Neco ti tam musi blbnout.Jak rikam crysis rozmazava obraz s TRAA kvuli edge AA.
GeForce GTX 750Ti - info, testy, recenze, zkušenosti
Moderátoři: Walker1134, Wilik
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: GeForce GTX 750Ti - info, testy, recenze, zkušenosti
jo ty mas vsechny karty se zazracnym vykonem 
- Ache
- Pokročilý

Jo, já mam zázračný výkon a ještě to u mě vypadá lépe (AF-POM)HEAD píše:jo ty mas vsechny karty se zazracnym vykonem
Hele to je moje porovnávačka GTX750 se zbytkem mých karet (časem pak ještě to samé zkusím na 460 SE). To že ty si tam mastíš kdoví jaký nastavení (máš to rozmazaný) je mi fakt fuk. Tu tvojí mazanici bych fakt nehrál. já tam mam 4xSSTRAA aktivovaný přes profil a jede to tak jak to jede.
Je to čistej Crysis (steam) sjediným modem a to je ten AF-POM (docela čumim že ty ho nepoužíváš - vždyť bez něj je polovina textur stále jen s trilinearem).
Výsledek mojí porovnávačky je že 8xMSAA funguje, a funguje i v DX11 (i když výkon dost failuje), CSAA také funguje, a karta je dost slabá. Možná Tičko fakt dokáže dorovnat tu GTX480, ale oškubaná 750 nemá nárok.
AF sice hraje roli více než na kepleru, ale zase to není takový fail jako na Fermi, která měla texture fillrate opravdu tragický.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
Sound Blaster Z + EDIFIER S1000MKII + Beyerdynamic DT 990 | Seasonic X850 | Cooler Master HAF-X Nvidia Edition | MSI Optix MAG274QRF-QD Quantum Dot bestie
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ty mas vzdycky vsechno specialni
Ten crysis vypada u me normalne.Ja vim ze sme to se samem resili a proste crysis s MSAA+TRAA rozmazava obraz.
Nevim co tam nastavujes ze se ti to nerozmazava.Vsem ostatnim se to rozmazava.
Postni screenshot z Nv inspectoru.
Ten vykon je taky silenej.Stara GTX580 60Fps v super narocny scene v crysis v 1920x1080 s 4xAA...Propad FPS s TRAA mas pak stejnej se 64TMU fermi jako ja na kepleru se skoro 2x vice TMU...
Tady je moje nastaveni v nv inspectoru
http://abload.de/img/hmi6kyp.jpg
Ve hre pak musim zapnout 4xAA jinak msaa vubec nefunguje.Stejne jako u sama co sme to tenkrat testovali.
Ten crysis vypada u me normalne.Ja vim ze sme to se samem resili a proste crysis s MSAA+TRAA rozmazava obraz.
Nevim co tam nastavujes ze se ti to nerozmazava.Vsem ostatnim se to rozmazava.
Postni screenshot z Nv inspectoru.
Ten vykon je taky silenej.Stara GTX580 60Fps v super narocny scene v crysis v 1920x1080 s 4xAA...Propad FPS s TRAA mas pak stejnej se 64TMU fermi jako ja na kepleru se skoro 2x vice TMU...
Tady je moje nastaveni v nv inspectoru
http://abload.de/img/hmi6kyp.jpg
Ve hre pak musim zapnout 4xAA jinak msaa vubec nefunguje.Stejne jako u sama co sme to tenkrat testovali.
- Ache
- Pokročilý

Ty to máš celý rozmazaný (i textury! podívej se na plochu textury co máš na zemi hned před sebou) - se ti nějak buguje to AA. Mě to funguje jak má - MSAA vyhlazuje hrany polygonů. SSTRAA vyhlazuje hrany TR textur a zbytek je nedotčen.
Takto si to nastav a nemusíš koukat na rozmazaný kentus:
http://abload.de/img/shitheadjiub3.png
Ale fakt nechápu proč řešíš jaký tam mam fps proti tvojí kartě, když já porovnával ty dvě (časem tři) "moje" karty v identickém nastavení se stejným obrazem!!!
Ale jestli to otestuješ ty se stejným nastavením (včetně AF-POM patchu - ten docela ubírá výkon při AF), tak to možná pro tebe i pro ostatní bude přínosem jaký je rozdíl v poklesu 16xHQAF a TRAA mezi Keplerem a Maxwelem. Takže si v Crysisu nastav na pevno 4xMSAA a dej se do testování ať to máme kompletní - Fermi, kepler, Maxwell!
Takto si to nastav a nemusíš koukat na rozmazaný kentus:
http://abload.de/img/shitheadjiub3.png
Ale fakt nechápu proč řešíš jaký tam mam fps proti tvojí kartě, když já porovnával ty dvě (časem tři) "moje" karty v identickém nastavení se stejným obrazem!!!
Ale jestli to otestuješ ty se stejným nastavením (včetně AF-POM patchu - ten docela ubírá výkon při AF), tak to možná pro tebe i pro ostatní bude přínosem jaký je rozdíl v poklesu 16xHQAF a TRAA mezi Keplerem a Maxwelem. Takže si v Crysisu nastav na pevno 4xMSAA a dej se do testování ať to máme kompletní - Fermi, kepler, Maxwell!
Naposledy upravil(a) Ache dne ned 17. srp 2014, 22:43, celkem upraveno 1 x.
AMD Ryzen 7 9800X3D | MSI X670 Tomahawk | 64GB DDR5 6000 cl30 | ASUS RTX 5070Ti prime | 500GB SSD (NVME) + 2x 3,84TB Micron 5300 PRO
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

JJ head to má ňáký mázlý, takhle mázlý by to nikdo nehrál heh, a CSAA tam nemá co dělat, testujeme MSAA. Díky Ache za testy, takže to vypadá že ani TRAA nebude nijak extrémní brzda (v porovnání se současnými kartami, ano je o něco pomalejší, ale....).
- Ache
- Pokročilý

Tak z výkonu TRAA na GTX 750 bych úplně nedělal závěry jak to bude na GTX880 nebo TITANu 2, protože tam můžou být jiný bottlenecky - minimálně GM204 bude mít méně výhodný poměr výkon jádra na propustnost paměti. A otázka je taky jaký bude pixel-rate (32 nebo 64 ROPs?).
Spíš mě překvapil ten vliv AF - když vidím ten HEADovo rozdíl mezi normal a 16xHQAF (ale pravda, nemá patchnutý ten POM), tak ten Maxwell není žádná tragédie i přes to že SP/TMU poměr je stejný jak na AMD GCN.
Spíš mě překvapil ten vliv AF - když vidím ten HEADovo rozdíl mezi normal a 16xHQAF (ale pravda, nemá patchnutý ten POM), tak ten Maxwell není žádná tragédie i přes to že SP/TMU poměr je stejný jak na AMD GCN.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Já bych ty závěry klidně dělal, potřebovali jsme se ujistit zdali se nezměnil princip fungování TMU a TRAA, a to už teď víme. rops ani propustnost výkon v TRAA moc neovlivní.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jestli bude mit GM204 stejny propady s AF a TRAA bude to fail.
GTX750 ma
-42% vykonu s TRAA
-18% vykonu s AF
GTX670 ma
-33% vykonu s TRAA
-12% vykonu s AF
Acheho GTX580 co ma vykon jak GTX680 ma
-35% vykonu s TRAA !!!
-33% vykonu s AF
Takze pomalejsi TRAA i nez Thermi.I kdyz ja tem jeho vysledkum s gtx580 neverim ani nehodou.U thermi vsichni breceli jak to ma pomaly TRAA kvuli TMU...
GTX750 ma
-42% vykonu s TRAA
-18% vykonu s AF
GTX670 ma
-33% vykonu s TRAA
-12% vykonu s AF
Acheho GTX580 co ma vykon jak GTX680 ma
-35% vykonu s TRAA !!!
-33% vykonu s AF
Takze pomalejsi TRAA i nez Thermi.I kdyz ja tem jeho vysledkum s gtx580 neverim ani nehodou.U thermi vsichni breceli jak to ma pomaly TRAA kvuli TMU...
- Ache
- Pokročilý

Nevim koho myslíš, ale podle mě jediný kdo tady pořád brečí jsi ty.
Nastav si Crysis tak aby si měl identický obraz jako já a nebreč že ti to beží pomálu a máš to rozmazaný.
Nastav si Crysis tak aby si měl identický obraz jako já a nebreč že ti to beží pomálu a máš to rozmazaný.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jedinej komu to blbne si ty.Crysis s MSAA+TRAA rozmazava obraz.Se zeptej sama.Sme to dlouho spolu resili.
Proto taky vypada crysis s downsamplingem daleko lip jak s TRAA, protoze tam nemas MSAA a nerozmaze se ti obraz.
Nevim jak a co si tam nastavoval ale blbne ti to.
Navic to vypada ze tam ani nemas DOF...
No kazdopadne GTX750 je na tom dost blbe.I kdyz proti moji normalni GTX670 to neni zas tak strasny.Pulku FPS s TRAA.
Naka gtx860/870 s 3x vice SP a TMU by mohla dat 50-60FPS.Ale i tak nic moc.
Proto taky vypada crysis s downsamplingem daleko lip jak s TRAA, protoze tam nemas MSAA a nerozmaze se ti obraz.
Nevim jak a co si tam nastavoval ale blbne ti to.
Navic to vypada ze tam ani nemas DOF...
No kazdopadne GTX750 je na tom dost blbe.I kdyz proti moji normalni GTX670 to neni zas tak strasny.Pulku FPS s TRAA.
Naka gtx860/870 s 3x vice SP a TMU by mohla dat 50-60FPS.Ale i tak nic moc.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Ne nerozmazává. Tečka. Rozmazává jen jinej mod než MSAA. MSAA obraz nikdy nemázne. TRAA se někomu může zdát že může rozostřit textury, ale to je dojem screen vs pohyb protže na screenu neni vidět shimmer těch textur co TRAA nemaj. Podstatné ale je že Ache má geometrii 100% ostrou jak má být, stejně jako jí mam já když zapnu Crysis s tímto nastavením, tvůj screen má ale z ňákého důvodu mázlej komplet celej obraz.
- Hladis
- Moderátor

Když se na to kouknu, tak HEAD ma obraz totalne mazlej. Ache jasne napsal, jak to ma nastaveny. Asi před trema dny jsem si s Crysis a TRAA chvili hral a Acheho obraz odpovida tomu, jak to vypadat ma. Mazlej obraz u HEADa spis odpovida klasickymu SSAA.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
blbost uz se to nekolikrat resilo.Crysis ma blbe implementovanej MSAA proto se to maze s TRAA.Proto taky vypada downsampling daleko lip.
Takhle vypada downsampling
http://abload.de/img/crysis_2014_08_18_15_jdsfg.png BEZ AA a AF.
Takhle vypada downsampling
http://abload.de/img/crysis_2014_08_18_15_jdsfg.png BEZ AA a AF.
- Hladis
- Moderátor

Ještě jednou. Ache nevynucuje MSAA a ponechava to co si aplikuje hra. Ty ano, takze se ti to mlati a aplikuje se nejspis SSAA na cely obraz. Jasne ti Ache napsal jeho nastaveni v nVi, který je jiny nez to tvoje.
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Mě to prostě furt přijde jako kdyby ti něběželo čisté MSAA ale jiná forma AA co maže. TRAA je věc na straně render pipeline, tzn nemůže bejt žádná "blbá implementace" enginem, protože Engine vůbec nerozhoduje ani neví jestli je TRAA v provozu nebo ne. A TRAA v Crysis funguje naprosto stejně jako v jinejch hrách, a výsledek je taky stejnej. Ty máš něco špatně. A logicky ano, oversampling pokud si můžeš dovolit alespoň 2x takové rozlišení (já ne) bude vždy výhodnější než jakákoliv forma AA.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ne ja taky ne.Samozrejme sem to zkousel jen co aplikuje hra a je to stejny.Vsude jinde mi TRAA funguje normalne.Hladis píše:Ještě jednou. Ache nevynucuje MSAA a ponechava to co si aplikuje hra. Ty ano, takze se ti to mlati a aplikuje se nejspis SSAA na cely obraz. Jasne ti Ache napsal jeho nastaveni v nVi, který je jiny nez to tvoje.
Resilo se to tu uz asi 5x.Pokady to achemu a zenithovi funguje a vsem ostatnim se to rozmazava...
BTW puvodni crysis nerozmazava tolik.
Warhead o dost vic.
- Ache
- Pokročilý

Proboha, nastav si to tak jak sem napsal! tobě se to nějak mlátí. Napíšu tě to ještě slovy, když screenshot nastavení driverů nestačí:HEAD píše:Pokady to achemu a zenithovi funguje a vsem ostatnim se to rozmazava...
Ve hře zvol 4xMSAA a v profilu Crysis pak pouze 4xSuperSample TRAA
Tím docílíš toho že ti bude fungovat korektně 4xMSAA + 4xSSTRAA = antialiasing co má vliv jen na hrany a né na textury!
A pak to znovu otestuj ať tu máš nějaký korektní porovnatelný výsledek (tedy pokud si tam přidáš ten AF-POM mod aby AF fungovalo i na POM textury)
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Je to stejny uz sem na to odpovidal hladisovi.Resilo se to tu uz milionkrat.Asi mate blbou pamet nebo nevim.Ache píše:Proboha, nastav si to tak jak sem napsal! tobě se to nějak mlátí. Napíšu tě to ještě slovy, když screenshot nastavení driverů nestačí:HEAD píše:Pokady to achemu a zenithovi funguje a vsem ostatnim se to rozmazava...
Ve hře zvol 4xMSAA a v profilu Crysis pak pouze 4xSuperSample TRAA
Tím docílíš toho že ti bude fungovat korektně 4xMSAA + 4xSSTRAA = antialiasing co má vliv jen na hrany a né na textury!
To rozmazani je taky jeden z hlavnich duvodu proc to lidi chtej hrat s downsamplingem.Se zeptej Sama.
Clovek si stejne nevsimne ze je to rozmazany kdyz to poprve spusti s TRAA a ani nevi jak to vypada bez TRAA.
Viz moje screenshoty v crysis vlakne.
jeste puvodni crysis
Bez TRAA
http://abload.de/img/crysis_2014_08_18_16_c7idt.png
TRAA
http://abload.de/img/crysis_2014_08_18_16_vjfkm.png
Downsampling
http://abload.de/img/crysis_2014_08_18_16_j7fpu.png
samuv screenshot z crysis taky to ma rozmazany s TRAA...
http://syenceiction.7u.cz/Screenshots/G ... ot0247.jpg
http://syenceiction.7u.cz/Screenshots/C ... ot0008.jpg
- Ache
- Pokročilý

Zajmavý, ale kdoví jak to máte (ty a sam) zprasený modama. Hladis a DOC očividně mají Crysis fungující s TRAA jako já (korektně jako v jiných hrách). Kdyby mě TRAA mazalo tak obraz jako u tebe, tak bych to s tim rozhodně nehrál. To už i s MSAA + FXAA by to snad vypadalo méně rozmazaně.
Každopádně já jsem důkazem, že korektního fungovaná MSAA+SSTRAA lze docílit. A navíc to stejně nehraje roli, Fermi vs. maxwell jela na stejným nastavení. Já GK110 (GTX780) myslím natípanou v tomto úseku také mam (jak sem jí testoval proti R9 290), ale na starým driveru. Ale pro porovnání s 880tkou to pak může Hladis nebo DOC natípat znova.
Každopádně já jsem důkazem, že korektního fungovaná MSAA+SSTRAA lze docílit. A navíc to stejně nehraje roli, Fermi vs. maxwell jela na stejným nastavení. Já GK110 (GTX780) myslím natípanou v tomto úseku také mam (jak sem jí testoval proti R9 290), ale na starým driveru. Ale pro porovnání s 880tkou to pak může Hladis nebo DOC natípat znova.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ne modama to urcite neni.Warhead mam cistou instalaci.
Je to maximalne tak debilnima NV driverama.Vy ste spis vyjimka ale hladis ani zenith stejne jeste nedali screenshoty.
A co si pamatuju, tak rik na 7850 to taky testoval a taky to mel rozmazany.
Je to maximalne tak debilnima NV driverama.Vy ste spis vyjimka ale hladis ani zenith stejne jeste nedali screenshoty.
A co si pamatuju, tak rik na 7850 to taky testoval a taky to mel rozmazany.