Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- DOC_ZENITH
- Středně pokročilý

Re: Radeony R9 2xx - testy, recenze, zkušenosti
Když někdo udělá recenzi grafiky aniž by rozebral kvalitu filteringu, AA, a TRAA tak si myslím že slovo vypatlanec plně sedí, a ano sedí i na 90% renomovanejch mezinárodních webů. Recenze stylu vrazim kartu vše necham na defaultu a spustim benchark je o ničem, kor u high end karet kde člověk chce trošku více než default kvalitu obrazu.
Jakou kartu si vezmu, tu která mi v rozlišení mého monitoru dá 90fps s MSAA 4x + hnushnym binilear AF, a při použití SSTRAA mi výkon padne na 35fps, nebo kartu která mi dá beze všeho 85 a s plně trinilear AF + SSTRAA mi dá 60.... Na to už si každej musí odpovědět sám.
Já to tam prostě chci mít, vidim to a je to pro mě dost podstatný. Ale pro někoho ne, jsou lidi co třeba nevnímaj 30ms inputlag nebo co nevnímaj microstutering ...
//edit Wilik - upraveno + promaz OT
Jakou kartu si vezmu, tu která mi v rozlišení mého monitoru dá 90fps s MSAA 4x + hnushnym binilear AF, a při použití SSTRAA mi výkon padne na 35fps, nebo kartu která mi dá beze všeho 85 a s plně trinilear AF + SSTRAA mi dá 60.... Na to už si každej musí odpovědět sám.
Já to tam prostě chci mít, vidim to a je to pro mě dost podstatný. Ale pro někoho ne, jsou lidi co třeba nevnímaj 30ms inputlag nebo co nevnímaj microstutering ...
//edit Wilik - upraveno + promaz OT
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ja zadny LOD nemam slabsi.Mam jen jinou dobu.Nakej bug savu.Rozdil v Fps je nula.CageJ píše:to nasvetlovanie a LoD ktore mas slabsie bude sakra robit rozdiel
EDIT : aha tak Doc to uz vysvetlil...
Tady je screenshot ve stejny dobe rozdil FPS je 0.7Fps
4xMSAA+4xTRAA
http://abload.de/img/crysis_2014_08_19_12_7ns6o.png
Naposledy upravil(a) HEAD dne úte 19. srp 2014, 12:31, celkem upraveno 4 x.
- spree
- Začátečník

-
Kupil som Sapphire Tri-X 290.
Ked pustim Heaven Benchmark ukazuje mi stale teplotu 0 stupnov celzia.
Pritom v GPU-Z ukazuje teploty spravne.
Kde moze byt problem?
ASIC mam 82,9%
Je to na tuto kartu dobra hodnota?
Ta hodnota ma zmysel len pri pretaktovani?
Ked pustim Heaven Benchmark ukazuje mi stale teplotu 0 stupnov celzia.
Pritom v GPU-Z ukazuje teploty spravne.
Kde moze byt problem?
ASIC mam 82,9%
Je to na tuto kartu dobra hodnota?
Ta hodnota ma zmysel len pri pretaktovani?
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Heaven neumí správně vyčítat teplotu, řiď se tím co máš v MSI AB/GPU-Z.
ASIC je to hodně dobrý, na OC to má vliv minimální.
ASIC je to hodně dobrý, na OC to má vliv minimální.
- Krteq
- Středně pokročilý

-
Test Watch_Dogs pár měsíců po uvedení.
[H]ard|OCP: Watch Dogs Performance and Image Quality Review - 1600p and 1080p Apples-to-Apples
[H]ard|OCP: Watch Dogs Performance and Image Quality Review - 1600p and 1080p Apples-to-Apples
- Wilik
- Administrátor

V tomto tématu se NEŘEŠÍ:
- NVIDIA, žádné rozebírání co má, nemá a proč...
- příchod nových grafik (jakéhokoli výrobce)
- výběr grafiky (jakéhokoli výrobce)
- PROBLÉMY s grafikou (jakéhokoli výrobce)
- srovnávání vyhlazovaní / filtrování / ...
Další promaz, který tu budu muset dělat bude rovnou za červené karty pro všechny promazané!
Cokoli, co skončilo na SD, mohou moderátoři (po žádosti na SZ) přesunout do patřičných témat v této sekci, tímto mají všichni promazaní poslední varování před udělením trestu.
- NVIDIA, žádné rozebírání co má, nemá a proč...
- příchod nových grafik (jakéhokoli výrobce)
- výběr grafiky (jakéhokoli výrobce)
- PROBLÉMY s grafikou (jakéhokoli výrobce)
- srovnávání vyhlazovaní / filtrování / ...
Další promaz, který tu budu muset dělat bude rovnou za červené karty pro všechny promazané!
Cokoli, co skončilo na SD, mohou moderátoři (po žádosti na SZ) přesunout do patřičných témat v této sekci, tímto mají všichni promazaní poslední varování před udělením trestu.
- spree
- Začátečník

-
Chcel by som sa spytat majitelov R9 290, ci maju pri prehravani youtube videi zapnutu alebo vypnutu hw akceleraciu?
Stoji za to ju mat zapnutu aby sa hriala grafika? Neoplati sa to radsej nechat na procesor?
Stoji za to ju mat zapnutu aby sa hriala grafika? Neoplati sa to radsej nechat na procesor?
- 0martas0
- Začátečník

-
Já mám rozhodně vypnutou. To co dělá u zapnuté grafika je nesnesitelný.
- spree
- Začátečník

-
Ja mam pri 1080p videu pri priamom pozerani alebo nepozerani stale cca. rovnaku max. spotrebu VDCC Current In 4,9A a VDCC Current Out 47,0A.
- maltra
- Začátečník

ASUS MATRIX Platinum R9 290X vs GTX 780Ti - http://www.ddworld.cz/pc-a-komponenty/g ... -cena.html
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
Retro PC: PIII 650E Slot 1 | GA-6BXE Rev 1.9 | 128MB DDR | V4 4500 32MB AGP | SB 32 PnP CT3670 | SpinPoint 80GB>32GB
- maltra
- Začátečník

GeForce GTX 780 Ti Gaming Head-to-head against a Radeon R9 290X, who'll come out on top at 4K? - http://hexus.net/tech/reviews/graphics/ ... gaming-3g/
PC: 9800X3D | 64GB CL30 | X870E Aorus Pro | ZOTAC RTX 5070 Ti AMP | WD_BLACK SN850X 2TB & 4TB | Phanteks Enthoo Pro M Glass | RM1000e | Alienware AW3423DWF
- spree
- Začátečník

-
Mam Sapphire R9 290 Tri-X a neviem, ci to je grafikou, zdrojom alebo cim, ale PC mi vydava taketo divne rapotave zvuky:
http://tinypic.com/player.php?v=2zyvg4w ... _2OhmMqJ6Y
Ak naklanam skrinku, ten zvuk sa objavi a zase zmizne, takze to ma na to vplyv.
Niekedy ho vobec nepocut aj pol hodinu a potom sa zase objavi.
Cim to moze byt sposobene?
http://tinypic.com/player.php?v=2zyvg4w ... _2OhmMqJ6Y
Ak naklanam skrinku, ten zvuk sa objavi a zase zmizne, takze to ma na to vplyv.
Niekedy ho vobec nepocut aj pol hodinu a potom sa zase objavi.
Cim to moze byt sposobene?
- 3tp2
- Začátečník

Nedělá ti to větrák na grafice?Respektive rezonuje ten plast. Mě to dělalo taky,vyřešil jsem to podložením kouskem papírku mezi plastovám krytem větráků a uchycením k PCB
CPU: Ryzen 7 9800X3D MB: Gigabyte B650 Aorus Elite Ax RAM: Corsair 2x16Gb Kit 6000Mhz DDR5 GPU: PNY GeForce RTX 5080 Triple Fan 16GB OC SSD: Kingston SSD FURY Renegade M.2 1TB PSU: EVGA SuperNova 750 G2 CASE: Nzxt H440 Monitor 27"OLED Gigabyte Aorus Fo27q2
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Zřejmě ložisko nějakého ventilátoru. Buď na grafice, zdroji nebo skříni. Budeš muset s hlavou do skříně a ten zdroj hluku identifikovat bližším poslechem. Mě něco podobného v poslední době dělal zcela nový ventilátor Nanoxia, který jsem měl doplněný do skříně.
A nebo jak píše 3tp2, vibrace ventilátoru se přenášejí na nějakou jinou komponentu. To prostě musíš sluchem identifikovat.
A nebo jak píše 3tp2, vibrace ventilátoru se přenášejí na nějakou jinou komponentu. To prostě musíš sluchem identifikovat.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- spree
- Začátečník

-
Kludne to moze byt i ten vetrak na grafike.
Uz som niekolkokrat bol dole hlavou pri otvorenom pocitaci a ani za svet som nevedel presne identifikovat, odtial ten zvuk ide.
Ono niekedy staci prilozit ruku na skrinku a zacne to robit.
Do compu som pridaval iba grafiku a chladic na PC, predtym to myslim nerobilo, ale to som mal comp predtym odstaveny cca. 3 mesiace.
3tp2: Cital som, ze sa to dost casto vyskytuje na Tri-X 290, ale mne sa zda, ze ten zvuk mam trochu iny ako na videach. Tebe to robilo tak isto ako mne?
Uz som niekolkokrat bol dole hlavou pri otvorenom pocitaci a ani za svet som nevedel presne identifikovat, odtial ten zvuk ide.
Ono niekedy staci prilozit ruku na skrinku a zacne to robit.
Do compu som pridaval iba grafiku a chladic na PC, predtym to myslim nerobilo, ale to som mal comp predtym odstaveny cca. 3 mesiace.
3tp2: Cital som, ze sa to dost casto vyskytuje na Tri-X 290, ale mne sa zda, ze ten zvuk mam trochu iny ako na videach. Tebe to robilo tak isto ako mne?
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Zkus si pomoci srolovaným papírem, ze kterého vytvoříš úzkou trubici jako zvukovod a jeden konec dáš do ucha a druhým budeš šmejdit v útrobách počítače. A asi bude lepší počítač vyndat na stůl, ať máš volný prostor k pohybu.
CPU: Intel i9-10900K, MB: NZXT N7 Z590, AIO: NZXT Kraken X63 RGB, RAM: Kingston 2× 32GB DDR4 3200MHz CL16 Fury, Disky: 1× SSD 1TB + 2x WD HDD 3TB, GPU: EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA, PSU: Cooler Master V1200 Platinum, CASE: NZXT H7 FLOW, OS: Windows 10 PRO 64 bit, Repro: Creative GigaWorks T20 Series II, Monitor: DELL UltraSharp 30" PremierColor UP3017 2560x1600. Alternativně: Apple MacBook Air / iPad Pro + Apple Pencil / iPhone 12 Pro Max
- spree
- Začátečník

-
Zistil som, ze to robi ventilator na spodku bedne.
Ked takto obcas rezonuje, neskodi ti vibrace napriklad disku alebo grafike?
Ked takto obcas rezonuje, neskodi ti vibrace napriklad disku alebo grafike?
- PET5
- Čestný člen

- Kontaktovat uživatele:
Zreguluj tomu ventilátoru otáčky tak, aby rezonance přestaly. Taky jsem musel jeden ventilátor od Nanoxie nastavit tak, aby se točil maximálně poloviční rychlostí, protože mu klepalo ložisko.
Jinat ty vibrace určitě nebudou tak silné, že by poškodily cokoliv v počítači.
Jinat ty vibrace určitě nebudou tak silné, že by poškodily cokoliv v počítači.
- spree
- Začátečník

-
Podla Teba ten ventilator nemusi byt ani zly, v zmysle ze ma vadne lozisko?
Mam ho este v zaruke, nereklamoval by si ho?
Mam ho este v zaruke, nereklamoval by si ho?
- maltra
- Začátečník

Problem s reklamaciou je ten, ze mozes dostat este horsi kus, v "idealnom" pripade este k tomu kus, ktory vratil na reklamacku niekto iny
.