ADSL router jako swith s wifi

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
aidzi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

ADSL router jako swith s wifi

Příspěvek od aidzi »

Ahoj. Prosím o radu... Vím, že je to velmi nestandartní řešení, ale i tak... (rady typu koupit něco jiného nepotřebuji.. :-) )
Mám k dispozici TP-W8962NB Wireless N ADSL2+ a jde o následující...
Když jej použiju jako swith a na LAN port připojím kabel z jiného swithe, kde je připojení k NETu, tak není problém se "po kabelu" připojit s notebookem a dostat se na NET, ale přes Wifi už nic. Zkoušel jsem už x možností, jak to přenastavit, ale nic nefunguje... Předpokládám, že na wifi nejde NAT ( NTB se tváří, jako připojený k NETu, ale ping nejde nikam...). Je možné to nějak nakonfigurovat?
Díky za případné rady, či nápady... Chtěl bych ho použít, pro vykrytí prostor wifi signálem...
3free
Začátečník
Začátečník

Re: ADSL router jako swith s wifi

Příspěvek od 3free »

Ahoj, ADSL router ikdyž nemá WAN port, tak jde použít v režimu bridge (switch) a wifi část by měla jít bez problémů.
Jediná podmínka je, že musíš na tomto routeru vypnout DHCP a nakonfigurovat si znovu WIFI část.
Pokud tam je někde NAT tak vypnout.
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC
aidzi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aidzi »

Mohl bys to prosím upřesnit? Jde mi o to, aby se propojily klasické LAN porty s wifi.. Na portech mi net jede, ale na wifi ne. NAT je vypnut...
Dík za reakci :-)
3free
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od 3free »

přívod do lan1 a notebook lan2, pokud ti to běží tak je to dobře.
Ohledně toho Wi-Fi vysílání - zdá se že bude někde chyba v nastavení.

Když máš ten router zapnutý, naskenuješ wifi síť co jsi vytvářel? anebo vůbec nic nevysílá?
i7-4770K | Gigabyte Z87 HD3 | Crucial 16GB KIT DDR3 1600MHz CL9 | 2TB HDD seagate | MSI GTX 770 TF/OC
aidzi
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od aidzi »

Naskenuji, v poho připojím, ve vlastnostech se tváří, jakože je připojeno i s netem... Ale nejde ani ping na google..
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“