Spring: toz obchodu clovek verit nemusi, stejne jako kdyz Alza uvadi ze disk nebo produkt ma nizkou reklamovatelnost. Presto se ale tam clovek podiva, stejne jako na komentare, ktery jsou nekdy az zarazejici.
To ne tos nepsal, ja to tady uz drive cetl nekde na PC Tuningu ze prave resily hodne tyhle WD Green disky a byla na to debata, ze stali za stary... protoze se casem uparkovali.
Co se tyce toho 24k/ 7 nevim jak to myslis ty, ale ja mam za chod ten, ze proste nekdo PC nevypina, takze to PC bezi porad non stop tj nakych 320 - 365 dni v roce. Mozna jsi to myslel, ze kdyz se z disku vecne cte/ zapisuje? To jsem zas nerekl. Ani bych nic tak nedelal. Proste jde voto, ze nektery lidi tam maj klidne bezet torrent, ten jim tam klidne taha kraviny down pak zas seed neco. Do toho hrajou hry, koukaj filmy. Pokud je to pouze jen jeden disk, asi je to vic zahul a nebo kdyz to jen bezi tak ten disk spi a tolik se nevopotrebuje?
Zminujes tu treba tyhle ES disky. Ja mel presne tenhle disk:
http://www.czc.cz/seagate-barracuda-es- ... 06/produkt
Dotaz: nemel by snad vydrzet alespon 5 let + kdyz stal 2x tolik co normal disk?
Me nevydrzel.
Proto me napadlo, co kdyz to je vse klam a jen reklama? Pises tu jak je to lepsi, vyrobce to pise. Jenze co kdyz je to vse jen nesmysl, dela se to abyse to lepsi prodalo a vlastne priplatek je pouze za tu delsi zaruku? Nedavno jsem cetl clanek, ze bezne disky vydrzej 3 roky a nektery ty lepsi tak ty 4 a jdou do kytek.
http://www.cnews.cz/trocha-statistiky-j ... ne-provozu
Pravděpodobnost selhání nelze ovlivnit ani výběrem výrobce nebo modelu, a to včetně disků prodávaných jako serverové. Blížící se chybu navíc není možné ani spolehlivě predikovat.
Pevné disky mohou selhat v podstatě kdykoliv. Jedinou obranou proti ztrátě dat je vytvoření vhodného systému zálohování a jeho důsledné používání.
Dekuji za vysvetleni edic Purple, Red a vs Black ted uz je me to jasnejsi
U toho Purple jsem prave koukal, jeee 24h / 7 zda to je ideal pro furt beh kdyz pc bezi porad.
Nakonec jsem zjistil ze to neni koser do pc desktopu pro urcita data.