Problém,který se mi ještě nestal...kde je chyba?
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- rotex
- Nováček
-
Problém,který se mi ještě nestal...kde je chyba?
Zdravim...Za x let jsem se s ničím takovým nesetkal a nikdo nedokáže poradit.PC Core2Quad,8GB(4x2)RAM,GF260GTX,2x SATA HDD,WIN8,Corsair 600W ....počítač je na práci,bez hraní....zamrzl,tvrdý restart a hned po tom pouze naběhl s posledním bodem obnovení...to se stalo 2x po třetí už pouze nastartoval s hláškou "Probíhá příprava automatické opravy" a po 5vteřinách restart a pořád dokola...tak si říkám přeinstaluji WIN8...načtou se startovací soubory a restart a zase dokola , zkouším WIN7,startovací soubory a černá obrazovka....výměna HDD nic,výměna RAM nic...koupil jsem nový zdroj (ZALMAN 600W).....naběhl jako kdyby se nic nestalo,paráda za 2dny se stalo úplně to stejný...už mě nic nenapadá...deska?CPU?ale to by nenaběhl na 2dny a nejel v pohodě....dík
- Nagant
- Mírně pokročilý
-
Re: Problém,který se mi ještě nestal...kde je chyba?
A co je tam za základní desku?
ASUS Prime X370-A, AMD Ryzen 5 2600, 2x8GB DDR4 Ballistix Sport LT 3000 White, SSD NVME Transcend MTE220S 256GB, WD20EARX-00PAS, WD20EFRX-68EUZ, ST4000DM004-2CV104, LG BH08LS20, Pioneer DVR-112, GeForce N210, IEEE1394b PCI-E, Seasonic S12II-430; Windows 10 Pro 64bit; MS Office 2019; Vodafone GigaCube 5G (TCL LinkHub HH500V) se sim T-Mobile 100GB
- rotex
- Nováček
-
Gigabyte GA-P35-DS3 s posledním Biosem
- arf_cz
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
Vyndej CPU ze socketu a zas ho tam vrať, když nepomůže, deska.
- Natural
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil bych ponechat 1 modul RAM a 1disk. Pokud ti PC vždy hodí POST, tak bych hledal chybu v paměti (DISK/RAM). Spíš bych to tipl na RAM, nespočetkrát už sem se setkal s podobným problémem.
Takže vyndej všechny moduly RAM kromě jednoho, odpoj disk který není určený pro systém a zkus spustit instalaci windows. Pokud se neobjeví komplikace, může za to nějaký zbylý modul. Jestli ano, tak vyzkoušet ještě s nějakým dalším ve slotu jiné barvy (víc jak jeden špatný modul nebude)
Když tohle neprojde, tak ti pravděpodobně dosluhuje deska...
Takže vyndej všechny moduly RAM kromě jednoho, odpoj disk který není určený pro systém a zkus spustit instalaci windows. Pokud se neobjeví komplikace, může za to nějaký zbylý modul. Jestli ano, tak vyzkoušet ještě s nějakým dalším ve slotu jiné barvy (víc jak jeden špatný modul nebude)
Když tohle neprojde, tak ti pravděpodobně dosluhuje deska...