
´
//edit morke - přesunuto z disků
Problém s SSD
Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567
- ondatra123
- Začátečník
-
- ondatra123
- Začátečník
-
Re: Problém s SSD
Nikdo ani tucha?
Měl jsem možnost vyzkoušet SSD na jiném PC a systém se choval obdobně, akorát deska začala pípat. Ještě mě napadlo, mohl by nastat problém ve windows, nějaká kritická chyba, která by zamezovala bootu z disku?
Nakonec ještě zkusím reinstal windows a v případě, že by byl problém hodím to na reklamaci.
Měl jsem možnost vyzkoušet SSD na jiném PC a systém se choval obdobně, akorát deska začala pípat. Ještě mě napadlo, mohl by nastat problém ve windows, nějaká kritická chyba, která by zamezovala bootu z disku?
Nakonec ještě zkusím reinstal windows a v případě, že by byl problém hodím to na reklamaci.
- Spring
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Nabootuj minimalni konfiguraci UBCD/Linux na flash, tim vyloucis chyby OS a testuj. Flash biosu/firmware jsi delal?
"If it moves, compile it. If it moves too quickly, don't mark it stable. If it stops moving, drop it. It's not like your processor has anything better +to do" ... Gentoo
- ondatra123
- Začátečník
-
Zkusím to. Jinak doposud jsem měl aktualizovaný bios, teď koukám že je již novější verze, kde upravujou stabilizaci systému, třeba to pomůže s těmi BSOD.