Asus XONAR HDAV slim (deluxe) - hdmi
Moderátor: CageJ
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Asus XONAR HDAV slim (deluxe) - hdmi
Jsem vlastníkem "slima" a řešil jsem teď HD audio skrze HDMI. A chtěl bych se zeptat, má xonar nějaký význam při připojení skrze HDMI oproti HDMI výstupu na základní desce, krom vylepšení kvality videa?!
- CageJ
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Asus XONAR HDAV slim (deluxe) - hdmi
cez tu kartu sa da vytiahnut aj obraz ci iba zvuk??
Inac vidim vyhodu prednostne v HDMI ARC.. lenze tam treba pokial viem 1.4a
EDIT: Stale nechapem ako cez zvukovku ides vytiahnut obraz... Nasiel som si recenzie a nikde o takejto moznost nepisu. Cele sa mi to zda ako blbost, popis problem.. Samozrejme, ze ked zapojis repraky do Xonara, tak ak su kvalitne budu plut lepsi zvuk.
A ake video chces zlepsovat cez zvukovku ?
Inac vidim vyhodu prednostne v HDMI ARC.. lenze tam treba pokial viem 1.4a
EDIT: Stale nechapem ako cez zvukovku ides vytiahnut obraz... Nasiel som si recenzie a nikde o takejto moznost nepisu. Cele sa mi to zda ako blbost, popis problem.. Samozrejme, ze ked zapojis repraky do Xonara, tak ak su kvalitne budu plut lepsi zvuk.
A ake video chces zlepsovat cez zvukovku ?
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1 iPhone 12 Pro 128GB
- maslik
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Asus XONAR HDAV slim (deluxe) - hdmi
Muj problem spociva v tom, ze nevim jak nejkvalitneji vytahnout zvuk skrze HDMI z PC (pass through). Pokud se jedna o stereo, tak je nejlepsi Esi Julia s upravou casea a tahnout to do DACu a pak do preampu. Ale pokud budu brat v uvahu filmy, resp. format zvuku DD ci DTS, tak je velkej rozdil v pouziti externi zvukovce oproti integrovany zvukovce. Tam opet plati Esi Juia ci asus xonar na spdifku (coax). Ale HDMI nevim. Resil jsem toho Xonara HDAV, kdy jsem mel pripojeny z DVI obraz do Xonara a pak z Xonara HDMI do AVR. Vysledek byl takovy, ze Xonar pouzival vlastni dekodovani zvuku a nepreposilal bitstream HD zvuku do AVR. Pak jsem mel na Xonara zapojen obraz z desky skrze HDMI a ze Xonara HDMI do AVR. Za prve se mi to nepodarilo rozchodit jak bych chtel a za druhe jsem zjistil, ze zdroj zvuku je stejne vystup z desky (integrovana graf karta). A tak mi Xonar nejak nedava smysl, protoze jsem ve vylepseni poznal velkej prd! Jina situace je pro hrace her, tam Xonar vyznam ma...