čau, potřeboval bych prosím radu. Koupil jsem z druhé ruky tento notebook, bez disku, protože jsem pevný disk doma měl. Notebook dorazil, tak jsem ho připojil do sítě, bez disku a zkusil zapnout. Na obrazovce se objevilo jen logo (viz foto) a víc to nechce nikam jet. Nenajede to ani post, žádná klávesa na nic nereaguje. Tak jsem zkusil tam dát disk a s diskem je stejná situace, jednou si hrábne a zůstane viset na úvodním logu. Můžete mi prosím někdo poradit v čem může být chyba? Neozve se žádné pípnutí, prostě nic.
Vím že je to asi jako věštění z koule, ale nevím vůbec co s tím. Předchozí majitel tvrdí, že šlapal na 100%.
Díky
Lenovo r500 nechce najet
Moderátor: Don
- fredh
- Začátečník
-
Lenovo r500 nechce najet
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Alfajk
- Začátečník
-
Re: Lenovo r500 nechce najet
zkusil bych to rozebrat a reset biosu,pokud se do biosu nestihnes dostat softwarove
CPU: AMD Ryzen 5 7600X@5,5GHz | GPU: EVGA GeForce RTX 3080 12GB XC3 ULTRA GAMING | MB: ASUS PRIME X670-P WIFI | RAM: 32GB DDR5 6000MHz CL36 FURY EXPO | SSD: WD Black SN770 NVMe 2TB | PSU: Seasonic Focus GM-850 Gold | CPU Cooler: Noctua NH-D15 | Case: be quiet! Pure Base 500DX Black | OS: Win 10 Professional | Monitor: ASUS TUF Gaming VG27AQL1A
- fredh
- Začátečník
-
Softwarove se tam nedostanu. Jak u lenova vypada reset biosu hardwarove? Je tam taky nejakej jumper jak na pc? A v ktery casti desky pripadne bude?
- roman2277
- Začátečník
-
Já bych to předchozímu majiteli omlátil o hlavu!
- fredh
- Začátečník
-
No, sme domluvený, že mu to pošlu zpět. Neznám ho osobně, jenom přes jedno forum na kterým sem oba aktivní už docela dlouho. Už jsme spolu jeden obchod měli a ten byl o.k. Uvidíme jak to nakonec bude.
- Butch
- Středně pokročilý
V tomto stavu se sekne vetsinou notes pokud je vadny disk.
Hledal bych chybu tam pokud ti predchozi majitel rikal ze notes jel ok.
Dalsi moznost podivat se jestli nejsou zkratovany USB porty.
Lenovo jeden cas dodavalo 2 ruzne kvality USB portu resp jejich subdodavatel.
U nekterych NB(typicky L410, L510, L512 ale i R500) se stavalo ze se urval ten jazycek a jen couhaly draty z USB. A ty pokud se dotknou stineni na stene portu tak jsou do zkratu.
Coz zpusobuje zasek na startu.
Videl bych to na tyhle dve veci, resp jednu z nich. Jako prvni checkni USB a vyndej disk co jsis tam dal, jestli to projede dale, tj b ude to hledat neco z ceho to bude chtit bootovat.
Hledal bych chybu tam pokud ti predchozi majitel rikal ze notes jel ok.
Dalsi moznost podivat se jestli nejsou zkratovany USB porty.
Lenovo jeden cas dodavalo 2 ruzne kvality USB portu resp jejich subdodavatel.
U nekterych NB(typicky L410, L510, L512 ale i R500) se stavalo ze se urval ten jazycek a jen couhaly draty z USB. A ty pokud se dotknou stineni na stene portu tak jsou do zkratu.
Coz zpusobuje zasek na startu.
Videl bych to na tyhle dve veci, resp jednu z nich. Jako prvni checkni USB a vyndej disk co jsis tam dal, jestli to projede dale, tj b ude to hledat neco z ceho to bude chtit bootovat.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- fredh
- Začátečník
-
No, nejelo to ani bez disku. Jeden usb port byl v hajzlu, to je pravda. Ale notebook jsem mu dnes odeslal. Každopádně díky za radu, napíšu mu, ať na to mrkne.