Gigabyte 780Ti GHZ Edition - Program stopped working

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Gigabyte 780Ti GHZ Edition - Program stopped working

Příspěvek od UncleCz »

Přeji hezký večer!

Prolog:
Cca před týdnem jsem si pořídil, protože mi odešla stará GTX 680, novou grafickou kartu - Gigabyte 780Ti GHZ Edition. Přesněji jde o http://www.alza.cz/gigabyte-n78tghz-3gd-d522583.htm.

Občasné problémy u náročnějších her jsem ignoroval, protože nehraji zas tak často a většinou jen nenáročné oddechovky (dota,orcs must die atp.)

Tento víkend jsem měl ale více času a po pátečních nezdarech s Tropico 5, kde se mi problém "Program stopped working" stal několikrát za sebou a nebylo možné hrát dále, jsem si problémů začal více všímat.
U Tropico 5 a Tomb Raider mohu po zapnutí hry delší dobu bez problémů hrát (pokud byla GPU předtím x hodin v klidu). U TR je to cca 30-40 minut. U Tropico přes hodinu. Jakmile mi ale hra 1x spadne, tak po spuštění mám pár minut hraní a spadne znovu.

Dnes jsem si s tím začal hrát a pouštěl jsem FurMark a OCCT (taky FurMark, že?) Shodil jsem taktování CPU, mírně i té GPU a začal se bát o RAM, protože v žádném zátěžovém (stress) programu nebyl žádný problém ani po 20ti minutách a také hlavně proto, že mi Tomb Raider začal psát "Memory could not be written".
Po dalších testech jsem podtaktoval paměti na GPU o 350Mhz, Core o 100Mhz a hle! Tomb raider hodinu bez problému.

Předpokládám, že mi v této chvíli řeknete, že chyba je jasná - vadná GPU - běž ji vyměnit. Pokud vás napadá ještě něco jiného, budu jedině rád :)
Sestava v podpisu je aktuální
Pokud to je opravdu chyba GPU, tak bych teď prosil rady - přemýšlím nad následujícími řešeními:

1. Vrátit ji a vzít ASUS ROG Matrix
-http://www.czc.cz/asus-matrix-gtx780ti- ... 0TI_P_3GD5
-má ale o dost menží takty a v Alze ji nemají, takže bych musel vrátit a vzít v CZC - a ty takty mne mrzí

2. Vyměnit kus za kus. (P.S. je to 14 denní lhůta ještě do pátku)
- tam je velká šance, že mne ten problém potká zase, co jsem koukal na net

3. Vrátit a vzít nějakou bazarovku za použitelné prachy, třeba 290 AMD
- tzn. počkat na GTX 880...

Předem děkuji za všechny rady a přeji krásný večer! :)
Obrázek
Shakall605
Začátečník
Začátečník

Re: Gigabyte 780Ti GHZ Edition - Program stopped working

Příspěvek od Shakall605 »

Osobně pokud bych potřeboval nutně grafku, tak Tičko Ghz edice je nejlepší volba. Takové takty ti negarantuje žádný jiný výrobce a pokud by ses rozhodl jít do jiné, potom je taky šance že taktů Ghz edice nemusíš ani dosáhnout.

Buď vyměň za bezvadnou Ghz, nebo počkej na GTX 880.
Baneshee
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baneshee »

Tohle je podle me typyckej pripad problemu vysoko pretaktovanejch edici u Gigabyte. Jadro nezvlada uplne stabilne to vysoky OC, ktery tomu nastavili. To uz tu bylo mnohokrat (pamatuju treba na jejich casto nestabilni 1GHz verzi GTX560Ti). Reseni je bud kartu provozovat podtaktovanou nebo ji reklamovat. Vzhledem k tomu ze jde o novou kartu a jeste za takovy prachy, tak bych s reklamaci nevahal. Jakej ma karta ASIC?
Ryzen 7800X3D | Noctua C12P SE14 | 2x32GB Kingston Fury 6000MHz | Sapphire Pulse 9070XT 16GB | ASRock X870 Pro RS | Micron 2TB NVMe & Kingston KC3000 4TB | FD North Black TG | Seasonic GX 750W | Dell G3223Q
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Jo je to přesně tak... 780Ti Ghz edition... logiku tý koupě raději nekomentovat ale ano bude to tak, neni stable na těch frekvencích co tam výrobce nandal při dané voltáží.
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Logiku koupě klidně komentovat. Rád se nechám "seřvat" :) Sám teď přemýšlím, jestli vyměnit kus za kus, nebo vzít jinou nebo koupit bazarovku než bude 880 nebo dokonce AMD - ač jsem příznivcem PhysX a Nvidia, tak když jsem se podíval na ceny AMD, byl jsem opravdu velmi překvapen, že je to takový rozdíl oproti Nvidia.

Zítra musím objednat novou grafiku, abych ji v pátek v Alze mohl vyměnit. Tedy budu rád, když mi někdo poradí.

@Baneshee Bohužel nevím co je ASIC a stejně nejsem doma (jasně, vygooglím, ale ze služebky se stejně vracím až v pátek
Obrázek
fmx rider
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fmx rider »

Jinou grafiku nepotřebuješ. Můžeš zatím použít integrovanou v procesoru. :wink:
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Jasně, ale tak nějak jsem čekal, že si u tady objeví někdo, kdo to napíše :D
Obrázek
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od DOC_ZENITH »

780TI Ghz neni výhodná. Je to ta nejrychlejší a nejdrašší karta, problém je že čim více jsi v high endu tím více je cena nadsazená nad tim o kolik budeš mít lepší výkon. Díky tomu je její koupě extrémě nevýhodná a to ze 2 důvodů.

Můžeš vzít citelně levnější normální GTX780, maj stejný jádro a velkej potenciál k přetaktování a ve finále se dostaneš na velice podobnej výkon za nohem menší peníze.

3GB Vram mi u tak drahý grafiky do budoucna přijde jako úzký hrdlo, radši než 780TI 3GB bych měl v ruce 780 6GB. Ve většine her to zatím vidět neni ale časem budou potřebovat více a více paměti, a 2GB karty už dnes třeba občas narážej takže za rok můžou narážet 3Gb grafiky.
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Děkuji za komentář.

Nešlo mi nijak o poměr cena výkon. Je mi celkem jedno, jestli to bude stát 10 nebo 30k. Nemám rád 2 čipové varianty nebo SLI atp. Na taktování už si také moc nepotrpím, takže jsem rád, když mi výrobce zaručí již od koupě lepší takty.

U té VRAM máš určitě pravdu. Tento argument jsem si předtím ani neuvědomil. U mé 680 jsem už u Watch Dogs narazil na ony 2GB.

Tedy padá asi v úvahu varianta koupit teď někde nějakou bazarovou 290x a počkat si na to, co na nás přichystá 8 řada Geforce. Co ty na to?
Obrázek
Xnovic
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xnovic »

Asi to tak bude nejlepší.
Ono u Highendu se už moc na poměr cena výkon koukat nedá.
Nenarazil jsi při hraní na limitaci cpu? Přeci jen to není nejvýkonnější procesor..
CPU:Ryzen 7 9700xMB:ASUS TUF B850-PlusChladič:ARCTIC Liquid Freezer III - 360 A-RGBRAM:Kingston HyperX Black 2x16Gb 6400MHzVGA:RX 9070 XT Sapphire Nitro+Case:ASUS ROG Strix HeliosHDD:Samsung 960 Evo 500GB+2TB WD Red+2TB SSD AData+4TB Seagate Zdroj:EVGA Supernova P2 1000W
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Hraji momentálně na 2560x1440 a předtím na 2560x1080, takže nenarazil. Vím, že CPU nemám už nejlepší. Čekam teď na nové intely.
Obrázek
CageJ
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CageJ »

CPU Limit je max v 2 hrach, takze pretocit tu 3570K co da...
kazdopadne kartu na RMA a bohuzial suhlasim s Docom, tieto GB GHz edicie byvaju prehnane pretaktovane a padaju... netusim aku ma GB vystupnu kontrolu...
AMD RYZEN 5600X, 16GB DDR4 2,8GHz, ASUS TUF B550, ASUS GOLD 650W; Fractal Design, ASUS DUAL RTX 3060 Ti GDDR6X;
AMD RYZEN 5800X3D, NOCTUA NH-D15, ASUS ProArt X570-CREATOR WIFI, SuperFlower 1200W, 32GB CL14 G.SKILL 3200, FRACTAL DESIGN XL R4, ASUS STRIX RTX 3080 OC; APPLE MacBook AIR M1
iPhone 12 Pro 128GB
TomG
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od TomG »

Popřemýšlel bych o této Vaporce 290X. Má jedno z nej chlazení a v testu není moc za výkonem 780Ti.
Můžeš se tady podívat na podrobný test - http://pctuning.tyden.cz/hardware/grafi ... x?start=16
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Vzal jsem si bazarovku GTX770 za 6k. Zítra si ju jdu vyzvednout. Počkám tedy na tu řadu 8 a pak si něco koupím. Jinak monitor vracím a kupuji si nový ten co jsem měl starý - na 21:9 se dá lehce zvyknout a těžko odvyknout. Třeba mi alza nakonec ten můj starý vrátí opravený a pak budu mít 2x 21:9 - to bude pak sranda :)

Monitor píši proto, že 2560x1080 je přeceijen mnohem méně náročné na GPU než 2560x1440.
Obrázek
oneb1t
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od oneb1t »

za 6k se prodavaj R9 290 (x) a to je trosku rozdil oproti 770
Hladis
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Hladis »

Tady není nakupni poradna, takze co si koupil je jeho věc. Věc je vesmes uzavrena.
UncleCz
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od UncleCz »

Ano prosím, můžeme LOCK.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“