Rozmazanie textu a ikoniek do stratena

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Gerolamo
Nováček
Nováček

Rozmazanie textu a ikoniek do stratena

Příspěvek od Gerolamo »

Dobrý večer,
dnes som po zapnutí počítača zbadal menší problém. Text a ikonky akoby sa mi znásobili a v bielom podaní ťahali smerom v pravo až do stratena (viď. screen). Stalo sa mi to zo dňa na deň a dokonca som si to práve všimol aj tu na fóre. Neviete mi prosím povedať či ide o problém s monitorom alebo grafickou kartou? Monitor mám dáky ASUS s TV tunerom (už má pár rokov) grafika je NVidia GTX 760 od EVGA, kupovaná ani nie pre pol rokom.

Screen:
http://tinypic.com/r/2jexxsy/8

Vopred vďaka za rady

EDIT: Teraz som si uvedomil, že asi to nebude vidno...
DOC_ZENITH
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Rozmazanie textu a ikoniek do stratena

Příspěvek od DOC_ZENITH »

Čim je připojenej VGA DVI HDMI? Pokud VGA možná bude třeba jen znova seřídit a vycentrovat. Pokud se to děje na DVI tak KO.
Stratos
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Stratos »

skusil bych dotahnout datovej kabel do konektoru na monitoru a grafice. Pokud mas VGA tak na monitoru je tlacitko co ti zkalibruje obraz "auto" apod.. nejak tak se menuje. Jinak pokud mas DVI/HDMI skusil bych druhy vystup a jiny kabel co to udela. Taky preinstaluj drivery zda to neni ovladacem apod..
LoCo99
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od LoCo99 »

já se na cizích počítačích setkávám s tim, že pomůže změna obnovovací frekvence a písmo je zase ostrý, tak kdyby to nebylo tim kabelem...
morke
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od morke »

Buď je vadný samotný monitor, kabel nebo nastavení monitoru. Resetuj ovladač grafiky, vyměň kabel a v menu monitoru najdi položku phase pro korekci, pokud používáš analogové propojení.
PC: I5-11600K, Gigabyte Z590 UD AC,
PNY RTX 3070, Corsair 16 GB DDR4, Seasonic Prime GX 750, SSD Samsung 850 EVO 500 GB/Samsumg 980 Pro 500 GB/980 1TB, Noctua NH-D15, Fractal Design Torrent
Zvuk: Foobar2000 → KS → Topping D10s → Chord C-line → Primare i22 → Chord Clearway → Monitor Audio Silver 2
Gerolamo
Nováček
Nováček

Příspěvek od Gerolamo »

Vďaka za odpovede, cez víkend poskúšam a dám vedieť ako som dopadol. Skôr to ale bude monitorom, v poslednej dobe mi totiž aj trochu "rezonuje" pri zobrazovaní bielej.
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“