Intel Core i5-46x0K/i7-47x0K- infa,recenze, zkušenosti

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Re: Intel Core i5-46x0K/i7-47x0K- infa,recenze, zkušenosti

Příspěvek od oneb1t »

nepredelaj to protoze je to fakt pekelne komplikovanej engine
taky to nehraju ale staci se mrknout na nejaky testy novejsich datadisku a tam je videt ze mezi 2jadrama a 4jadrama je jeste docela rozdil
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak zde se spise probiral rozdil mezi XEON vs i5 (4/4 vs 4/8)
(2 jadro uz dneska "ja osobne" nepovazuji za herni procesor tj jde mimo me)
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Tobě hlavně furt nedochází že 80 v AVX loadu u Haswellu neni vysoká teplota. Nad 100 by byla. Protože Haswell má 2x tak rychlou AVX jak SB/IB, v non-AVX testech je ve full loadu teplota typicky o +-15 stupňů ňíže a i tak můžeš bejt v klidu když je full load třeba 90, je to furt v rámci specifikací a nic se neděje. Běžnej provoz bude hluboko pod tím. Také to neovlivňuje overclock. Ano člověk může natrefit na shit co ztroskotá na 4,2Ghz, ale většinou je to tak těch 4,4 - 4,5. I když chytneš mizernej kus co dá třeba jen 4,3 je to furt lepší jak 4820 co dá 4,5Ghz, jak výkonem tak spotřebou. U Intel 22nm obvykle narazíš na bariéru kde zvyšování voltáže už pak moc nepomáhá. Sundání HS a přepastování Haswellu mívá za výsledek získání patetických 50-100 mhz, teploty klesno uale OC zázrak to nepřinese, vůbec to nestojí za to.

Stejné s mym IB-E, teploty mam nízké (60 full load) ale nad 4,4Ghz jej stable prostě neudržim. 4,5 dá až s 1,4v a to už je hrůza a jde zde defakto o napětí schopné poškodit CPU takže raději 4,4 s 1,31v.

Jinak Starcraft je 2 thread hra a je hodně závislá na prostupnosti a latencích L3 cache. CPU s pomalou L3 jsou v něm slow, a CPU co L3 vůbec nemaj jsou v něm naprosto odpadní.
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

je to single thread... druhej thread je driver thread a ten nema na vykon vliv (ano je potreba vic jak 1 core procesor jinak se to kvuli prepinani threadu zpomaluje

http://postimg.org/image/q6f5q4u9p/full/
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Single-thread hry nemaj žádnej "Driver thread".
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

tak to jako kazda hra je timpadem multithread ;)
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

DOC_ZENITH píše:Tobě hlavně furt nedochází že 80 v AVX loadu u Haswellu neni vysoká teplota. Nad 100 by byla.
pokud nekdo prepastovanim docili teplot o 15°C nizsich je to u me proste sizeni zakaznika na ukor provoznich teplot.. A jak jsem rikal pasta proste neni idealni na roky provozu, vem si co udela pasta po 3 letech v notebooku... zvtrdne na kamen a svoji funkci uz jaksi ani moc neplni..

Pokud by haswell/refresh v provedeni K edici mel pajku a nonK edice pastu, nic proti.. ALe pokud si clovek priplati na K edici a dostane sunt levnou prasopastu to proste neni normalni..

Jinak ty vysoky teploty nejsou jenom o zatezaku... kamos mel na stavenym vodnikovi u i7 4770K na 4200Mhz teploty presahujici 75-80°C i ve hrach (byl celkem nasranej protoze do vodnika nasazel 15 000,- a vysledek nula). (ted na i7 4820K na stejnym chlazeni má skromných 4500Mhz a nejde pres 55°C).
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Intel Core i5-4670k - OC (po aktualizaci biosu nestabilní)

Příspěvek od Angeloo »

Mám počítač už rok přetaktovaný na 4,2 GHz, za tu dobu jsem 2x aktualizoval Bios a opět nastavoval hodnoty. Nyní jsem si aktualizoval bios na předposlední verzi (z důvodu kompatibility), neboť poslední verze je beta.

Bohužel když nastavím stejné hodnoty jako předtím pro přetaktování, systém je nestabilní, některé funkce jsou pozměněny v biosu.

Moje sestava:
Obrázek

Přesné či podobné hodnoty co jsem nastavoval jsou zde:
https://www.youtube.com/watch?v=PgNU4YvS8oU#t=305

Proto se obracím na vás, jaké hodnoty by jste zadali vy, či nějaký dobrý návod na gigabyte, i když jsem navyšoval napětí bylo to marné - teploty max 75.

Předem děkuji
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Re: Intel Core i5-4670k - OC (po aktualizaci biosu nestabiln

Příspěvek od Alfajk »

tak dej vse na default a nastav to cely znovu rucne
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

Když uděláš update biosu vše se nastaví na výchozí a musíš nastavit zase vše ručně.
Takže jsi mi moc nepomohl.
Alfajk
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Alfajk »

tak proste zvys napeti,sniz takt,klasika
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud vse slape jak ma novy BIOS zasadne neupdatuju. Jinak asi to co pisou vyse. Hodit BIOS na default a zacit ladit od zacatku postupnym zvysovanim... jinak 4200Mhz je celkem bida ma to vubec smysl vuci zakladnimu taktu?
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

Základ je 3,4Ghz, coz ma smysl, asi mi nic nezbude nez pokus omyl.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

tak myslim max turbo.. prece jenom novy desky umej pres BIOS nastavit to ze vsechny jadra jedou na max TURBO.. ASUS to umi zcela bezne sam jsem to vyuzival...
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

Jo to je pravda, to umí.
Teď jsem jsi s tím pohrál a nechápu to. Na jednou to jde, 10 minut na 100% vytizeni a stále to jede (jediná změna malinko navýšení napětí na Ram).
Teploty 58 stupnu (max to zatim vyskocilo na 1 vterinu na 70), pripada mi to jako fake, ale aida, speedfun nelze, nechám to běžet do rána a pokud to bude stabilní, tak je to super výsledek s teplotama

Obrázek
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

skus OCCT
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

Ted to testuju v OCCT zatim v pohode
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

to chce aspon 1-2 hodiny.. pro prvni nastrel..
Angeloo
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Angeloo »

Já už vim proč je to stabilní, jak mile hodím stejnou frekvenci na severní můstek tak mi to padá.
Jakej je přesně rozdíl mezi taktem cpu a severní hodiny můstku, obojí je přes 4Ghz?
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Angeloo píše:Jakej je přesně rozdíl mezi taktem cpu a severní hodiny můstku, obojí je přes 4Ghz?
Opiš anglický název. Nejspíše jde o Ring Bus/CPU Cache/Uncore ratio. Doporučuji ho nastavit na cca 38x - 40x a zvednout odpovídající napětí o 0,1V (na 1,1V). Nejspíše se pak dostaneš i výše s taktem CPU.
Knowledge is power
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“