Černé okraje na externím monitoru - v ATIcc roztažení nejde

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
strixsr
Nováček
Nováček

Černé okraje na externím monitoru - v ATIcc roztažení nejde

Příspěvek od strixsr »

Dobrý den,

chtěl bych se zeptat zkušenějších uživatelů PC ohledně svého problému.

Mám grafickou kartu GIGABYTE GV-R775OC-1GI a ta má tři výstupy - každý jednou Obrázek

Jakožto hlavní monitor mám LG IPS277L připojený přes D-SUB (ten modrý) a dodnes jsem měl připojený jako druhý monitor starší monitor, který měl výstup tu druhou zdířku (bílou). Vše fungovalo bez problémů a rozšířená plocha druhého monitoru byla přes celou obrazovku.

Dnes jsem si přinesl druhý, novější monitor Samsung S24D391H a ten má výstup pouze na tu modrou zdířku.

Připojil jsem jej tedy přes HDMI, nastavil rozlišení 1920*1080, ale monitor má černé okraje - viz foto. Auto adjustment nefunguje. Obrázek

Vygooglil jsem si fintu na roztažení obrazu, ale nefunguje - ta lišta ve které bych měl v ATI control center hýbat je neaktivní - viz Obrázek.

Další věc je, že monitor občas poblikne do černa - při práci mě to ruší.

Chtěl bych se tedy zeptat, jak toto opravit, zda by např pomohl redukce, či nějaká jiná finta?

Děkuji moc za každou radu, jak je z textu znatelné, tak v IT nejsem zrovna kovaný, takže se omlouvám za neodborný text :D

Děkuji moc za každou pomoc!
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Re: Černé okraje na externím monitoru - v ATIcc roztažení ne

Příspěvek od r34ktor »

Zkus tento postup.

Klíč, který je potřeba upravit, najdeš v CCC > Informace > Software > Cesta k souboru ovladače 2D.
Knowledge is power
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

Černé probliknutí je na HDMI u AMD bohužel normální. Alespoň mně to s mou televizí (kterou používám jako monitor) dělají 3 různé AMD karty (HD 4850, HD 7870, R9 280X) ve třech různých sestavách (C2D, i5 SB, i5 IB).
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
strixsr
Nováček
Nováček

Příspěvek od strixsr »

r34ktor píše:Zkus tento postup.

Klíč, který je potřeba upravit, najdeš v CCC > Informace > Software > Cesta k souboru ovladače 2D.

OK, to jsem našel v regeditu :D Ale co s tím teď - nevím co tam změnit, jediné, co mi padlo do oka je LowerLogo Version, protože je tam číslo 6.0, když jej ale změním na 0, tak se nic nestane...potřebuji to trošku ještě více vysvětlit for dummies, díky moc :D
r34ktor
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od r34ktor »

Neměň nic, o čem nevíš, co dělá!

Pokud tam uvedené položky nemáš, je třeba je ručně vytvořit a přiřadit jim odpovídající hodnotu.

Klikneš v pravé části okna otevřeného klíče pravým tlačítkem myši, zvolíš Nový > Hodnota typu DWORD, zadáš název, poté ji dvojklikem otevřeš a upravíš hodnotu.

Změny se projeví po restartu PC.
Knowledge is power
strixsr
Nováček
Nováček

Příspěvek od strixsr »

r34ktor píše:Neměň nic, o čem nevíš, co dělá!

Pokud tam uvedené položky nemáš, je třeba je ručně vytvořit a přiřadit jim odpovídající hodnotu.

Klikneš v pravé části okna otevřeného klíče pravým tlačítkem myši, zvolíš Nový > Hodnota typu DWORD, zadáš název, poté ji dvojklikem otevřeš a upravíš hodnotu.

Změny se projeví po restartu PC.
Jaké položky myslíš? Já fakt vůbec nevím, co tam mám vložit... :-)) Jako chápu, jak to vytvořit a přidělit hodnotu, ale vůbec nechápu, co mám takhle vytvořit... :-))) Jak jsem psal, v PC nejsem zběhlý ani co by se za nehet vešlo...
pilarius
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od pilarius »

To slovo "tento" v jeho příspěvku je klikací a je tam návod. Taky jsem to přehlédl. :wink:
NZXT H440: AMD Ryzen 7 5700X, Noctua NH-D15, Asus Prime X570-P, AsRock Steel Legend AMD Radeon RX 9070XT 16GB, 2x16GB G.Skill 3200 MHz CL16, Corsair RM1000x ATX 3.1; Win 11 64bit; iiyama GB3271QSU-B1: 2560x1440
strixsr
Nováček
Nováček

Příspěvek od strixsr »

Ajo, super, moje chyba, díky, mrknu na to :D
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

pokud bys to nerozchodil je jeste reseni v podobe kabelu DVI>HDMI tj na grafice se tim HDMI portu uplne zcela vyhnes.

Jeste bych projel menu monitoru zda tam nekde neni polozka na zmenu pomeru stran apod... treba u me televize jsem u AMD grafiky vubec do CCC chodit nemusel a pres menu televize se mi podarilo obraz normalne roztahnout... (pres CCC to samozrejme fungovalo taky)
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“